קציץ בשר ואגוזים/לאה ס (דנית סלומון)
קציץ בשר ואגוזים
חומרים:
700 גר' בשר טחון*
11/2 כוסות פירורים מלחם לבן טרי**
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1 שן שום גדולה, קלופה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
2 כפיות גדושות אבקת קארי
2 כפות חומץ
4 ביצים גדולות
1/2 כוס צימוקי אוכמניות או צימוקים כהים קטנים (לא הכרחי)
1. שמים את הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את פירורי הלחם
2. קולפים את הבצמל וחותכים לרבעים. קולפים את הגזר וחותכים ל-4-5 חתיכות קצרות. שמים את הבצל ואת הגזר במעבד המזון, מוסיפים אגוזים, פטרוזיליה ושום. מפעילים את מעבד המזון בלחיצות קצרות כדי לרסק את כל החומרים שבתוכו. מוסיפים את התערובת המרוסקת לקערת הבשר.***
3. מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפיה, סוכר, תבלינים, חומץ וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית (תבנית טבעת-ל.ס.) ומחליקים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום-הצד המבריק כלפי מטה. משהים 15 דקות. מסירים את הכיסוי ומעבירים את הקציץ לכלי הגשה. (אם מכינים את הקציץ בתבנית טבעת, צריך להשחים את צדו התחתון אחרי שהופכים אותו. הופכים את הקציץ על תבנית שטוחה וצולים תחת אסכלה חמה עד שישחים. מעבירים לכלי הגשה.)
אפשר גם ליצור מהתערובת קציצות מוארכות, לסדר אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפותן בתנור עד שישחימו.
* השתמשתי בהודו אדום טחון
** השתמשתי בפירורי לחם קנויים
***ריסקתי את הגזר והבצל (לאחר שהשארתי אותו במקפיא כחצי שעה-מקל על הריסוק) על פומפיה דקה. את האגוזים קצצתי וכן את הפטרוזיליה והשום.
מקור:בשר ועוף/דנית סלומון