קציצות שום עם רוטב בולונז

מרכיבים

לקציצות

500 גרם בשר טחון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס בצל קצוץ דק
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן זית או שמן לטיגון

לרוטב בולונז

2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 גזר בינוני, קצוץ קטן
1 סלרי קטן, קצוץ קטן
500 גרם בשר טחון (כפי שנבחר לקציצות)
400 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה אחת)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן הכנת הקציצות

ערבוב המרכיבים: בקערה גדולה, מערבבים את כל חומרי הקציצות (בשר טחון, שום, פירורי לחם, ביצה, פטרוזיליה, בצל, אורגנו, מלח ופלפל) עד לקבלת תערובת אחידה.
עיצוב הקציצות: עשו כדורים מהתערובת וגלגלו אותם לכדורי קציצות בגודל בינוני (כ-4-5 ס"מ כל אחד).

מחממים שמן זית או שמן אחר במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משחימות ומבושלות לחלוטין במשך כ-8-10 דקות. ניתן גם לאפות
את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כ-20 דקות.

הכנת רוטב בולונז

מחממים את שמן הזית בסיר ליד מגש חלה על חום בינוני .
מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי ולאחר מכן מטגנים עד שהבצל שקוף והירקות רכים, כ-5 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משחים בערך כ-10 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר, האורגנו והבזיליקום ואז מערבבים היטב.
מנמיכים את החום ומכסים את הסיר ומבשלים את הרוטב בחום נמוך למשך חצי שעה,עד שהרוטב הופך להיות סמיך.
מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
לאחר שהקציצות מוכנות והרוטב מוכן, מוסיפים את הקציצות לרוטב הבולונז בסיר,מערבבים בעדינות כך שהקציצות יהיו מצופות ברוטב.
ממשיכים לבשל את הקציצות ברוטב על חום נמוך במשך 10-15 דקות נוספות עד לספיגת הטעמים.

בתיאבון!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה