קציצות דגים ברוטב מישהו מכיר

ב ב ר

New member
קציצות דגים בבקשה

קציצות דגים ברוטב חריימה רכיבים: חומרים ל-4-6 מנות: לקציצות: 1 ק"ג פילה דג טרי ללא עצמות, טחון 1 תפוח אדמה, מגורר דק 4 כפות פירורי לחם 2 ביצים 6 שיני שום, כתושות 1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כמון מלח ופלפל שחור, טחון טרי שמן לטיגון לרוטב חריימה: ¼ כוס שמן 6-8 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפיות פפריקה חריפה 1 כפית כמון 1 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפות רסק עגבניות מיץ מלימון אחד להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעה. צרים מהתערובת קציצות מאורכות ועבות. מחממים במחבת שמן לטיגון, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו. להכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני נמוך את השמן, ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, מיץ לימון ו-1 כוסות מים, ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הקציצות, מכסים, ומבשלים יחד 15 דקות. קציצות דגים ברוטב טחינה ויוגורט 1 ק"ג פילה דג ים (דניס, למשל) 2\1 לימון 2 עלי דפנה מעט גרגירי פלפל שחור מעט שמן זית 2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות היטב 1 חלבון ביצה קליפה מגוררת מ – 2\1 תפוז מלח 1 כף שמן זית שמן לטיגון עמוק לרוטב טחינה גולמית שום שמן זית מלח מיץ לימון יוגורט שמים את הדגים בסיר. מכסים במים. סוחטים את המיץ מחצי הלימון ומוסיפים לסיר את המיץ ואת חצי הלימון הסחוט. מוסיפים גם את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל ושמן זית. מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 10 דקות, עד שהדגים עשויים. בינתיים שמים טחינה גולמית בקערה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך טריפה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוסיפים שום כתוש, שמן זית , מעט מלח מעט מיץ לימון וכמה כפות יוגורט. מערבבים ומניחים בצד. מסננים את הדגים ומעבירים לקערה. מפוררים בידיים, מוסיפים את הלחם ואת החלבון ולשים. מוסיפים את קליפת התפוז, מלח והשמן ולשים שוב לעיסה אחידה. צרים מהעיסה כדורים קטנים. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. שמים מהרוטב בצלחות הגשה, מטפטפים עליו מעט שמן זית ומעט אורגנו יבש, מניחים קציצות, מטפטפים עליהן כמה טיפות מיץ לימון ומגישים עם לחם לבן ובצלים ירוקים. להגשה שמן זית
 
למעלה