קציצות ברוטב אפונה וסלרי

קציצות ברוטב אפונה וסלרי

המתכון לקוח מהספר "השולחן היהודי" - אבוקסיס מזל כ30 קציצות; החומרים: 500 גר' בשר טחון (אני עושה עם עוף או הודו) 1/2 תפו"א מגורר 1 בצל מגורר כפית תבלין לקציצות 2 כפיות אגוז מוסקט טחון כפית מלח 1/2 כפית פלפל 2 כפות שמן 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם לרוטב: 1 בצל קצוץ 2 כפות שמן 3 גבעולי סלרי קצוצים 4 כוסות אפונה קפואה כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור כף אבקת מרק עוף 7 כוסות מים רותחים כפית שטוחה כורכום אופן ההכנה: 1. לערבב חומרים לקציצות ולהניח כ10 דקות לספיגת הטעם 2. להכנת הרוטב: לטגן בצל להזהבה, להוסיף את שאר החומרים ולהביא לרתיחה. ליצור קציצות בידיים משומנות מעט ולהכניס לרוטב הרותח. 3. לבשל כ-40 דקות... בתאבון
 
למעלה