קציצות עדשים כתומות וכרובית - נסיונות ייעול

סביון1

New member
קציצות עדשים כתומות וכרובית - נסיונות ייעול

שלום,

למי שאין כוח לקרוא הכל שידלג נא על ההקדמה ישר לפסקה האחרונה.

הגעתי לכאן לפני כחודשיים וביקשתי מתכונים לילד שנוטה לצמחונות ובעצם לכל המשפחה (השאר לא נוטים לצמחונות, אבל אני רוצה בכל זאת להפחית בבשר).
קיבלתי את המתכון הזה לקציצות עדשים כתומות וכרובית. הכנתי. יצא טעים לי ולבעלי. אני חייבת לציין שהתיבול גאוני. אבל הילדים: הגדול הקרניבור בקושי טעם, הקטן הנוטה לצמחונות אכל, אבל ממש לא התלהב. אין דבר. מבחינתי, אם הוא אוכל, זה מספיק.

מה שכן הפריע לי שזה המון פרצלציה, מליון כלים מלוכלכים והמון הכנות. הסקתי כמה מסקנות לייעול. למשל: לטגן בצל בכמות גדולה ולהקפיא מנות. לטחון את העדשים במג'ימיקס ועליהם לרסק בפומפיה של המג'ימיקס את הכרובית במקום למעוך. עדיין יוצא המון עבודה. באופן לא מפתיע, הקציצות הכי טעימות כשהן חמות ישר מהמחבת.

וכאן השאלה תכלעס - האם אפשר לצור קציצות אך במקום לטגן - להקפיא ואז להפשיר כל פעם כמות קטנה ולטגן או שהכל יתפורר לי אחרי הפשרה? בבקשה תגידו לי שאפשר ואם לא, האם יש דרך להפוך את זה לאפשרי, אולי להוסיף משהו לרכיבים?

תודה
סביון

ladybug6

New member

לא יצא לי לנסות להקפיא אותן לפני הטיגון, יש לי תחושה שזה יעבוד פחות טוב. אבל תנסי בכמות קטנה ומקסימום נזרקו כמה קציצות.
אבל למה לא להקפיא אחרי הטיגון? נכון, זה פחות פריך, אבל דווקא אחרי קירור / הקפאה וחימום הקציצות מקבלות מרקם יותר מוצק, קצת כמו קציצות מבשר עוף טחון (עד כמה שאני מסוגלת לזכור...)
אחרי קירור אני אוהבת אותן בכריכים במיוחד.
אותו דבר אגב נכון לגבי קציצות בשר, שוב - עד כמה שזכור לי. קציצות זה מסוג הדברים שאוכלים הישר מהמחבת/תנור. למרות שיש סוגים שכן טעימים אחרי קירור, אבל בצורה שונה..
בשביל הילדים אולי תנסי להשמיט את זרעי הכוסברה, שלמבוגרים מוסיפים המון אבל אולי לילדים הטעם זר מדי. בלי הזרעים הטעם יהיה יותר ניטרלי ואולי יהיה להם טעים עם קצת קטשופ או מיונז ביתי ליד?

אגב, למה המון כלים מלוכלכים? אני עושה ככה:
את העדשים אני משרה בכלי מאורך במים, אחרי השריה מסננת את המים ומעבדת עם בלנדר מוט בתוך אותו כלי.
את הכרובית מבשלת בסיר, אחרי הבישול שופכת את המים, משאירה את הכרובית בסיר ומועכת עם מועך של פירה כזה, ידני. משם מוסיפה לכלי המאורך עם העדשים, או את העדשים לסיר עם הכרובית.
את הבצל מטגנת במחבת קטנה ומוסיפה לעדשים וכרובית. זה הכל. בסה"כ לכלכתי 3 כלים, כשבמקרה שלי אני בדר"כ מטגנת במילא הרבה בצל בשביל דברים נוספים שאני מכינה במקביל (אפשר גם לשמור בצל מטוגן בצד ולהשתמש בו בערב לחביתת חומוס, לשקשוקה, לרוטב לפסטה וכו'.
אבל אם זה מסובך לך אפשר גם לטחון את הבצל החי לתוך התערובת (ואז אולי תצטרכי קצת יותר קמח או פירורי לחם כי הוא יגיר קצת נוזלים בתערובת). זה לא אותו דבר בדיוק כי אין את המתיקות של הבצל המטוגן, אבל זו פשרה לגיטימית כשאין זמן / כח להתעסק יותר מדי.

סביון1

New member
את הכוזברה הוספתי טחון (למרות שיש לי גם זרעים

בבית).
יצא המון כלים, חלק בגלל תכנון לא נכון. אבל חלק בלית ברירה. למשל את הכרובית אני מאדה בסיר שלא נוח למעוך בו אותה. לא משנה, על ענין הכלים אתגבר לבד. אני אקפיא חלק מהמטוגנות שטיגנתי אתמול, גם ככה יצאה כמות גדולה. אבל חימום אחרי הקפאה זה לא כמו לאכול ישר מהמחבת. בפעם הבאה אעשה מה שכתבת, אטגן חלק ואקפיא כמות קטנה "נא". ואחזור לדווח!

ladybug6

New member
כוסברה טריה טחונה?

או זרעים טחונים?
כי הטעם שונה לחלוטין..
כך או כך הייתי מנסה לוותר על זה בשביל לתת לילדים לנסות, זה דווקא מתכון שהרבה דיווחו לי שהילדים אהבו, אפילו ילדים סרבנים! :)
הייתי אפילו מגדילה לעשות ומנסה לייצב את העיסה עוד יותר עם פירורי לחם וקמח, ומצפה את הקציצות בפירורי לחם לפני הטיגון. את זה אין מצבבבב שהילדים לא יאהבו..

סביון1

New member
זרעי כוזברה טחונים

כוזברה טריה זה ירק. ירק ירוק באוכל? עילה לדחיה אוטומטית, עצימת עיניים ועיקום אף, תנועות הקאה ובריחה מהשולחן. העיסה יצאה יציבה ונוחה מאד לעיבוד. לצפות בפרורי לחם לפני הטיגון זה משהו שאני לא אעשה, כי אז הקציצות תספחנה המון שמן. וגם - פרורים נופלים לשמן ונשרפים וזה הופך את השמן ללא בריא.

תנוח דעתך, הילד אוכל את זה - זה מספיק. אני מאמינה שעם הזמן הוא ילמד לאהוב את זה יותר. הוא צריך להתרגל. ככה זה אצלו. הוא אוהב דברים מוכרים. הבעיה שחלק גדול מהדברים שהוא מכיר הוא כבר לא רוצה לאכול, מאז גילה מה זה בשר בעצם. אז סבבה, אני מכבדת ואפילו שמחה על כך שהוא לא חובב בשר, אבל לא מוכנה שיאכל רק פחמימות כדי לשבוע. צריך לגוון ולאכול אוכל מזין.

למעלה