קצפת טבעונית וגבינת מסקרפונה

mistertbz

New member
קצפת טבעונית וגבינת מסקרפונה

בס"ד
טוב, טבעוני אני לא (כי אני אוהב בשר וביצים) אבל אני מאד בעד הרעיון (כן כן, אמביוולנטי). בקיצור, ראיתי מתכון לגבינת קשיו (בגוגל) ורציתי לדעת איך אני יכול לתת לה את האפקט של המסקרפונה (אם זה בכלל אפשרי), כנ"ל לגבי קצפת צמחית טבעונית (האמת שנסיתי לעשות גלידה/פרוזן יוגורט עם השמנת קשיו - הוספתי לה פרות טחונים וג'לטין, לא יצא משהו בכלל). אני עדיין משתמש בקצפת צמחית רגילה אבל אני רוצה להפסיק איתה (יותר מדי E) אז אם יש לכם תחליף שאין בו E אני אשמח לעזרה
 
שלום מיסטר, וברוך הבא


אני בטוחה שלא עשית כך בזדון, אך אתה נכנס לבית שלנו ומתעלם מהחוקים שלו. היות ובטח לא ידעת ואין כוונה רעה אני פשוט אסביר לך אותם: בפורום הזה לא ממליצים או בגדול לא אומרים דברים חיוביים על מוצרים מהמת [כלומר מה שהיה פעם חיה, למשל: תרנגולת, פרה, חזיר, עז, כבשה, דג]. הסיבה לזה היא שיש פה חבורה של אנשים שהם נגד להרוג בעלי חיים לטובת צרכי האדם, וכדי ליצור לנו מקום בטוח, נקי מהדברים שאנחנו לא אוהבים בחוץ, יצרנו לעצמינו חוקים לבית הפרטי שלנו. בדומה לבית חרדי שלא לעניין להיכנס אליו בלי חולצה.

אני מאמינה שגם את זה לא ידעת, אבל ג'לטין עשוי מעצמות של דגים או פרות, ולכן הוא נכלל בקטגוריה של המוצרים שלפי חוקי הפורום לא מכניסים לכאן.

לגבי שאלותיך- לצערי אינני מספיק טובה בנושא המסקרפונה, אבל אני מכינה גלידות שהן בתכלס "סורבה", אבל יש להן מרקם וטעם עשירים ונפלאים. מקבלים אותן ע"י הקפאת פירות וטחינתם לקראת האכילה למרקם סורבה.

ניתן גם לעשות גלידות מקרם קוקוס [או גלידה בטעם קוקוס, או להשתמש בשמן קוקוס שאין לו טעם של קוקוס ולעשות גלידות בטעמים אחרים.

ככל הידוע לי לא צריך חומר כמו ג'לטין בגלידה בכלל, אבל אם אתה רוצה תחליף צמחי לג'לטין אז יש גם גואר-גם וגם קסאנטן-גאם, וגם אגר-אגר.
 

ladybug6

New member
ניסית את גבינת טופוטי?

זה די קרוב למסקרפונה במרקם. צריך להוסיף לה את הטעמים שרוצים כדי להשתמש בה כי בפני עצמה היא ניטרלית/לא משהו.
אפשר גם להכין גבינת סויה ביתית ולהעשיר אותה בשמן קוקוס (ללא טעם וריח) או בשמן צמחי רגיל, וזה דומה לגבינת שמנת.
מתכון יש בבלוג שבחתימה שלי, ורק כדאי להקפיד שלא ישארו יותר מדי נוזלים אחרת זה יצא יותר כמו גבינה למריחה מאשר מסקרפונה שהיא הרבה יותר סמיכה וכבדה.
גלידה אפשר להכין על בסיס קרם קוקוס, זה עם אחוזי השומן הגבוהים. יוצא מצוין. אפשר גם להשתמש בקרם כדי להקציף אותו לקצפת יציבה, רק צריך לקרר אותו הרבה שעות במקרר ולהשתמש רק בחלק השמנתי שצף למעלה (זה גם די דומה למסקרפונה, אבל בטעם של קוקוס).
&nbsp
&nbsp
וג'לטין = עצמות דגים/בקר מרוסקים.
יש מקבילה צמחית שעושה את אותו דבר שעושה הג'לטין והיא נקראת אגר אגר. זה מגיע בצורה של פתיתים או אבקה, ובדומה לג'לטין צריך לחמם אותו בנוזל כדי להמיס ואז לתת לזה להתייצב. אבל גם זה וגם ג'לטין לא מתאימים למרקם של גלידות, הן צריכות שומן ואווריריות.
&nbsp
ואם אתה בעד רעיון הטבעונות, אולי תתחיל בלהפחית מוצרי בשר וביצים ותתחיל להוסיף מנות ומתכונים טבעוניים, ותראה איך זה מתקדם? אנחנו פה לייעץ אם צריך
יש גם מה שנקרא "אתגר 22+" של אנונימוס שבו מתנסים בטבעונות ל-22 יום במסגרת קבוצת פייסבוק שבה מלווים טבעונים ותיקים ותזונאיות קליניות, זה מאוד נחמד ומועיל למי שרוצה לנסות אבל פוחד לבד או חושש להתחייב.
 

mistertbz

New member
תגובה והתנצלות

בס"ד
אוקיי, אז קודם כל אני חייב התנצלות, לא התכוונתי לפרסם משהו שהוא לא טבעוני...(הנה מתכון ל....סתאאם)
דבר שני, אני חייב להוריד את הכובע בפני הקרם תותים הזה! אני רק קורא את המתכון ורואה את התמונה וזה נראה לי ממש קרם טירמיסו תותים פרווה (ברור שאני מתכוון לנסות, אני רק מפחד להתאכזב) רק הבעיה שלבישקוטים אין לי מתכון טבעוני (אם יש לך אני אשמח)
שאלה בקשר לגבינה הביתית-יש אפשרות לגרום לה טעם של אחוזי שומן גבוהים כמו למסקרפונה?
ודבר אחרון-אצלי טבעונות (או סמי טבעונות) באה מטעמים בריאותיים נטו (אני לא מוותר על בשר ודגים בשבת, אין מצב). בכוונה שאלתי על התחליף לשמנת צמחית, אני מכיר את הקוקוס והבעיה שגם בו יש כמה E....
ותודה על התגובות המהירות!
 

יוספה 51

New member
גם לגבינת השמנת של ויטרו-לייף יש מרקם מסקרפונה

והיא מעולה. ולגבי שמנת, אני מעדיפה הרבה את שמנת הסויה של אלפרו ולא את השמנת הצמחית. ולגבי המתכונים של ליידיבאג, אני יכולה לחתום בכל אצבעות הידיים והרגליים שלי על כל מתכון ומתכון שניסיתי. מעולים, אז שווה בדיקה.
 
למעלה