קציצות לוביה ?

merav999

New member
קציצות לוביה ?

יש לי לוביה שהייתה בהשריה משהו כמו יום וחצי (לא יצא לי לבשל קודם) והיא בושלה בסיר לחץ ויצאה מאוד רכה. תיבלתי אותה בכמון, מלח, פלפל, קצת כורכום, אבל המרקם שלה רך מדי לטעמי.

אפשר לעשות ממנה קציצות? יש לי פטרוזיליה וכוסברה. חשבתי להוסיף בצל קצוץ. מה אפשר להוסיף שהקציצות לא יתפרקו? קוואקר טחון יתאים?

רעיונות אחרים?

 
דווקא

קוואקר לא טחון יעזוק למק'ן עטצק, פרורי לחם, קוביות קטנות מאד של תפוחי אדמה, קסנטן גם,
אם תאפי את הקציצות הן תתיבשנה יותר מאשר בטיגון. אם תצפי אותן בפרורי לחם מבחוץ זה יעזור למרקם פציח יותר.
 

merav999

New member
תודה!

אז אם אני אוסיף קוואקר לא טחון לתערובת ואצפה בפירורי לחם ואאפה בתנור זה אמור להיות בסדר?
 

RSPA

New member
אני כעת בבעיה דומה - רק עם עדשים


כן אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים ובצל קצוץ.
לגבי ההדבקה של הכל יש כמה אפשרויות:
- להוסיף לתערובת קמח רגיל
- להוסיף לתערובת קמח חומוס
- להוסיף לתערובת קורנפלור מומס בכמה כפיות מים
- להוסיף לתערובת פשתן טחון מעורב בכמה כפיות מים ולאחר שעמד כך כ20 דקות עד שהתמצק
- להוסיף לתערובת קוואקר (לא בהכרח טחון)
- להוסיף לתערובת קצת מכל דבר שהוזכר לעיל.

ואז לערבב היטב את התערובת ולתת לה לנוח כחצי שעה במקרר לפני יצירת קציצות וטיגון/אפיה.
 
למעלה