קציץ בשר במילוי תרד (קלופס)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני משתמשת בבשר שנטחן במרכול או הקצב, לא טוחנת שוב. ברוכה

הבאה
(חושבת שטרם ראיתיך פה).
 

דלינקה1

New member
תודה!

תודה לך, ולפורום הנהדר הזה.
לא בשלנית גדולה, לומדת מכן המון, ואולי עם הזמן אלמד מספיק כדי לתרום.
 

לאה סי

Active member
קציץ בשר במילוי תרד (קלופס)


קציץ בשר אפוי

1 ק"ג בשר (עדיף מעורב. השתמשתי 1/2 ק"ג בקר ו-1/2 ק"ג הודו, עדיף אדום)
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כוס קטשופ
2 כפות רוטב ברבקיו
1/2 כוס סולת או פירורי לחם(לא להגזים בזה)
חבילת תרד קצוץ (900 גר')
1 כפית כמון
אבקת שום
פלפל שחור
מלח
1כף אבקת מרק בצל

מטגנים את הבצל הקצוץ. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון מהיר, שלא יישרף. שמים את כל המצרכים בקערה. את התרד יש לסחוט היטב היטב לאחר שהופשר. מערבבים היטב ומכניסים לתבניות אינגליש קייק. מחממים תנור לחום גבוה של 220-230 מעלות. מכסים את התבניות בניר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי בערך. לאחר כמחצית הזמן מסירים את נייר הכסף.
הערות:
* מזגזגים" בכף טיפה מהקטשופ ורוטב הברביקיו לפני שמכניסים לתנור כדי לתת לזה צורה נאה.
**אם יש נוזלים כשמוציאים את הקציץ, שופכים אותם.

מקור: חני,הבת המהוללת
בתיאבון!
 
תודה רבה. אם לא אוהבים קטשופ אפשר להמיר אותו

ברסק עגבניות מדולל בתוספת קצת ממתיק?
כנ"ל לגבי רוטב ברביקיו - במה היית ממירה?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
היה הרבה "אקשן" במגה הבוקר..לא נסיתי להמיר את הקטשופ/רוטב

הBBQ, אבל די בטוחה שאפשר להמיר ברסק+מעט ממתיק. לא הייתי מדללת במים כדי שלא יהיה מיימי מידי.

וגם, לעיתים תכופות ממירה את פירורי הלחם/סולת בקוואקר מהיר הכנה.
 
תודה רבה. רסק יותר סמיך מקטשופ אבל אנסה עד שאצליח. וקוואקר

הוא רעיון מעולה. בהחלט מעדיפה אותו על פני חיטה (סולת או פירורי לחם)
 
נכנס לרשימת ההכנות המתוכננות רק שהתור שם ארוך. אני מבשלת

בערך פעם בשבוע, חלק מחולק למנות ונשמר במקפיא ואחרי שנגמרות השאריות משבת,
אוכלת מנות מופשרות עד שמבשלת לשבת הבאה.
נראה לי שהתור מלא וסגור (כולל הקלופס עם התרד) לפחות למשך החודש הקרוב - פסטרמה הודו,
הקלופס המצטיין הזה, העוף ששירה הביאה (תאילנדי?), רולדת הודו של חנה פ (בתקווה שאצליח
לקנות בקרוב רשת לאריזת הבשר), שניצל הודו מטוגן רחמנא ליצלן - תיכף אגיע עד ראש השנה וזהו.
 

אפיהיל

New member
איפה קונים רשת לאריזת בשר??
כאשר תמצאי ואם תזכרי אודה לך באם תכתבי כאן איפה קנית
תודה מראש כרגיל
 
על פי קצה חוט שקיבלתי מחנהפ, הגעתי ליצרן ושמעתי ממנו

שבחנות פעמית סטור בגבעת שאול. נכון קרוב לך?
קיבלתי גם שם של חנות ברחוב שטראוס. כל זה בירושלים כמובן.
היצרן ברעננה.
הרשתות נמכרות באריזה המכילה שתי רשתות ויש להם גם גומייה מיוחדת עמידה בחום, לקשירת עוף.
הנה קישור לאתר שלהם ולסרטונים בהם תוכלי לראות הדגמות.
 

אפיהיל

New member
פעמית סטור. איך לא חשבתי. תודה תודה
כפי שכתבתי פה לפני כמה ימים, היום חלק מהאתגר הוא גם לחשוב איפה לחפש
מעולה. כי זה פריט במטבח שתמיד רציתי שיהיה לי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ועוד קלופס/קציץ מוצלח: קלופס בשר ממולא ומקושט/לאה ס.

אמי מורתי הביאה לאחד המפגשים, לא זוכרת איזה.

מצוין קר, חם, בתוך כריך.

קלופס בשר ממולא ומקושט/לאה ס.

חומרים:

1/2 ק"ג בשר טחון (כבש, בקר או הודו ) *
1 בצל קצוץ מטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
תבלינים:מעט מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית חווג' **
6 עלי דפנה
8 שיני שום

בנפרד:
4 ביצים קשות קלופות ***

אופן ההכנה:
פרט לביצים הקשות, מערבבים את כל החומרים לעיסהץ במידה שהעיסה קשה יש להוסיף מים.
מניחים בתבנית מאורכת ויוצרים בבשר "תעלה", מניחים את הביצים הקשות בתוך ה"תעלה" וסוגרים (באמצעות הבשר), ומפזרים כרבע כוס מים מסביב לקלופס.
מורחים את הקלופס בשמן, מפזרים עליו מעט פלפל שחור, מניחים 6 עלי דפנה ו-8 שיני שום.
מכסים את התבנית בנייר כסף, אופים ומגישים כעוגה על מגש מאורך. ****

*השתמשתי בהודו אדום טחון
** אם לא אוהבים חוו'ג', אפשר להשמיט, אבל מוסיף מאד טעם מיוחד
***השתמשתי ב-3 ביצים קשות, כדי שיישאר גם בשר "נטו" לאלה שאינם אוהבים ביצים קשות. אפשר גם להפחית עוד את מספר הביצים, אבל מאד יפה וויזואלית כשחותכים.
****אפיתי מכוסה בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעה. לאחר מכן מסירה את נייר הכסף ואופה עד לקבלת הצבע הרצוי..

בתיאבון!



מקור:מטעמי הבית היהודי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציץ בשר ואגוזים/לאה ס (דנית סלומון)


קציץ בשר ואגוזים
חומרים:

700 גר' בשר טחון*
11/2 כוסות פירורים מלחם לבן טרי**
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1 שן שום גדולה, קלופה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
2 כפיות גדושות אבקת קארי
2 כפות חומץ
4 ביצים גדולות
1/2 כוס צימוקי אוכמניות או צימוקים כהים קטנים (לא הכרחי)


1. שמים את הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את פירורי הלחם
2. קולפים את הבצמל וחותכים לרבעים. קולפים את הגזר וחותכים ל-4-5 חתיכות קצרות. שמים את הבצל ואת הגזר במעבד המזון, מוסיפים אגוזים, פטרוזיליה ושום. מפעילים את מעבד המזון בלחיצות קצרות כדי לרסק את כל החומרים שבתוכו. מוסיפים את התערובת המרוסקת לקערת הבשר.***
3. מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפיה, סוכר, תבלינים, חומץ וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית (תבנית טבעת-ל.ס.) ומחליקים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום-הצד המבריק כלפי מטה. משהים 15 דקות. מסירים את הכיסוי ומעבירים את הקציץ לכלי הגשה. (אם מכינים את הקציץ בתבנית טבעת, צריך להשחים את צדו התחתון אחרי שהופכים אותו. הופכים את הקציץ על תבנית שטוחה וצולים תחת אסכלה חמה עד שישחים. מעבירים לכלי הגשה.)

אפשר גם ליצור מהתערובת קציצות מוארכות, לסדר אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפותן בתנור עד שישחימו.
* השתמשתי בהודו אדום טחון
** השתמשתי בפירורי לחם קנויים
***ריסקתי את הגזר והבצל (לאחר שהשארתי אותו במקפיא כחצי שעה-מקל על הריסוק) על פומפיה דקה. את האגוזים קצצתי וכן את הפטרוזיליה והשום.

מקור:בשר ועוף/דנית סלומון
 
למעלה