קציצות ללא ביצים

p e b b l e

New member
קציצות ללא ביצים

מזה זמן מה אני מנסה להכין קציצות ללא ביצים ומתאכזבת מהתוצאות כל פעם מחדש. ניסיתי מספר מתכונים וכל פעם במהלך הטיגון הן מתפרקות או סתם לא נהפכות למקשה אחת או נותרות רכות במרכזן (גם אם הן דקות). חוץ ממתכון יחיד של קציצות מאורז ועדשים שאותן בכלל אפיתי ולא טיגנתי כל מתכון נכשל. אני רוצה לטגן את הקציצות ולא לאפות כדי שיהיו עסיסיות יותר ולא יבשות כמו שיוצא באפיה. אני מניחה שהחלבון בביצים מתקשה בטיגון וגרם לקציצות להיות יציבות, במה אפשר להשתמש במקום? אשמח לעצות.

איילת1974

New member
רעיון

אני מכינה קציצות מעדשים ועוד מיני ירקות כגון: גזר, בצל ועוד... ואופה בתנור. עם האפייה אני מכינה לי רוטב עגניות פשוט לפסטה. מטגנת בצל, ומכניסה עגבניות בשלות חלוטות חתוכות לקוביות והופכת את זה לרוטב סמיך. כשהקציצות יוצאות מהתנור, אני נותנת להם להתקרר טיפה, ומכניסה אותן בעדינות לרוטב המבעבע, וכן הן סופכות מעט מן הרוטב. כך הקציצתות עסיסיות ולא מתפרקות (לפחות רובן), והכי חשוב מלוות ברוטב עגבניות.

nowonder

New member
כמה סוגים של פתרונות

1. היחס בין הרטוב ליבש בבלילה צריך להיות נכון. בלילה יבשה מדי או נוזלית מדי תתפרק מהר. 2. לקרר את הבלילה במקרר לפני יצירת הקציצות. ולקרר את הקציצות במקרר לפני הטיגון זה טריק בדוק למניעת התפרקות. 3. אני לא יודעת במה את משתמשת כדי לעבוד את הבלילה, אבל כדי לנסות תחליפים לפרורי לחם, כמו קמח חומוס, או נבט חיטה, או קמח סויה או תפוח אדמה שלוק.

p e b b l e

New member
הבעיה היא לא בבלילה

הבלילה דביקה ונוחה לעבודה, קל ליצור את הקציצות והן שומרות על צורתן יופי. הבעיה היא כשמיחים אותם במחבת הן לא נשארות רכות וכשמנסים להפוך הן מתפרקות. הטיגון רק נותן להן צבע כהה יותר אבל לא גורם להן לתפוס צורה. אני אנסה את הקמחים במקום פירורי הלחם, אבל אין לי מושג איפה ניתן למצוא נבט חיטה בארה"ב.

nowonder

New member
בהול פוד

קוראים לזה wheat germ תקררי את הבלילה. תראי שזה עושה קסם. ויכול להיות גם שטמפרטורת השמן גבוהה. וגם את יכולה לנסות להוסיף לתערובת כף טחינה גולמית. יש בזה המון שומן שמדביק את החלקים ביחד.

purewater

New member
להוסיף קורנפלור או לשים למעלה

אפשר גם בצל מרוסק בבלנדר

למעלה