קציצות דגים-כיצד????

ארית

New member
קציצות דגים-כיצד????

קניתי דג פילה מרלוזה (בעיקר בגלל שאין בו קוצים) ואני רוצה להכין ממנו תבשיל קציצות דגים ברוטב תפוחי-אדמה או משהו דומה עבור הפשושונים שלי (הקטן 1+3 והגדול 30+) למי יש רעיון??? (כולל הכנת תערובת הקציצות עצמה) תודה ארית
 
מציעה לך להיכנס ללוח המתכונים של

הפורום, וודאי תמצאי משהו שיתאים לך. יום נעים
 

צוצונת

New member
קציצות דגים

לטחון את הדג לפני זה לנקות היטב מכל מיני קוצים וקשקשים. לייתר זהירות אני טוחנת פעמיים. אם את משתמשת במעבד מזון צריך לשים כמות גדולה של הדג כדי שהכל ייטחן. חומרים: 1/2 ק"ג דג מנוקה בצל בינוני צרור פטרוזיליה מלח + פלפל חצי כוס קמח 2 ביצים לטחון את כל החומרים לתערובת אחידה. לתת לנוח במקרר לחצי שעה לפחות. להרטיב ידיים וליצור קציצות עגולות או אליפטיות. לחמם שמן במחבת עמוקה לטבול את הקציצות בפרורי לחם ולטגן עד שיזהיב להוציא מהשמן על נייר סופג לספיגת השמן העודף. הכי טעים זה לאכול את זה ככה עם פירה מעורב בבצל מטוגן. אם את רוצה לבשל את הקציצות אז לא לטבול אותן בפרורי הלחם אלא במעט קמח ולטגן טיגון קל. להכין רוטב עגבניות מ: 3 עגבניות קצוצות אפשר גם מקופסה, שן שום כתושה, קופסה קטנה של רסק עגבניות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח פלפל שחור מעט פפריקה מתוקה ואם אוהבים אז קצת חריפה , מבשלים את הרוטב עד לרתיחה מוסיפים את הקציצות לאחר טיגון קל ומבשלים לרבע שעה בערך. אם את רוצה להוסיף גם תפוחי אדמה, אז מציעה קודם לבשל אותם במים עם מעט מלח כשהם שלמים אח"כ לחתוך לקוביות ולהוסיף לרוטב.
 
למעלה