קציצות לתינוקת שלא אוכלת ביצה

rafrafot1

New member
קציצות לתינוקת שלא אוכלת ביצה

היי אני חדשה בפורום ויש לי תינוקת מתוקה בת 9 חודשים ואני אני רוצה לתת לה לאכול קציצות בשר תוצרת בית הבעיה שהיא לא אוכלת ביצים עדיין - כיצד ניתן להכין קציצות בלי ביצים או שזה לא נורא אם אערבב ביצה אחת בתערובת הקציצות?:

ברוכה הבאה../images/Emo24.gifלפורום

לגבי הביצים בקציצות, אני ממליצה להתחיל לתת קודם בהדרגה את הביצה ורק אחר"כ להכין לה קציצות כשהביצה בתוך תערובת הבשר.

תכנסי לאתר של הורים וילדים

ההרשמה חינם שם תגיעי למתכונים מיוחדים המותאמים לילדים הנה הקישור לאתר הורים וגם לחלק של בישולים (תוכלי להכנס אליו לאחר הרשמה (שהיא כאמור חינם)

לא חייבים לשלב ביצה בקציצות

חב' עוף/הודו טחון 1 תפוא 1 בצל פטרוזיליה/כוסברה מלח,פלפל (לפי הטעם) מעט שמן פפריקה/כורכום (לפי הטעם) את תפוח האדמה והבצל יש לגרור בפופפיה ולסחוט את המים מתוכם לערבב את כל החומרים, לשמן את הידיים ולגלגל. לטגן ולבשל ברוטב(אופציונאלי. אפשר להסתפק בטיגון)

קישלורן

New member
בדיוק מה שגם אני רציתי לומר . . .

אני לא כ"כ זוכרת אבל נדמה לי שהבת שלי אכלה קציצות עם ביצה לפני שאכלה ביצים. אבל היא לא אלרגית, תודה לאל, אז לא קרה כלום. אני מציעה לבדוק אלרגיה לביצים לפני שמוסיפים אותם. האלרגיה, דרך אגב, היא לחלבון לא לחלמון. זה מה שידוע לי בכל אופן. אני ניסיתי לתת לבת שלי ביצה מגיל 10 חודשים וקצת (עם הרבה דפיקות לב מכל מה ששומעים. אבל צריך לזכור שההצעה הגורפת היא בגלל אחוז מאוד קטן שיכול להיות אלרגי. לפחות תחסכי לעצמך את הדפיקות לב כשאת בודקת).

rafrafot1

New member
wow המון תודה

אני שמחה שקיים פורום כזה (אני חדשה בכל הקטע הזה של פורומים ואינטרנט) ולא מזמן התחלתי לתת לבת שלי אוכל מוצק בשעות אחה"צ ולא רק פורמולה נראה לי שאני אתייעץ איתכם עוד הרבה בכל מיני שאלות שמעניינות אותי!

נופר א

New member
תשאלי כל מה שאת רוצה ../images/Emo24.gif

ונענה לך מכל ה-
גם אני פחדתי מאוד עם הילדה הבכורה שלי ועשיתי הכל לפי הספר לפי החוקים ולפי השכנות... עכשיו יש לי ילדה שלישית ,עוד מעט בת שנתיים, ונתתי לה הכל וממש בגיל מוקדם, יש ביצים בכל מיני דברים,עוגה עוגיות,חלה שאפיתי פשטידה,אז ביצים היא לא אוהבת ,אבל אוכלת אותם במאכלים אחרים.

קישלורן

New member
לגבי מזון מוצק -

כתבת שהבת שלך בת 9 חודשים. הבת שלי כיום בת שנה וחצי
ובגיל 9 חודשים היא כבר אכלה ארוחת צהרים כגון, ספגטי בולונז, עוף עם אורז, ירקות מבושלים - ממש כמו גדולים אבל חתוך קטן ולא קשה. בבוקר פורמולה, ארוחת 9:30 10:00 תלוי מתי היתה רעבה - פירות לפחות 2 סוגים צהרים - לעיל ואחה"צ - לפעמים פורמולה, כשהיה נוח אבל בעיקר פת לחם עם גבינה או טחינה, אבוקדו, מעדן (בטעמים טבעיים כגון אשל וכאלה, לא אהבה את המתוקים) . . . כיד העולה על הדמיון. אפשר גם לערבב עם הגבינה כל מיני טעמים ולתת (כגון, אבוקדו, עגבניה, חלמון מביצה קשה לאחר שנבדקה אלרגיה ועוד) בלילה - פורמולה. בהמשך הוספנו לפורמולה בלילה גם ביצה וגבינות ועוד.

מאיה 72

New member
בקציצות מבושלות לא חייבים לשים

ביצה.בפעמים הראשונות לתבל את הבשר הטחון עם בצל מגורר, מלח ופלפל. כדי שהקציצה תהיה רכה יותר אפשר להוסיף לתערובת אורז לא מבושל.

effyba

New member
אין צורך בביצה(כמו המבורגר למשל)

רוב השפים מכינים את מוצרי הבשר טחון בכלל ללא ביצים.

מאיה 72

New member
אני שמה ביצה רק בקציצות מטוגנות

או אפויות. באפויות אני שמה יותר ביצים מאשר במטוגנות כי באפיה הקציצות מתיבשות יותר מאשר בטיגון. בבישול או בממולאים אפ-פעם לא שמה ביצה, אבל ראיתי מתכונים עם.

למעלה