קציצות עדשים - מחפשת מתכון מלהיב.

קציצות עדשים - מחפשת מתכון מלהיב.

היי לכולם,
חרשתי את הרשת וחיפשתי קציצות עדשים .
עשיתי מתכון שנראה לי שווה אבל זה יצא נורא יבש. טעים אבל יבש. (http://veg.anonymous.org.il/art269.html)
בסוף הצלתי חלק מהקציצות ע"י חימום ברוטב סלק שנשאר לי ממתכון אחר. יצא נסבל.

יש למישהו מתכון (או המלצה לאחד ממתכוני הרשת) של קציצות עסיסיות מעדשים?

אני יודעת שלטגן יהיה הכי טעים אבל אני מהבריאותנים האלו שמחפשים שהמזון יהיה הכי בריא שאפשר (וגם יש לי כמה קילואים להפטר מהם)

אשמח לעצות.
 

יוספה 51

New member
לא יודעת כמה בריאותני, אבל יש

באתר של ליידיבאג קציצות עדשים אורז וטחון מהטבע, היא מטגנת, אני אפיתי, הוספתי קצת קמח חומוס לגיבוש ויצא מעולה. נמצא תחת הסיווג של טחון מהטבע.
 

NoaHK

New member
אני ניסיתי אותן בהצלחה רבה

הוספתי לתערובת העדשים הטחונות קישוא מגורר שסחטתי קצת, ומיץ מלימון אחד בערך - זה מוסיף טעם לימוני אבל גם עסיסיות. אם את אוהבת לימון, אולי כדאי לנסות.

יש באותו אתר מתכון דומה עם עדשים אדומות בתיבול מעט שונה, שבעיני הן אפילו עוד יותר טעימות.
 
תודה !!! יצא מעולה.

הוספתי קישור שקצצתי עם העדשים בפודפרוססור והוספתי מיץ לימון. אחרי התנור שמתי ברוטב מעגבניות לימון ושום - יצא פשוט מדהים. גם האמניבורים אכלו בהנאה.
 

Ofericko

New member
תמונה?

 
בבקשה תמונה!

אלו השתיים האחרונות שנשארו.
חלקן נעלמו בבטני האומניבורים שלי. אחד אמר שמוזר, אחד אמר שלימוני מידי ואחד אמר שטעים.
 

Ofericko

New member
נראה מצויין! אחלה צילחוּת


ונראה שהקציצות יציבות לחלוטין.
עכשיו נותר לך רק לשלוח לנו טעימה.
 

ladybug6

New member
נראה יאמי לגמרי

ולימוני זה טעים
וטעימה אכן מתבקשת.
 
אצלנו

העדשים מקבלים חיזוק נלהב של ירקות מגוררים או טחונים- גזר, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עלי תיבול לפי המצאי בבית.

אני נוטה להשתמש בעדשים חומים או שחורים, לבשל במים עד ריכוך, לסנן ולהוסיף ירק. הדבקה שמונעת יובש תכלול קוואקר מושרה במים / קמח תפוחי אדמה/ שבבי תפוחי אדמה.

כמון, מלח, פלפל שחור.

אופה אותן בתנור על תבנית מוברשת בשמן זית. הופכת אחרי 10 דקות.

עוד אפשרות היא תוספת פטריות מקצצות דק ובצל מטוגן.
 

Ofericko

New member
כמובן שבטיגון זה יותר מוצלח...

לפעמים נדמה לי שגם אם אטגן חצץ, הוא יצא טעים
אבל מוריד את הכובע בפני מי שמצליח להקפיד על הבריאות!

אם בתנור, הייתי פועל באחת משתי דרכים:
הראשונה, להניח את הקציצות בתבנית ומעל כל קציצה לתת שפריץ קטן של תרסיס שמן בישול.
השנייה, להכין אותן יפה בתנור ומשם לטיגון בשמן רותח של 10 שניות כל צד.

ומילה בקשר להדבקה, אני השתמשתי במעט קמח חומוס מעורבב במים. ממש לא הרבה. ואני חושב שמה שמחזק את הסיפור זה לכדרר את הקציצות ולהניח במקרר לאיזה חצי שעה לפני הטיגון / אפייה.

נ. ב. ח.
איפה השום איפה!!
 

RSPA

New member
עדשים וסלק הולך יופי ובמיוחד אם מוסיפים להם

גם כרישה מאודה על כף שמן.
אם במתכונים פשוטים ובריאותיים (יחסית) את מתעסקת - אז המלצתי שתעברי על הבלוג של עינת שגיא. המתכונים שם ממש פשוטים, עם מעט חומרי גלם ומוצלחים מאוד. מתכוני הבלוג כאן >> http://www.mynet.co.il/home/0,7340,L-10368,00.html
יש לה מתכון ברוח הדברים הנ"ל שאני כאמור מוסיף לו כרישה כדי לקבל לחות גבוהה יותר. תראי את ה"קציצות עדשים וסלק" בקישור:
www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4504663,00.html
אם נתקלים בבעיות "הדבקה" של המרכיבים אפשר להוסיף עוד קצת שקדים טחונים, אבל צריך לזכור שעדשים לא מבושלות אלא רק מושרות לכמה שעות או אף מונבטות - עשירות בעמילנים שעוזרים ל"הדבקות".
יש לי גם מתכון מאוד מוצלח של "מרקורי" מפורום צמחונות וטבעונות לקציצות עדשים - שלא מתפרקות - ברוטב עגבניות. אם תרצי ארשום אותו כאן.
 
תודה על העצות


ממה שהבנתי מכם כדאי שיתווסף לתערובת ירק "רטוב" כלשהו.
השריתי עדשים הלילה והיום אקנה להן כרישה ואשדרג/אמציא לי מתכון. נראה לי שאבשל בכל זאת ברוטב כלשהו, אחרי אפייה קלה.

רוב תודות ושבת שלום!

 
למעלה