קציצות עוף מבושלות בירקות - ארוחה קייצית לילדים

michalgad1

New member
קציצות עוף מבושלות בירקות - ארוחה קייצית לילדים

למרות שאין בשורה מיוחדת במתכון הזה, הוא מאד אהוב על ילדי אף שכבר בגרו. אין טיגונים ומדובר בהליך ממש קצר ויש ארוחה בריאה וטעימה, שקל להכין בקיץ. מה שכן הצבע שלה קצת, אשכנזי, כי הקציצות נשארות ממש בהירות ומקבלות מן צבע פלמינגו כזה...
חצי קילו עוף טחון
לרסק במעבד מזון :בצל, גזר גדול , תפוח אדמה עם ביצה ותבלינים (מלח פלפל לבן ומעט אבקת עוף), מעט פירורי לחם או פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה.
לערבב הכל ביחד. יוצאת תערובת די רכה.
למלא שליש סיר מים ולהוסיף אותם תבלינים (הארוחה היא לילדים אז שומרים על תיבול מינימלי ולא חזק מידי). כשהמים רותחים מוסיפים שקית ירקות של סנפרוסט (כל שילוב מתאים. הכי צבעוני זה הלקט עם אפונה גזר תירס וכו. אבל אפשר לגוון ולשים חצי אפונה חצי תירס או מה שיש בבית/אוהבים), מביאים לרתיחה נוספת. מכדררים כדורים מעיסת העוף, לא קטנים מידי וזורקים לסיר. כשכל הכדורים בפנים מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מגישים עם אורז /פתיתים/ קוסקוס וכד,
 

shira1960

Active member
נשמע מעולה - לא רק לילדים!


 

michalgad1

New member
זו מנה אהובה על כולנו. היא טובה גם למישהו שצריך מנה קלה

לעיכול אם לא יכולים משהו כבד לבטן וצריך מבושל. עם הירקות הצבעוניים היא לא נראית משעממת בצלחת.
 

אמרלדה

Active member
מאוד מוצלח בשבילי, תודה

אני מחפשת הרבה פעמים משהו קליל לבטן רגישה,
ואני שונאת רוטבי עגבניות וגם לא מוכנה לטגן.
הצבע האשכנזי מאוד אהוב עלי בבישולים. גם עוף פולני ממרק
וגם קציצות דומות לאלה שהיו מתבשלות במרק עוף, שהיתה מבשלת סבתי העיראקית
עליה השלום. טעם של ילדות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אם את אוהבת צבע פולני, מכירה פאלצ'א פיש?

אמא שלי כך עושה כדורי עוף או אפילו בצורה של קציצה
מישמש של יעלה ואמא שלי:

חצי קילו עוף טחון/פרגיות טחונות+ בצל מעט מלח-פלפל, פירורים וביצה.
לטגן בהיר בצל עיגולים בשמן
להוסיף מים, פרוסות גזר, מלח, סוכר (אשכנזים אנחנו.... אבל אני שמה כמו סוכר) ופלפל
כאשר רותח להרטיב ידים וליצור כדורים.
לזרוק בפנים את כדורי העוף -הם שוקעים ואחרי מעט זמן עולים לבנים כאלה
אחרי שכל הכדורים בפנים, להקטין את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שמוכן, כמו גפילטע פיש, כשעתיים בערך.
אוכלים חם, פושר או קר.
 

אמרלדה

Active member
לא מכירה. אנסה בהזדמנות, תודה.

נשמע שיכול להיות לי טוב. אני גם מתה על גפילטע...
אבל גם את הצבע הפולני אני אוכלת עכשיו לעתים רחוקות מאוד.
בחורף יותר.
כמה שפחות תבשילים, כמה שיותר "על יבש".
נראה לי שאפתח שרשור למעלה, רגע...
 

אמרלדה

Active member
זה בגלל שאני קמתי עם מרץ, ואת כנראה לא

התחלפנו לבוקר אחד...
ישנתי טוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למעלה מחצי שעה מנסה לשכנע שלושה ברנשים שיותר כיף ללכת ל"מגה"

מאשר לגן השעשועים..

שלא תביני לא נכון, בסה"כ מציעה ללכת קודם למגה, לפני שהמוני עמישראל תופסים לי את החניות, לא במקום גן השעשועים.

ושמחה שישנת טוב!
 

אפיהיל

New member
פאלצ'א כלומר פאלש false כלומר מדומה
גם אמא שלי היתה עושה
ואני היום. הציר כמו של גפילטע
אבל הקציצות מעוף טחון
אצלנו מטגנים את הבצל לקציצה וטוחנים אותו ואז שמים בקציצות
 
למעלה