קצף השמפו - מסרטן

orit y

New member
קצף השמפו - מסרטן

זכור לי שכבר דנו פה פעם בענייני שמפו וקונדישינייר שגורמים לעורינו ולשערינו להתמכר להם ולצורך בהם אבל לדעתי יש פה משהו חמור הרבה יותר המהווה ממש סכנת חיים: דו"ח בריאותי "בדקו את המרכיבים הרשומים על בקבוקי השמפו שלכם, וראו אם הם מכילים מרכיב הנקרא Sodium Laureth Sulfate, (נתרן לאורת סולפט) או Sodium Lauryl Sulfate (נתרן לאוריל סולפט), או בקיצור SLS. מרכיב זה נמצא במרבית בקבוקי השמפו, והיצרנים משתמשים בו מכיוון שהוא מייצר הרבה קצף ומחירו זול. אבל, העובדה היא ש – SLS משמש לקרצוף רצפות במוסכים. הוכח שמוצר זה עלול לגרום לסרטן במרוצת הזמן, וזו איננה בדיחה. כאשר נודע לי הדבר חזרתי לביתי ובדקתי את בקבוקי השמפו שלי ושל ילדי – בכולם נמצא מרכיב ה - SLS. המרכיב הראשון הרשום בין המרכיבים (דבר המעיד על כך שהוא המרכיב הנפוץ ביותר באותו מוצר) במוצרים של "קלירול" (Clairol’s Herbal Essences) הוא Sodium Laureth Sulfate. התקשרתי לחברה היצרנית ואמרתי להם שהמוצרים שלהם מכילים חומר אשר יגרום לאנשים לחלות במחלת הסרטן. הם ענו לי: "כן, אנחנו יודעים על כך, אבל איננו יכולים לעשות דבר בקשר לכך מכיוון שאנחנו צריכים מרכיב זה בכדי לייצר קצף. דרך אגב, גם משחת השיניים של קולגייט מכילה SLS בכדי לייצר את בועות הקצף", הם אמרו והבטיחו לשלוח לי חומר על כך. מחקרים הראו שבשנות ה – 80, הסיכוי לחלות בסרטן היה 1 מתוך 8,000, ואילו כעת בשנות ה- 90, הסיכוי לחלות הוא 1 מתוך 3, ודבר זה חמור ביותר. לכן, אני מקווה שתיקחו מכתב זה ברצינות ותעבירו אותו לכל האנשים שהנכם מכירים, בתקווה שנפסיק "לספק" לעצמנו את וירוס הסרטן." SLS הוא דטרגנט גס מאד, וכאשר הוא בא במגע עם העור הוא עלול לגרום לדלקות עור, לאובדן שיער, לעצירת שתן, ונזק אפשרי להתפתחות העיניים אצל ילדים קטנים. מהו SLS ? בתעשייה משמש חומר זה למטרות הבאות: 1. כמנקה רצפות במוסכים. 2. כמסיר שומן ממנועים. 3. דטרגנט לרחיצת מכוניות. הדאגה הגדולה ביותר של מדענים רבים מתרכזת ב – SLS. דטרגנט שנמצא בערך ב – 90% ממוצרי השמפו המסחריים, כולל שמפו לתינוקות "אל-דמע". מחקרים שנעשו מראים כי תכשירי שמפו המכילים חומר זה עלולים לעכב ריפוי, ואף מונעים התפתחות נאותה של עיני ילדים. ילדים מתחת לגיל 6 פגיעים במיוחד למגע עם חומר זה וחשופים להתפתחות בלתי תקינה של העיניים (מתוך תמצית דו"ח מחקר למניעת עיוורון). SLS- עלול לגרום לקטרקט אצל מבוגרים ולעכב ריפוי פצעים על-פני השטח של קרנית העין. SLS- מצטבר בלב, בכבד, בריאות ובמוח ועלול לגרום לתפקוד לקוי של איברים אלה. SLS - עלול לגרום להיפרדות שכבות העור ולחספוס גס שלו. SLS - גורם להפרעות בתפקוד של המערכות הביולוגיות של העור. SLS - חומר ניקוי צורב אשר למעשה מאכל את זקיקי השיער (הגומות בעור שמתוכן צומחות השערות) ופוגע ביכולתם להצמיח שיער. SLS - משמש דרך שיגרה במחקרים רפואיים כדי לגרות בכוונה את העור במגמה לבחון את השפעתם של חומרים אחרים. המחקר החדיש מוכיח שוב ושוב שמרכיבים רבים המשמשים כחלק מתכשירי היופי לטיפוח אישי אינם טובים לגוף, לעור או לשיער. סליחה על האורך אבל נראה לי חשוב.

srullli

New member
בדקתי עכשיו

וגיליתי שבאמת כל השמפואים שנמצאים אצלי בבית מכילים את החומר הזה בין המרכיבים. (וגם בקולגייט כמו שאמרת, וגם בסבון הנוזלי) אם זה באמת ככה - אז זה ממש מפחיד...... !!! אבל מה כבר אפשרי לעשות?...., הרי עובדה שהחברות היצרניות מודעות להשפעות ה-SLS ועדיין מכניסות אותו..... אגב לגביי קולגייט, אם כבר אנטי, אז רציתי רק לשתף אתכם בעובדה שגילו במחקרים מדעיים בכמה מקומות בעולם, ואני כבר יודעת על מדינה אחת בביטחה, שבמשחת השיניים ספציפית שנקראת "קולגייט טוטאל" (לא הכוונה לכל הסוגים של "קולגייט") מכניסים, בין היתר בתוך המרכיבים, גם כמות מסויימת של אנטיביוטיקה !. אנטיביוטיקה בהחלט נלחמת בכל מיני תחלואים של הגוף, אבל היא מסוכנת (!) ואסורה לצריכה ככה סתם שלא לצורך !! המדינה שאני יודעת עליה שגילתה זאת , היא דנמרק, והיא כבר אוסרת לשווק את משחת השיניים הזאת לציבור . אגב , קולגייט עושה ניסויים בבעלי חיים ! , וזה סתם לידיעה הכללית..... (ובכל זאת אני מודה שבבית שלי אנחנו משתמשים בקולגייט (אבל לא טוטאל)). אני לא יודעת מה לגבי כל הסבונים הנוזליים, אבל אני מצאתי באל-סבון של "פינוק", ואגב, רק בשמפו אחד בבית לא מצאתי את החומר הזה , אלא חומר שנשמע דומה, ואין לי מושג אם הוא מזיק באותה מידה , החומר נקרא "Sodium Trideceth Suphate" , זה נמצא בשמפו ששוכב אצלנו כבר הרבה זמן באיזור האמבטיה (כישרון שכזה לצבור בקבוקי שמפואים כמעט גמורים באיזורים אלו...), של חברת "מורז" שאין לי מושג ממתי הוא שם ועד כמה הוא יעיל וטוב.....

srullli

New member
גם

בשמפו "10" של "קרליין" לא מצאתי את החומר הזה ! (או שלא בדקתי מספיק טוב...)

mokagino

New member
מצוץ

בזה הרגע אני מצחצח שיניים עם משחת קולגייט ואני חושב שהרעיון הזה ששמפו ומשחת שיניים שיש בהם SLS, מסרטנים. נשמע לי מצוץ לחלוטין. לא יודע, אבל לא נראה לי שחברה ענקית כמו קולגייט, תצליח לשלוח לשוק ולגרום לכל העולם להשתמש בחומר המסרטן שלה ושעדיין יראו בפסרומות בטלויזיה ש"איגוד רופאי השיניים, בחר קולגייט" YA RIGHT ועוד דבר, מי בדיוק אמר לגיברת שהתחילה את השירשור, ש "כן אנחנו יודעים שזה מסרטן" אני לא מכיר חברת אחת ביקום שהיתה אומרת את זה, כי זה מייד היה מופץ לעיתונות וכל הארץ היתה עושה חגיגה. אבל אם אני טועה כאן - אני מבקש סליחה מעכשיו. אבל לי כל הרעיון הזה נשמע מצוץ מהליכלוך שעל הציפורן של האצבע

למעלה