קציצות שעועית מאש ועדשים שחורות

Forestia

New member
קציצות שעועית מאש ועדשים שחורות

הבלגן בארונות המטבח שהפך לתוספת טעימה, בריאה ואפילו טבעונית (בשתיים מהגרסאות, אחת "רק" צמחונית) לארוחת הערב שלנו. יהיו שאריות לקחת מחר לעבודה? אני לא בטוחה...

המתכון עם תמונות - בבלוג, המתכון נטו, פה:

מרכיבים:
300 גרם שעועית מאש
150 שעועית שחורה
בצל קטן
4 כפות טחינה גולמית
לימון
עגבניה בשלה
בזיליקום טרי
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וצ'ילי
את שעועית המאש והעדשים משרים ללילה ולאחר מכן שוטפים היטב ומעסים בידיים כדי להפריד את הקליפות. מכניסים לסיר (או לתרמומיקס) ומבשלים רבע שעה עם הרבה מים. בסוף הבישול מוציאים הקליפות שצפו ומסננים.
לתערובת העדשים מוסיפים את הבצל, העגבניה והבזיליקום, וטוחנים לעיסה גסה. אם רוצים, אפשר להוסיף גם גזר מגורר. מוסיפים את התבלינים, טחינה גולמית ולימון לפי הטעם.
לוקחים כף מהעיסה, משטחים בידיים רטובות ומניחים על נייר אפיה משומן במעט שמן זית. מברישים מעט שמן גם למעלה ואופים בתנור ב-200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהקציצות משחימות. אפשר גם לטגן, זה מן הסתם יותר טעים אבל פחות בריא.
את הקציצות אפשר לאכול חמות או קרות, לבד או עם רוטב. אני ניסיתי בשלוש גרסאות:
יוגורט, טחינה ירוקה ורוטב עגבניות
שלוש הגרסאות מוצלחות ושתיים מהן מתאימות גם לטבעונים.
 

Forestia

New member
תיקון טעות קטנה

בגוף המתכון נכתב "שעועית שחורה", הכוונה לעדשים שחורות.
 
למעלה