קציצות.לא ממש בשורה, אבל גם טעים וגם בריא...

אמרלדה

Active member
קציצות.לא ממש בשורה, אבל גם טעים וגם בריא...

קציצות אפויות עם בטטה מהבלוג של ניקי ב.

מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בטטה קטנה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה)
א. מרק
מל"פ

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור בחום בינוני, לערבב את כל המצרכים, לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ליצור קציצות ולשטח לסדר בתבנית להכניס לתנור בסביבות 30 דקות בתנור 10 – 15 דקות כל צד עד שמשחים – מזהיב.

הערות שלי: הכנתי כפול, עם בטטה אחת בגודל רגיל. לא הכפלתי את הבצלים, נשארו שניים.
התעצלתי לטגן את הבצל, כהרגלי. לפעמים זה עובר. זה עבר אצל השלם, אבל לדעתי כדאי כן לטגן.
לא היתה לי אבקת סודה, אז הוספתי כרבע כוס מי סודה לתערובת (לכמות כפולה, כזכור).
ויתרתי על אבקת המרק. שמתי קינמון.
אפיתי כ-15 דקות מצד ראשון וכחצי שעה מצד שני, כי אני אוהבת שחום היטב.
מצוינות.

מעולות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
,תודה, נשמעות נהדרות. ומנצל"שת-אולי

תכנסי את הפאטאייר שלך לשרשור המאפים המלוחים? רק אם בא לך ואת יכולה, כמובן..
 

אמרלדה

Active member
ברור. רק מאז שפרסמת לא היתה לי דקה פנויה בבית

ואין לי את המתכון בעבודה.

הנה עכשיו הגעתי הביתה מהקורס - מיד....
 

אמרלדה

Active member
מתהוללת

אשלח שוב כקובץ מצורף. ואם את יכולה תמחקי את הראשון.

ואגב, סיפרתי גם את הסיפור. תחרות או לא?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה בסדר לשלוח כהודעה, אני חושבת שדווקא

את הקובץ עדיף שאמחק.

ואני מפנטזת עליהם מאז שאכלתי אצלך את אלה מרולדין.

תודה על שהעלית לשרשור!
 

חוטהשני

New member
מתכון מעולה אולי איישם פעם...

אצלי קציצות מבושלות לא הולכות (גם אני ממש לא אוהבת
) ומטוגנות אני לא רוצה להכין...
 
למעלה