קציצות סלק, שעועית ואורז
שלום לכולם,
הנה תמונות של קציצות טבעוניות שהכנתי בסוף השבוע האחרון.
הקציצות הן קציצות סלק, שעועית לוביה ואורז מלא.
בנוסף יש בהן בצל, פלפל חריף ירוק, שום, פטרוזיליה, זרעי כוסברה כתושים, שני זרעי הל ורוטב סויה.
הנה המתכון שאליו התוודעתי לפנ מספר חודשים דרך הפורום הזה.
שיניתי את המתכון בכך שהפחתתי את כמות הפלפל החריף ל-1/2 פלפל, הורדתי לחלוטין את הקטשופ, והוספתי אפיה של הקציצות בתנור למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
מספר הערות:
1. הופתעתי מהיכולת הנהדרת של מחית השעועית והאורז לשמש כחומר מאחד ומדביק. ממש אין צורך בביצים במתכון הזה.
כמו כן, לא היה צריך בכלל קמח לצורך גיבוש הקציצות.
לדעתי אפשר להשתמש במחית שעועית גם לצורך אפיית עוגות וממתקים. אני יודע בוודאות שהיפנים אוהבים מאד מתוקים שעשויים משעועית אדומה. אבל אני חייב להודות שאינני איש של מתוקים.
2. באופן אישי הקציצות הללו לא טעימות לי במיוחד. אבל בת זוגי והשכנה ממש התלהבו מהטעם שלהן.
3. ממליץ לאכול את הקציצות עם רוטב כלשהו, למשל טחינה.
אנחנו אכלנו את הקציצות עם שני "רטבים" שונים: שאריות מרק חרפרף מתירס ותרד שבת זוגי הכינה, ויוגורט באפלו (רק למי שהוא צמחוני ולא טבעוני).
4. בפעם הבאה שאכין את הקציצות, אנסה לשנות קצת את המתכון. אולי אוסיף ג'ינג'ר או עלי כוסברה, בוודאות אגדיל את כמות הפלפל החריף, אולי אוסיף קצת תרד או מנגולד.
5. תזהרו עם הכמות של רוטב הסויה. אני הוספתי קצת יותר סויה ממה שכתוב במתכון, וזה יצא קצת יותר מדי מלוח לטעמי.
בברכה,
אורי.
שלום לכולם,
הנה תמונות של קציצות טבעוניות שהכנתי בסוף השבוע האחרון.
הקציצות הן קציצות סלק, שעועית לוביה ואורז מלא.
בנוסף יש בהן בצל, פלפל חריף ירוק, שום, פטרוזיליה, זרעי כוסברה כתושים, שני זרעי הל ורוטב סויה.
הנה המתכון שאליו התוודעתי לפנ מספר חודשים דרך הפורום הזה.
שיניתי את המתכון בכך שהפחתתי את כמות הפלפל החריף ל-1/2 פלפל, הורדתי לחלוטין את הקטשופ, והוספתי אפיה של הקציצות בתנור למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
מספר הערות:
1. הופתעתי מהיכולת הנהדרת של מחית השעועית והאורז לשמש כחומר מאחד ומדביק. ממש אין צורך בביצים במתכון הזה.
כמו כן, לא היה צריך בכלל קמח לצורך גיבוש הקציצות.
לדעתי אפשר להשתמש במחית שעועית גם לצורך אפיית עוגות וממתקים. אני יודע בוודאות שהיפנים אוהבים מאד מתוקים שעשויים משעועית אדומה. אבל אני חייב להודות שאינני איש של מתוקים.
2. באופן אישי הקציצות הללו לא טעימות לי במיוחד. אבל בת זוגי והשכנה ממש התלהבו מהטעם שלהן.
3. ממליץ לאכול את הקציצות עם רוטב כלשהו, למשל טחינה.
אנחנו אכלנו את הקציצות עם שני "רטבים" שונים: שאריות מרק חרפרף מתירס ותרד שבת זוגי הכינה, ויוגורט באפלו (רק למי שהוא צמחוני ולא טבעוני).
4. בפעם הבאה שאכין את הקציצות, אנסה לשנות קצת את המתכון. אולי אוסיף ג'ינג'ר או עלי כוסברה, בוודאות אגדיל את כמות הפלפל החריף, אולי אוסיף קצת תרד או מנגולד.
5. תזהרו עם הכמות של רוטב הסויה. אני הוספתי קצת יותר סויה ממה שכתוב במתכון, וזה יצא קצת יותר מדי מלוח לטעמי.
בברכה,
אורי.