michalgad1
New member
קציצות עוף מבושלות בירקות - ארוחה קייצית לילדים
למרות שאין בשורה מיוחדת במתכון הזה, הוא מאד אהוב על ילדי אף שכבר בגרו. אין טיגונים ומדובר בהליך ממש קצר ויש ארוחה בריאה וטעימה, שקל להכין בקיץ. מה שכן הצבע שלה קצת, אשכנזי, כי הקציצות נשארות ממש בהירות ומקבלות מן צבע פלמינגו כזה...
חצי קילו עוף טחון
לרסק במעבד מזון :בצל, גזר גדול , תפוח אדמה עם ביצה ותבלינים (מלח פלפל לבן ומעט אבקת עוף), מעט פירורי לחם או פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה.
לערבב הכל ביחד. יוצאת תערובת די רכה.
למלא שליש סיר מים ולהוסיף אותם תבלינים (הארוחה היא לילדים אז שומרים על תיבול מינימלי ולא חזק מידי). כשהמים רותחים מוסיפים שקית ירקות של סנפרוסט (כל שילוב מתאים. הכי צבעוני זה הלקט עם אפונה גזר תירס וכו. אבל אפשר לגוון ולשים חצי אפונה חצי תירס או מה שיש בבית/אוהבים), מביאים לרתיחה נוספת. מכדררים כדורים מעיסת העוף, לא קטנים מידי וזורקים לסיר. כשכל הכדורים בפנים מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מגישים עם אורז /פתיתים/ קוסקוס וכד,
למרות שאין בשורה מיוחדת במתכון הזה, הוא מאד אהוב על ילדי אף שכבר בגרו. אין טיגונים ומדובר בהליך ממש קצר ויש ארוחה בריאה וטעימה, שקל להכין בקיץ. מה שכן הצבע שלה קצת, אשכנזי, כי הקציצות נשארות ממש בהירות ומקבלות מן צבע פלמינגו כזה...
חצי קילו עוף טחון
לרסק במעבד מזון :בצל, גזר גדול , תפוח אדמה עם ביצה ותבלינים (מלח פלפל לבן ומעט אבקת עוף), מעט פירורי לחם או פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה.
לערבב הכל ביחד. יוצאת תערובת די רכה.
למלא שליש סיר מים ולהוסיף אותם תבלינים (הארוחה היא לילדים אז שומרים על תיבול מינימלי ולא חזק מידי). כשהמים רותחים מוסיפים שקית ירקות של סנפרוסט (כל שילוב מתאים. הכי צבעוני זה הלקט עם אפונה גזר תירס וכו. אבל אפשר לגוון ולשים חצי אפונה חצי תירס או מה שיש בבית/אוהבים), מביאים לרתיחה נוספת. מכדררים כדורים מעיסת העוף, לא קטנים מידי וזורקים לסיר. כשכל הכדורים בפנים מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מגישים עם אורז /פתיתים/ קוסקוס וכד,