קציצות בורגול -

ואני כרגיל בתפקיד הבורה הקולינרית

מה זה בורגול?...

רציתי לכתוב הודעה נדהמת ומופתעת

אבל אז חשבתי שבהחלט יכול להיות שבורגול אסור על חולי צליאק.

יכול מאוד להיות. אולי בגלל זה

הבורות. (לא שאני מופתעת כשאני לא מבינה במשהו שקשור לבישול
אני יודעת לאכול, אבל לבשל זה לא הצד החזק...) לפני כשנה חברים תכננו פיקניק וכל אחד היה אחראי על מאכל. אני קיבלתי סלט פסטה, וידעו עם מי יש להם עסק - אז גם סיפקו לי מתכון. אמרו שזה פשוט, לקנות את כל המצרכים, לחתוך ולערבב. כבר בסופר התקשרתי לכותבת המתכון לשאול אם בצל אדום וסגול זה אותו דבר, ואיך אני אמורה לזהות מה זה בזיליקום, ואם כתוב "פטריות" מה זה אומר שמביאים, ואם רוטב פסטו זה משהו שיש סופר או מכינים לבד. כשהגעתי הביתה התקשרתי שוב להגיד שיש שם דברים שאני לא יודעת איך אמורים לחתוך
(מאיפה אמורים להבין אינטואיטיבית איך חותכים פטריה! מסובך שם, עם הרגל, והלמטה שלה, וכל זה). היא בייאוש אמרה שאני אבוא אליה עם המצרכים ונכין את הכול שם. וככה הכנתי סלט פסטה

Diti10

New member
מתכון../images/Emo140.gif

קציצות בורגול: מצרכים: בורגול מושרה במים מהברז כ8 דקות בצל גדול מאוד קצוץ ומטוגן (לא שרוף) פטרוזיליה קצוצה כחופן 2 עלי מרווה קצוצות או לחלופין כפית אורגנו מיובש ביצה טרופה מלח ופלפל שחור מעט...או לפי הטעם לערבב הכל ...ליצור לביבות ולטגן במעט שמן זית עד להשחמה ....להפוך לצד השני עד להשחמה...להוציא מהמחבת לנייר סופג ולאכול אני ממלאת את הקציצות האלה בצנוברים ובצל מטוגן ואז אוכלים אותם עם טחינה

Diti10

New member
סליחה על האיחור../images/Emo140.gif

אני נוהגת לקנות בורגול במשקל בשוק....איני יודעת כמה מכילה חבילה שאת מדברת עליה....אבל נראה לי שאת יכולה להסתפק בכוס וחצי או שתיים של בורגול. מה שלא ציינתי זה שיש לסחוט היטב את הבורגול במידה והוא רטוב מידי(אם שמת מים יתר על המידה במידה ואת רוצה למלא אותו בצנוברים עם בצל מטוגן....צרי מתערובת הבורגות כדורים.....שטחי אותם על כף ידך...הוסיפי כפית של מילו למרכז העיגול....סגרי מעט את כף ידך והצמידי את פינות העיגול זו לזו עד שיסגר....הניחי על נייר סופג או מגבת וכשתסיימי להכין את כל הקציצות....טגני במחבת עם שמן. הוציאי לאחר הזהבה מכל הצדדים לנייר סופג להגיש בתוספת טחינה תיהני וסליחה על האיחור בתגובה...פשוט לא יצא לי להכנס לכאן המשך יום נעים דיתי

למעלה