קצפת

avinoni23

New member
קצפת

איך מכינים קצפת טבעית ?כמה שיותר בריאה?

אמא שלי קנתה קצפת צמחית אבל היא לא נראת הכי בריאה.

יש איזה מתכון פשוט לקצפת צמחית ?

תודה:)
 
?? לאיזה צורך?

יש קצף ממי הבישול של חומוס, הוא משמש תחליף מצויין לקצף ביצים באפיה, להכנת מרנג, להכנת מוסים וגלידה
אבל הוא לא תחליף לקצפת להגשה עם תותים למשל או לצד עוגת תפוחים

אולי תכינו רוטב ונילי או פודינג מטפיוקה עם הרבה טעמים כמו קליפת לימון/ מקל וניל/ תמצית קפה ליצירת טעם מוקה...
או רוטב בהיר על בסיס נוזל קוקוס....

בריא? מוצרים בעלי אחוזי שומן גבוהים יש לצרוך במחשבה ובפרופורציה אחרת הם לא בריאים לא משנה ממה הם
 

avinoni23

New member
מיקי

אני רוצה להכין עוגת בסקוויטים ...
מה הכי יתאים לי ??
&nbsp
תודה רבה:)
 
בעיה

ראשית עוגת בסקויטים זה לא מזון בריאות. בשום צורה שמסתכלים עליה.
הייתי ממירה את המלית לפודינג אינסטנט על חלב סויה בחיזוק שמנת אלפרו.
מקשטת בהרבה תותים מלמעלה ומזלפת באופן אקראי לחלוטין בעזרת כפית קישקושי שוקולד מריר איכותי שהומס עם מעט שמן קוקוס
 

ladybug6

New member
אפשר להקציף קרם קוקוס ולהמתיק

חפש הנחיות לקצפת מקרם קוקוס בגוגל, זה יוצא טעים ונחשב יותר בריא מהקצפת הצמחית הרגילה.
בכל מקרה בריא זה לא כי זה עתיר סוכר ולרוב גם חומרים מייצבים, והביסקוויטים עצמם לא בריאים..

&nbsp
 

avinoni23

New member
אני מחפש

ההיתרון בעוגת בסקוויטים שזה ללא ביצים ללא חמאה ללא מרגרינה ללא שמן ללא סוכר.
&nbsp
ועוגה ממש טעימה.. אם יש לכם המלצה לעוגה יותר טעימה אני אשמח לשמוע
אני מאוד מאמין שהעוגה אזו הרבה יותר נורמלית מעוגה מוכנה שקונים או שאני טועה?
&nbsp
אני לא כולכך מתחבר לקישוט של התותים מעל ...
אני מחפש תאכלס עוגה פשוטה בריאה וטעימה למשל עוגת תפוזים
הבעיה שזה עם מרגרינה ...
&nbsp
הבעיה שקרם קוקוס אני לא אוהב קוקוס בכלל לא מתחבר לריח ולטעם יש עוד אופציה ?
 

ימימה

New member
את המרגרינה אפשר להחליף

בכמה דברים:
בעוגות בחושות (כומ עוגת תפוזים) - פשוט חפש מתכונים עם שמן במקום עם מרגרינה. למעשה רוב המתכונים עם שמן מלכתחילה.
בבצק פריך (לעוגיות ותחתיות של עוגות מסוימות) - אפשר להשתמש בשמן קוקוס. זה לא קרם קוקוס, זה מוצר אחר שמגיע בצנצנת זכוכית ולא בפחית שימורים. לחלק משמני הקוקוס יש טעם ברור של קוקוס, אבל חלקם נטול כל ריח או טעם. צרפתי את המוצר שאני משתמשת בו כרגע, שלו אין שום ריח וטעם לואי.
הנה מתכון לעוגת גזר מצוינת, עם שמן.
http://vegansontop.co.il/vegan-carrot-cake/
אני עשיתי אותה עם קמח מלא במקום עם קמח תמי (נטול גלוטן) ויצא מצוין, אנשים פשוט טרפו אותה. רק שבשימוש בקמח מלא צריך להוסיף נוזלים לעיסה (כוס מים במקום חצי כוס). אפשר גם לשים קצת פחות סוכר כי היא מאד מתוקה, ואפשר להחליף חלק מהמים במיץ תפוזים טבעי.
 
צר לי לנפץ

אבל בסקויטים מכילים סוכר ושומן כלשהו...
ויש בקרם סוכר אחרת זה לא טעים
תותים זה החלק הבריא בכל העסק אם קונים ביואורגניים

היתרון שלה על פני עוגות קנויות הוא שאתה יודע בדיוק מה הכנסת אבל מבחינה בריאותית... תלוי למה משווים

בעיקרון כל עוגה בחושה ניתן להכין עם שמן, להוריד את כמות הסוכר ולהכניס פרות יבשים או עיסת תמרים או משהו אחר שימתיק
אבל כדי שזו תהיה עוגה ראוי שתהיה מתוקה

אתה יכול להכין כדורי תמרים מתערובת תמרים ללא גלעינים מעוכים , אגוזים ושקדים כתושים ומשמשים מיובשים חתוכים קטן קטן. לערבב הכל היטב. לצנן מעט ולגלגל מזה כדורים. אם אתה לחא אוהב קוקוס אתה יכול לגלגל אותם בתוך קמח שקדים או שבבי שקדים .
 
למעלה