קציצות צמחיות - מוגש לצמחונים בהמון אהבה

קציצות צמחיות - מוגש לצמחונים בהמון אהבה ../images/Emo41.gif

קציצות שאריות – שרון קונפורטי-עמיר מדובר במתכון קליל ופשוט שיצרתי מכל מה שהיה בבית אהוב מאד על ילדים וגם על מבוגרים אומנם השם נשמע קצת מוזר אך מדובר בקציצות נהדרות שלהכנתן משתמשים באורז מאתמול ומכאן השם. רכיבים לקציצות: 2. כפות מיץ לימון סחוט טרי 1. כוס אורז מבושל (אצלנו בבית משתמשים באורז מלא מסוג בסמתי או עגול). 2. גזרים מגוררים 1. בצל גדול קצוץ קטן ומוזהב 1. חב' ירק קצוץ (מה שיש בית ומה שאוהבים: פטרוזיליה / כוסברה / שמיר /נענע) אנו אוהבים לקחת קצת מכל ירק ולקצוץ יחד לכמות של חב' ירק אחת כשתי כוסות. 2. כפות טחינה גולמית 2.כפיות מלח או ע"פ הטעם, מעט פלפל לבן למי שאוהב את הטעם הפיקנטי קמצוץ צ'ילי יבש 2. חלבונים – לא חובה מתקבלת מסה נהדרת גם בלעדיהם אך הם מעשירים במעט את הקציצות 1. כוס עדשים מבושלות 20 דק' במים רותחים ללא נוזלים רכיבים לרוטב העגבניות: (תוספת עסיסית המעשירה את הקציצות לא חובה גם ללא הרוטב הן נהדרות) לרוטב: 2. כפות שמן זית 2. שיני שום כתושות 3. עגבניות מרוסקות 1 כף סוכר חום או תחליף סוכר לא חובה! מלח ע"פ הטעם 2 גרגרי פלפל אנגלי 2 עלי דפנה למי שרוצה טעם פיקנטי עוקצי מעט פלפל צ'ילי יבש 1/2 ליטר מים אופן הכנת הקציצות: מערבבים את כל הרכיבים יחד צרים צורת קציצות עגולות ומעט משוטחות אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 30 דק' . ניתן גם לאפות בשתי תבניות אינגליש או בתבנית שקעים של מאפינס כ- 16 יחידות מכובדות או בתבנית עגולה קוטר 24 כפשטידה 180 מעלות כ-45 דק'. או לטגן את הקציצות עד להשחמה קלה משני הצדדים במעט שמן קנולה. מגישים בליווי הרוטב הולך נהדר עם סלט ירקות ישראלי טרי וקצוץ דק + רוטב טחינה. אופן הכנת הרוטב: בסיר מניחים את שמן הזית והשום מערבבים קלות כ- שתי דק' מוסיפים את יתר הרכיבים ומבשלים כ-30 דק' על להבה קטנה. בתאבון ובהצלחה!
 
למעלה