עוגת גבינה נימוחה
0 גר` גבינת שמנת מסוג "סימפוניה" 3% 500 גר` גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה) 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) 200גר` סוכר (1 כוס) 5 חלמונים (מס` 1) 50 גר` קורנפלור (5 כפות) 1 כפית תמצית וניל טובה 5 חלבונים (מס` 1) 65 גר` סוכר (1/3 כוס) · מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 26 עם תחתית נשלפת, לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (העוגה תופחת מאד באפיה). · רצוי להניח את התבנית על רדיד אלומיניום ולקפל את שולי הרדיד על דפנות התבנית מבחוץ להגנה במקרה של הגרת נוזלים לתנור. · מערבבים היטב בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, 1/2 כוס הסוכר, החלמונים, הקורנפלור ותמצית הוניל. · מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה ומקפלים לתערובת הגבינה. · יוצקים לתבנית. · אופים בשלב האמצעי כ-10 דקות בתנור שחומם ל-°180 עד להשחמה קלה בלבד, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה ולעומק 2 ס"מ, מנמיכים לחום °160 ואופים כ-50 דקות, אם קרום העוגה משחים מאד מניחים רדיד אלומיניום מעל. · מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי כ-20 דקות. · מוציאים ומצננים בתבנית על רשת צינון מלא, העוגה תצנח לגובה מעט מעל הגובה המקורי אבל תהיה אוורירית, עדינה ובמרקם מוס. שומרים במקרר לאחר צינון מלא. לציפוי : מערבבים בקערה קטנה 2 מיכלי שמנת חמוצה עם 4 כפות אבקת סוכר מנופה וכמה טיפות תמצית וניל, יוצקים על העוגה לאחר שצנחה והתיישרה ומחזירים לתנור שעדיין חם עד לצינון.