קציצות

אiנליין

New member
קציצות

אני מכין קציצות הודו ובקר לילדה בת שנה, עד כה רכשתי הודו וכתף בקר טרי שנטחן במקום, האם יש הצדקה לרכוש כתף בקר טרי, שעולה כמעט פי שניים ממיושן, או שזה לא ממש משנה ? והאם יש סוג בשר טוב/מתאים יותר ?
 

צלשף

New member
אתה עושה נכון בשר קפוא, מוכשר או מעובד.

לא בריא לילדים במיוחד קטנים, לגבי הקפוא אין לדעת את תלאות הדרך שעבר הבשר, לגבי מוכשר לא בריא תוספות המלח, ומעובד מכיל מלבד מלחים גם פוספטים ועוד תוספות שלא קשורות בבשר קרא על גבי האריזה, מה שמשאיר לך את הבשר הטרי, כמות הבשר שצורך תינוק מאוד קטן ולכן אינו מהווה מעמסה כלכלית כבדה, לגבי סוגי הבשר שציינת כתף בקר חלק מצוין לתינוק מכיל מעט מאוד שומן, ההודו מעולה לתינוקות, מכיל ברזל בכמות גדולה, החלקים המועדפים מההודו הם כנפי הודו וירך( שווארמה), המלצתי לך לחלק למנות קטנות של יומים את תערובת הבשר ולהקפיא וכך לצרוך כמות קטנה בכל פעם.
 

אiנליין

New member
תודה רבה ! אני רואה שאתה מתמצא לכן

אשמח אם תעשה לי סדר, מכיוון שכבר הלכתי לאיבוד בין כל סוגי הבשר
1. בשר טרי : הגיע מהקצביה ללא הקפאה, עיבוד, שימור, יישון, המלחה או כל דבר אחר, אלא כשמו כן הוא - טרי, שלא עבר שום דבר. (אולי קצת שימור כן, כדי שלא ירקב בדרך ?) ואם כבר טרי, בטח גם יש רמות של הבשר, כמו ביצי חופש לעומת ביצים רגילות. 2. בשר קפוא : היה פעם טרי, הקפיאו אותו, וזה הכל ? פרט לטעם שכנראה פחות טוב, מה הבעיה איתו ? אולי תוספת מים ? 3. בשר מוכשר - מה זה ? 4. בשר מעובד - זה לא בשר מיושן ? או אולי בשר קפוא ? תודה רבה.
 

צלשף

New member
בשר קפוא ללא תוספות בגדול אין בעיה אך

תהליך ההקפאה נעשה במקפיאים עם גז אמוניאק לא ממש עוזר לטעם ודבר נוסף אתה לא יכול לדעת אם הבשר נשמר לאורך כל הדרך מחו״ל בתנאים אופטימלים של 20 מעלות מינוס, לגבי בשר מוכשר קפוא ברוב המקרים גם מתוסף מים והעיקר לא מומלץ בגלל כמות המלחים שבו, בשר מיושן מוכשר אותו נתח כמו הקפוא רק עבר תהליך מעבר לוואקום בכדי לרכך אותו, בשר מעובד זה הבשר הכי נחות גם מומלח גם מתוסף מים פוספטים ועוד מיני חומרי שימור קרא על גבי האריזה, אגב תמיד יגיע בצורה לא טבעית שלו תמיד ארוז בצורת גליל או ברשת בגלל מכשיר הטמפלר, זהו מכשיר מקביל למכונת הכביסה שאתה מכיר רק שבהליך הזה מזרקים מזריקים נוזלים לתוכו והבשר יוצא סמרטוטי ולכן נארז בצורה הזו. מה שאתה צריך לבקש מהקצב זה בשר טרי ולא מיושן בוואקום מקפוא, בשר שמבשלים או טוחנים אין צורך ליישן אותו, רק בשר שצולים בגריל או מקפיצים, מטגנים במחבת, ווק צריך להיות מיושן, מקווה שעזרתי.
 

אiנליין

New member
תודה לך ! בוא נראה אם הבנתי ולא עשיתי סלט ../images/Emo13.gif

1. בשר טרי - לא עבר שום עיבוד, תוספות או הקפאה, לאלא הגיע למקרר הקצביה מייד לאחר השחיטה, נכון ? האם באמת אין שום חומרים משמרים בדרך ? 2. בשר קפוא ללא תוספות - בעייתי מכיוון שאי אפשר לדעת האם נשמר בתנאים טובים בדרך, בנוסף הטעם פחות טוב, בשל ההקפאה וגז ההקפאה. 3. בשר קפוא עם תוספות - כל הבעיות שיש בסעיף הקודם, פלוס הבעיות של התוספות הלא מועילות, בד"כ מים, האם יש עוד ? מלחים אולי ? 4. בשר מוכשר - יש קפוא ויש מיושן (שהיה קפוא, ועבר וואקום לריכוך), אבל מה זה בכלל "מוכשר" ? והאם כשכתוב בסופר בשר מיושן, זה קיצור של "מוכשר מיושן" ? 5. בשר מעובד - הבשר הכי נחות, עם הכי הרבה חומרים משמרים, מלחים, מים, פוספטים וכו', מדוע שמישהו ירכוש ? זול במיוחד ? תודה תודה תודה !
 

צלשף

New member
לגבי סעיף 1 נכון רק שנתחים לצלייה מיושנים

במקרר באפס מעלות כשלושה שבעות סעיף 2
 

צלשף

New member
סעיף 1 נכון מאוד רק שנתחים לצלייה

עוברים תהליך יישן במקרר באפס מעלות כשלושה שבעות סעיף 2 נכון מאוד סעיף 3 קצת התבלבלת לא קיים סעיף 4 נכון מוכשר זה בשר שעבר המלחה והדחה במים ושם ספג גם מלחים וגם נוזלים סעיף5 נכון גם כן אנשים קונים בשר זה משני סיבות עיקריות חוסר ידע ומחיר מפתה אגב כאשר מבשלים או צולים בשר זה או מעבד מחצית ממישקלו מה שאומר שהוא לא זול רק רע יותר
 

prizman

New member
קצת מוזר לי

שבקר מיושן עולה יותר מבקר טרי. זה אמור להיות להפך. נסה לשאול מה מקור כל בשר ואיך נעשה היישון, קצב טוב ידע לענות לך על זה.
 

צלשף

New member
בקר מיושן מטרי עולה כפול מבשר מיושן

קפוא מופשר בוואקום כמו שכתבתי כאשר קונים נתחים לבישול או לטחינה אין צורך בבשר מיושן רק נתחים לאפיה , גריל, מחבת ווק צריכים ישון ולדוגמא בשר אנטריקוט מיושן מקפוא בוואקום מחירו היום סביב ה50 שקלים לקילו אותו נתח מטרי ביישון קלאסי במקרר עולה סביב 120 שקלים לקילו אותו נתח אך הטעם שני עולמות שונים
 
הרשו לי הקטן מספר הערות....

קירור באמוניאק אסור בארץ... מי שעדין מקרר באמוניאק קיבל התראה וזמן סביר להחליף ....גם את הגז המיושן החליפו....אינני בקי בסוגי הגז.. לגבי המחירים אינכם מעודכנים....מאז שארגנטינה הפסיקה זמנית את יצוא הבשר בגלל פוליטיקה פנימית ...חלו שינויים במחירים..כמובן לרעה.... צ'י
 

צלשף

New member
השבוע האחרון מחיר אנטריקוט

מבשר קפוא מיושן בוואקום ברשת קשת טעמים 99 שקל ל-2 קילו גרם נכון שישנה הרעה במחירי הבשר אך ברוב הרשתות עדין ישנם מבצעים לגבי אנטריקוט טרי מחירו בין 120 עד 180 שקלים לפי סוג הבהמה אך השאלה היתה איזה סוג בשר לרכוש לתינוק בן שנה טרי או קפוא המלצתי רק טרי ולקציצות גם אין צורך בבשר מיושן
 

אספרסו2

New member
ארגנטינה

לא הפסיקה את ייצוא הבשר. אולי זה מה שמספרים לכם בארץ בגרמניה ניתן לרכוש בשר ארגנטינאי טרי באיכות מעולה.
 
מה הקשר שין גז הקרור לטעם הבשר?

אמוניה לא שימש מעולם כגז בהקפאה קריוגנית. חנקן והליום בשימוש בהקפאה כזאת- הקפאה במגע עם גז נוזלי. אמונה שימש כגז במערכת החלפת חום ומעולם לא בא במגע עם המווצר המיועד להקפאה.
 
גריל גז או גריל פחמים

חברים יקרים , שתדעו כי גריל פחמים מזיק לבריאות על פי מחקרים בעבר וגם כיום אופן ההכנה של הבשר והמזון בכלל הנעשה על פחמים גורם לפליטת גזים וחומרים מסרטנים . הנכם מוזמנים לקרוא בהמשך הכתבה הבא ולהשכיל. ודרך אגב המחירים של הגרילים שתראו לא סופיים לחברי פורום תפוז ינתנו הנחות והטבות !
 
למעלה