קציצות בשר כרישה וצנוברים -אפוי/מטוגן

pirge

New member
קציצות בשר כרישה וצנוברים -אפוי/מטוגן

קציצות בשר כרישה צנובר –אפוי בפירורים מקור:פירגה 16 קציצות נימוחות ורכות בשילוב טעמים נפלא. חלק אפיתי חלק טיגנתי והחברה בבית אמרו יאמי..יאמי...טעים במיוחד. לשים בקערה: 2\1 קילו בשר בקר או מעורב 2 ביצים מספר 2 2\1 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה 2\1 כפית סודה לשתיה כף קטשופ תפוח אדמה מבושל ומעוך כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב) (את התפוח אדמה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית- 6-7 דקות) 50 גרם צנובר צרוב במחבת משוחה בשמן זית (רק ניגוב קל של שמן ולערבב כל הזמן שלא יישרף) בצל מגורר 2 שיני שום מגוררים 2\1 כוס פירורי לחם 4\1 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 4\1 כוס מי סודה/מים מהברז פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח) לערבב היטב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה. להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש בשמן קנולה לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים) לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג.בעדינות . הקציצות נשארות שמנות וגדולות. לחמם את התנור היטב לחום 175 ואז להכניס את התבנית --------- בדיוק ל-20 דקות להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות (את הצד שלא אפוי) לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק. טיגון: מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד. מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים. מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו. תהנו
 

Bavmorda

New member
נראה מצויין !!!!

ואני עוד לא אכלתי צהריים.... יאללה תביאי ביס.
 
והקציצות שלי עם עוד תוספות

קציצות של אתי עם פול, במיה וחצילים ברוטב עגבניות קטשופ וטבסקו ותפודדדדדד משו משוה וכרובית מטוגנת תהנו
 

bigjack

New member
פירגה ואתי הקציצות מעוררות תיאבון../images/Emo3.gif

אפילו בשעה מאוחרת כזו
 

Master Stav

New member
מממממ אהבתי

אגב ....אני נוהג לקצוץ כרישה בכמויות לשים בפריזר במנות של קופסת קוטג' לערך ולהשתמש בה לתבשילי קדרה כתוספת לטעם ולרביחה שיוצאת . פשוט טעים
 

Master Stav

New member
תרד כן בהחלט

חסה ? לא ידוע אוהב רק טרי לגמרי שאני קוטף ....מנקה ...וקורע לסלט שלי
 
יוצא מתוק יותר מכל לביבה אחרת

נכון שהמסה קטנה ביחס לכמות של העלים אבל בהחלט משובח. נסה גם באומלט.
 
למעלה