קציצות עוף. פעם ראשונה שלי (פעם הכנתי במיץ עגבניות

יצא נהדר. אתאר מה שמתי כדי להשתפר:

500 ג' בשר עוף טחון (היה קפוא) הכנתי לאחר יומיים במקרר

בצל אחד קצוץ
ממרח שום
מלח + פלפל
שליש כוס קמח מצה
ביצה אחת
כף אבקת מרק עוף + כמון + כורכום

ערבבתי כמובן. עשיתי קציצות שטוחות. טיגנתי. יצא מגעיל

תודה רבה

תודה רבה
 
נערך לאחרונה ב:
יצא נהדר. אתאר מה שמתי כדי להשתפר:

500 ג' בשר עוף טחון (היה קפוא) הכנתי לאחר יומיים במקרר

בצל אחד קצוץ
ממרח שום
מלח + פלפל
שליש כוס קמח מצה
ביצה אחת
כף אבקת מרק עוף + כמון + כורכום

ערבבתי כמובן. עשיתי קציצות שטוחות. טיגנתי. יצא מגעיל

תודה רבה

תודה רבה
לדעתי הגזמת בתיבול, גם כורכום, גם כמון, גם אבקת מרק עוף. בפעם הבאה כשאת משתמשת בקמח מצה [ קמח פסול לכל פעולת בישול, לטעמי ] תוסיפי כפית שטוחה של סודה לשתייה.
 

TCH_ma

Active member
"יצא נהדר" או "יצא מגעיל" או מה רצית שיצא בדיוק?
 

TCH_ma

Active member
קראתי מצוין, אל תסבירי כלום, זה לא שווה הסבר.
 
נערך לאחרונה ב:

uty

Member
לטעמי, בכל הקשור להכנת קציצות מטוגנות עדיף לחכות לצאת החג...
קמח מצה לא מהווה תחליף ללחם רטוב, קציצות קמח מצה מטוגנות תמיד יוצאות לי נוקשות ודחוסות, אז אוכלי הבשר בבית מסתפקים במנות אחרות.
 
לטעמי, בכל הקשור להכנת קציצות מטוגנות עדיף לחכות לצאת החג...
קמח מצה לא מהווה תחליף ללחם רטוב, קציצות קמח מצה מטוגנות תמיד יוצאות לי נוקשות ודחוסות, אז אוכלי הבשר בבית מסתפקים במנות אחרות.
את מתכוונת לשים פרורי לחם במקום קמח מצה?
 

uty

Member
את מתכוונת לשים פרורי לחם במקום קמח מצה?
לא, אני לא מכניסה פירורי לחם. בתערובת הקציצות שאני מכינה בימים רגילים, יש לחם רטוב וסחוט שאני מערבבת עם תערובת הבשר הטחון, בנוסף לעוד כמה מרכיבים.
הקציצות שמתקבלות הן רכות.
 
לטעמי, בכל הקשור להכנת קציצות מטוגנות עדיף לחכות לצאת החג...
קמח מצה לא מהווה תחליף ללחם רטוב, קציצות קמח מצה מטוגנות תמיד יוצאות לי נוקשות ודחוסות, אז אוכלי הבשר בבית מסתפקים במנות אחרות.
החכמים יוסיפו כפית סודה לשתיה או כפית אבקת אפייה, וכך תקבלי אותן אווריריות.
 
סודה לשתיה נהגתי להכניס לתערובת לקבב, פעם מזמן כשהייתי מכינה קבב בעצמי, לא לקציצות.
אוקי מבינה שמה שהרס הכל זה הקמח מצה..טוב לדעת. תודה. (הוצאתי מהאינטרנט. שם נאמר פרורי לחם או קמח מצה)
 
נערך לאחרונה ב:
סודה לשתיה נהגתי להכניס לתערובת לקבב, פעם מזמן כשהייתי מכינה קבב בעצמי, לא לקציצות.
אני אוהב להוסיף סודה לשתיה לקציצות, לכדורי בשר ברוטב.. לפעמים אם אני חושש שמילוי הירקות בבשר יהיה דחוס מדי.
 
למעלה