קצפת לקאפקייס

dana baba

New member
קצפת לקאפקייס

היי חברה,

האם למישהו יש מתכון לקציפה שניתן לזלף מעל הקאפקייס במיני צבעים..:)?
 

bali

New member
מנהל
הכי פשוט - קרם אינסטנט פודינג

הכוונה למיכל קצפת + חבילת אינסטנט פודינג באיזה טעם שרוצים + 1/2 כוס חלב שמקציפים יחד לקרם יציב. אם אוהבים מאד מתוק, להוסיף גם קצת סוכר או אבקת סוכר. הפודינג לא מאד מתוק כשלעצמו.
את הקרם הזה מאד נוח לזלף, ואפשר לצבוע אותו בצבעי מאכל בג'ל בקלות.
 
הנה דוגמא


 

bali

New member
מנהל
יאמי יאמי! אפשר בבקשה לצרף את המתכון?

אנחנו רוצים לדעת איך מכינים כאלה טעימים.
 
הכל טריוויאלי ולכן לא צירפתי מתכון


המאפינס הם תערובת עוגת שוקולית בחושה סטנדרטית (ושכולנו הכי אוהבים
).
והקצפת למעלה, בדיוק כמו שכתבת רק עם אינסטנט פודינג שוקולד במקום וניל.
אה... וסוכריות שמשמחות את הילדים
 

bali

New member
מנהל
עבורך זה טריויאלי אבל לא עבור כולם...

נשמח למתכון המלא בכל זאת, ולו רק כי כשמעלים תמונה, מעלים איתה מתכון. וגם כי לא כולם מכירים את עוגת השוקולית הסטנדרטית.
 
אוקיי, מצטערת

עוגת שוקולית

קערת יבשים:
1 כוס קמח תופח (או כוס קמח וכפית א.אפייה)
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית (או תערובת כלשהי של שוקולית וא. קקאו לפי הטעם)

קערת רטובים:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
חצי כוס יוגורט או שמנת או שמנת מתוקה (מה שיש)

מאחדים את שתי הקערות ואופים בטמפ' של 160 מעלות צלזיוס.
אם מדובר בעוגה אז 40 דקות ולא יותר (לא טעים כשאפויה מידי).
אם מאפינס אז 20-30 דקות.

וכאמור, הקצפת למעלה בדיוק כפי שרשמת.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה
ואחזור על המתכון לקרם

1 חבילת אינסטנט פודינג באיזה טעם שרוצים
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב

מקציפים יחד לקרם יציב. אם אוהבים קרם מאד מתוק, מוסיפים קצת סוכר או אבקת סוכר כי הפודינג לא מאד מתוק.
את הקרם אפשר לצבוע בצבעי מאכל בג'ל (אם הוא בהיר) והוא מאד נוח לזילוף ונשאר יציב.
 

נהורית1

New member
נשמע טעים


הגעתם לראשי עם תמונת המאפינס.


האם אפשר מכון פרווה? איזה תחליף ליוגורט.

תודה
 

bali

New member
מנהל
תחליף פרווה ליוגורט

את יכולה לשים 1/2 מיכל של קצפת צמחית, או חצי כוס "ריצ'קפה" או חצי כוס מיץ תפוזים (מיץ תפוזים ישפיע קצת על הטעם).
 
אני לא מבינה למה תמיד בקונדיטוריות

משתמשים בקרם על בסיס חמאה לקאפקייק ולא על בסיס פודינג
החמאה עושה את זה כבד מדי בטעם ובמרקם
 

bali

New member
מנהל
כי הם לא מחוברים לקהל היעד שלהם...

הקאפ-קייק היא עוגה אמריקאית, והאמריקאים משוגעים על קרם החמאה, וזה הטופינג הקלאסי שלהם.
כנראה שהקונדיטוריות רוצות לעשות אותם כמו המקור, ולא מחוברות לכך שבארץ קרם חמאה לא כל כך מוכר ואהוב כי הוא כבד מדיי ויש לנו אלטרנטיבות קלילות יותר וטעימות לא פחות.
 
למעלה