קציצות עדשים כתומות וכרובית - נסיונות ייעול
שלום,
למי שאין כוח לקרוא הכל שידלג נא על ההקדמה ישר לפסקה האחרונה.
הגעתי לכאן לפני כחודשיים וביקשתי מתכונים לילד שנוטה לצמחונות ובעצם לכל המשפחה (השאר לא נוטים לצמחונות, אבל אני רוצה בכל זאת להפחית בבשר).
קיבלתי את המתכון הזה לקציצות עדשים כתומות וכרובית. הכנתי. יצא טעים לי ולבעלי. אני חייבת לציין שהתיבול גאוני. אבל הילדים: הגדול הקרניבור בקושי טעם, הקטן הנוטה לצמחונות אכל, אבל ממש לא התלהב. אין דבר. מבחינתי, אם הוא אוכל, זה מספיק.
מה שכן הפריע לי שזה המון פרצלציה, מליון כלים מלוכלכים והמון הכנות. הסקתי כמה מסקנות לייעול. למשל: לטגן בצל בכמות גדולה ולהקפיא מנות. לטחון את העדשים במג'ימיקס ועליהם לרסק בפומפיה של המג'ימיקס את הכרובית במקום למעוך. עדיין יוצא המון עבודה. באופן לא מפתיע, הקציצות הכי טעימות כשהן חמות ישר מהמחבת.
וכאן השאלה תכלעס - האם אפשר לצור קציצות אך במקום לטגן - להקפיא ואז להפשיר כל פעם כמות קטנה ולטגן או שהכל יתפורר לי אחרי הפשרה? בבקשה תגידו לי שאפשר ואם לא, האם יש דרך להפוך את זה לאפשרי, אולי להוסיף משהו לרכיבים?
תודה
סביון
שלום,
למי שאין כוח לקרוא הכל שידלג נא על ההקדמה ישר לפסקה האחרונה.
הגעתי לכאן לפני כחודשיים וביקשתי מתכונים לילד שנוטה לצמחונות ובעצם לכל המשפחה (השאר לא נוטים לצמחונות, אבל אני רוצה בכל זאת להפחית בבשר).
קיבלתי את המתכון הזה לקציצות עדשים כתומות וכרובית. הכנתי. יצא טעים לי ולבעלי. אני חייבת לציין שהתיבול גאוני. אבל הילדים: הגדול הקרניבור בקושי טעם, הקטן הנוטה לצמחונות אכל, אבל ממש לא התלהב. אין דבר. מבחינתי, אם הוא אוכל, זה מספיק.
מה שכן הפריע לי שזה המון פרצלציה, מליון כלים מלוכלכים והמון הכנות. הסקתי כמה מסקנות לייעול. למשל: לטגן בצל בכמות גדולה ולהקפיא מנות. לטחון את העדשים במג'ימיקס ועליהם לרסק בפומפיה של המג'ימיקס את הכרובית במקום למעוך. עדיין יוצא המון עבודה. באופן לא מפתיע, הקציצות הכי טעימות כשהן חמות ישר מהמחבת.
וכאן השאלה תכלעס - האם אפשר לצור קציצות אך במקום לטגן - להקפיא ואז להפשיר כל פעם כמות קטנה ולטגן או שהכל יתפורר לי אחרי הפשרה? בבקשה תגידו לי שאפשר ואם לא, האם יש דרך להפוך את זה לאפשרי, אולי להוסיף משהו לרכיבים?
תודה
סביון