קציצות משורשים

קציצות משורשים

גזר, סלרי ופטרוזילה.טחונים במעבד מזון.
מונחות על פרוסות טופו שמונחות על ירקות מאודים- גזר, שומר, בצל, יצא משובח.

צלי כרוב סגול עם פרות מיובשים והרבה בצל מטוגן

אורז וכוסמת ירוקה עם כרובית ועדשים כתומים

ועכשיו תופכות גלילות קטנות של בצק שמרים נ"ג במלית שוקולד וקקאו- פעם ראשונה של עוגיות שמרים נ"ג וטבעוניות
 

ladybug6

New member
נו איך יצא?

הכל נשמע מעולה וגם התמונות שראיתי בפייס.. :)

כאן אין זמן לבישולים מורכבים אבל היו בכל זאת תפוחי אדמה אפויים, סלט עדשים עם בצל סגול צלוי, עגבניות טריות וכל מני עשבים ירוקים, מתובל בהרבה לימון וקצת שום ומלח, וסלט ירוק מכל מני עלים
 
הבצק

375 גרם קמח נ"ג, אני השתמשתי ב-200 סורגום ו-175 עמילן , טפיוקה ותפוחי אדמה בערך חצי חצי.
כפית שטוחה קסנטן גם.
שתי כפות שמרים יבשים.
40 גרם שומן קוקוס.
כוס חלב סויה פושר ובו מומס השומן.
60 גרם סוכר.
קורט מלח.

מערבבים הכל במיקסר ,כעשר דקות, מדי פעם בודקים את מצב הבצק, אם יבש מדי מוסיפים מעט נוזל, אם דביק מדי - קמח אחד מהם.

אחרי שהבצק אחיד וגמיש למגע מכסים את הקערה במגבת ומעמידים בערך לשעה במקום חמים.

כשהבצק תופח מעבירים אותו למשטח עבודה אני רידדתי על ניר אפיה אבל אפשר לקמח שולחן או שיש. מרדדים עלה לעובי חצי ס"מ.

בשלב הזה מרחתי את כולו במלית שהכנתי, חתכתי בסכין לרצועות אותן גלגלתי. הנחתי על התבנית. מכסים לעוד 10-15 דקות מכוסה במגבת במקום חמים ואז לתנור בחום 185 לאפיה של כרבע שעה.

המילוי היה חבילה אחת שוקולד מריר 70%, 4 כםות קקאו הולנדי משובח, שליש כוס חלב סויה, כוס סוכר ,2 כפות שומן קוקוס. המסתי במיקרו. אפשר למלא בקוביות תפוחים, סוכר וקינמון, בריבה אדוזים שבורים וקינמון, במלי וניל עם מקל וניל ארומטי ושוקולד לבן, בגבינת סויה וצימוקים או בלי, השמיים הם הגבול בשמרים.

אפשר לפזר אבקת סוכר כשמתקרר מעט
 

luliy

New member
מה עוד הוספת לקציצות גזר סלרי ופטרוזיליה?

איךבעצם הם בושלו כי לא ראיתי רוטב בסיר.
 
קמח חומוס

וקמח תפוחי אדמה.
הן התבשלו על האדים מהירקות שהיו מתחת להן והנוזלים של הירקות בהן עצמן
 
גם

קמח חומוס שתלטן גדול בטעם וגם במרקם הוא נוטה להיות יבשושי, מאידך הוא מדביק מצויין אז אני משתפת אותו וכדי להשיג מרקם ראוי גם עמילן. קמח תפוחי אדמה בעל טעם מאד נייטראלי, כמעט לא מורגש ועושה עבודת הגמשה והדבקה טובה.
 
למעלה