קציצות.לא ממש בשורה, אבל גם טעים וגם בריא...
קציצות אפויות עם בטטה מהבלוג של ניקי ב.
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בטטה קטנה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה)
א. מרק
מל"פ
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור בחום בינוני, לערבב את כל המצרכים, לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ליצור קציצות ולשטח לסדר בתבנית להכניס לתנור בסביבות 30 דקות בתנור 10 – 15 דקות כל צד עד שמשחים – מזהיב.
הערות שלי: הכנתי כפול, עם בטטה אחת בגודל רגיל. לא הכפלתי את הבצלים, נשארו שניים.
התעצלתי לטגן את הבצל, כהרגלי. לפעמים זה עובר. זה עבר אצל השלם, אבל לדעתי כדאי כן לטגן.
לא היתה לי אבקת סודה, אז הוספתי כרבע כוס מי סודה לתערובת (לכמות כפולה, כזכור).
ויתרתי על אבקת המרק. שמתי קינמון.
אפיתי כ-15 דקות מצד ראשון וכחצי שעה מצד שני, כי אני אוהבת שחום היטב.
מצוינות.
מעולות.
קציצות אפויות עם בטטה מהבלוג של ניקי ב.
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בטטה קטנה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה)
א. מרק
מל"פ
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור בחום בינוני, לערבב את כל המצרכים, לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ליצור קציצות ולשטח לסדר בתבנית להכניס לתנור בסביבות 30 דקות בתנור 10 – 15 דקות כל צד עד שמשחים – מזהיב.
הערות שלי: הכנתי כפול, עם בטטה אחת בגודל רגיל. לא הכפלתי את הבצלים, נשארו שניים.
התעצלתי לטגן את הבצל, כהרגלי. לפעמים זה עובר. זה עבר אצל השלם, אבל לדעתי כדאי כן לטגן.
לא היתה לי אבקת סודה, אז הוספתי כרבע כוס מי סודה לתערובת (לכמות כפולה, כזכור).
ויתרתי על אבקת המרק. שמתי קינמון.
אפיתי כ-15 דקות מצד ראשון וכחצי שעה מצד שני, כי אני אוהבת שחום היטב.
מצוינות.
מעולות.