קציצות בשר עם שזיפים חנה בשבילך

עדיקים

Active member
מצטערת רק עכשיו ראיתי הייתי מנותקת מהמחשב שבוע.

המתכון מהספר של בישולה עם שינויים שאני עשיתי במתכון עם השנים, מככב אצלי הרבה בארוחות.

לכדורי בשר-
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף אבקת מרק
מל"פ
צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב-
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
3 כוסות מים
רסק גדול (280 גרם)
2 כפות סוכר חום
4 כפיות מיץ לימון
קורט מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

אופן הכנה-
מערבבים את כל כדורי הבשר בקערה גדולה
מחממים בסיר גדול שמן ומאדים את הבשר, מוסיפים את כל חומרי הרוטב פרט לשזיפים, כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד 15 דקות.
צרים מהתערובת כדורי בשר ושמים את אותם בסיר, מוסיפים את השזיפים מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מערבבים מידי פעם.

בתאבון
 

michalgad

Active member
נקרא קל וטעים. האם התכוונת לרשום שמאדים את הבצל ( במקום שרשום בשר)? תודה
 

עדיקים

Active member
ברור מאדים את הבצל, מצטערת טעות בהקלדה

קל וטעים אצלי זה אחד המתכונים היחידים של קציצות שכולם בבית אוהבים, גם הילדים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע מעולה! עד כמה מרגישים את השזיפים? כי לא כולם אוהבים אצלי, השאלה היא אם רק נותנים מתיקות או שממש מרגישים את הטעם של השזיפים.
 

עדיקים

Active member
לדעתי זה תלוי בכמות השזיפים ששמים, אל תשימי הרבה ואז רק יתנו טעם לרוטב.
אצלי לא כולם אוהבים את השזיפים/את הטעם שלהם מי שאוהב אוכל גם אותם ומי שלא לא.
אני לא שמה לפי מה שכתוב במתכון שמה לפי העין כמה שנראה לי מתאים.
קחי בחשבון שיש גם סוכר ברוטב שגם נותן מתיקות, יש גם פפריקה חריפה ויחד עם שילוב ממש טעים.
 
למעלה