קציצות בקר עם תפוחי אדמה ברוטב חריף
לקציצות: חצי קילו בשר בקר טחון בצל בינוני מגורד על פומפייה ארבע שיני שום כתושות מלח, פלפל פפריקה מתוקה, כמון, הל, קינמון וכורכום/ראס אל חנות/בהרט פירורי לחם או קמח תירס הכנה בקערה מערבבים את כול המרכיבים חוץ מהפירורי לחם, ללוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם, ניתן לטבול קודם בביצה אבל לא הכרחי. מחממים שמן בסיר ומטגנים מספר שניות מכול צד. מוציאים ומכינים את הרוטב לרוטב: שלושה גזרים מקולפים חתוכים לקוביות של סנטימטר ארבע גבעולי סלרי שטופים פרוסים בעובי סנטימטר בצל גדול חתוך גס שלוש שיני שום חתוכות לפרוסות שני פלפלים גדולים יבשים חריפים או מתוקים או אחד אחד חריסה או מחית פלפלים (צ'ומה) שתי כוסות יין לבן תערובת תבלינים כמו לקציצות שני לימונים פרסיים ארבע תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים בעובי 2 ס"מ שמן תערובת תבלינים כמו של הקציצות הכנה: בשמן של הקציצות לטגן את הפלפלים, בצל, גזר, סלרי ושום בסדר הזה. להוסיף כף חריסה ושתי כפות מתערובת התבלינים לערבב טוב ולהוסיף את היין. להכניס את הקציצות ומעליהן את תפוחי האדמה. להוסיף שתי כוסות מים ואת הלימון הפרסי. לבשל על אש נמוכה שעה שעה וחצי עד שהתפוחי אדמה רכים והרוטב סמיך אפשר לפזר מעל כוסברה קצוצה לפני ההגשה.