taloosh123
New member
קציצות לביבות-עוף בתנור
כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון ליצירת קציצות עם בשר עוף טחון. כאלו שיצאו רכות ונימוחות אבל ללא כל השומן הכרוך בד"כ בטיגון. הקציצות הללו מכילות תערובת לביבות והן אפויות בתנור והתוצאה הייתה מושלמת. במחבת ובה כפית שמן - מטגנים 600 גרם עוף טחון עד שהתערובת מלבינה ומתפוררת. מוציאים לקערה. באותה המחבת שמים 1 בצל קצוץ דק ו1 גזר מגורד. מערבבים ומוסיפים מעט מים על מנת שהירקות יתבשלו. שהם מוכנים ורכים- מוסיפים לקערה עם העוף. כשתערובת העוף מתקררת מוסיפים פנימה "תערובת להכנת לביבות" (אני השתמשתי בזו של קנור- 2 השקיות) מוסיפים 2 כוסות מים קרים, חופן פטרוזיליה ומערבבים. משאירים לנוח 5 דקות. מוסיפים 1 ביצה שלמה ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה ומעט פירורי לחם. אופים בתנור- 20 דקות ב180 מעלות הופכים ואופים עוד 15 דקות ב230 מעלות
כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון ליצירת קציצות עם בשר עוף טחון. כאלו שיצאו רכות ונימוחות אבל ללא כל השומן הכרוך בד"כ בטיגון. הקציצות הללו מכילות תערובת לביבות והן אפויות בתנור והתוצאה הייתה מושלמת. במחבת ובה כפית שמן - מטגנים 600 גרם עוף טחון עד שהתערובת מלבינה ומתפוררת. מוציאים לקערה. באותה המחבת שמים 1 בצל קצוץ דק ו1 גזר מגורד. מערבבים ומוסיפים מעט מים על מנת שהירקות יתבשלו. שהם מוכנים ורכים- מוסיפים לקערה עם העוף. כשתערובת העוף מתקררת מוסיפים פנימה "תערובת להכנת לביבות" (אני השתמשתי בזו של קנור- 2 השקיות) מוסיפים 2 כוסות מים קרים, חופן פטרוזיליה ומערבבים. משאירים לנוח 5 דקות. מוסיפים 1 ביצה שלמה ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה ומעט פירורי לחם. אופים בתנור- 20 דקות ב180 מעלות הופכים ואופים עוד 15 דקות ב230 מעלות