פותחת שנה - חצי מרתון Bellingham Bay
אתמול רצתי את חצי המרתון השישי שלי.
זה פעם שנייה שאני רצה את החצי הזה (Bellingham Bay ) ונראה לי שזאת ראשיתה של מסורת נחמדה.
פעם ראשונה שרצתי , סיימתי ב 2:15 . אתמול סיימתי ב 2:10. אותו מסלול , אומנם לא אותו מזג אויר אבל יש מקום להשוואה.
5 דקות שיפור זה נחמד (למרות שרציתי לרדת מ 2:10 , אבל נשאיר משהו לשנה הבאה)
המסלול מקסים, יפה , מגוון ומאתגר.
הגענו לנקודת איסוף הערכות שעה לפני הסגירה ומרחוק ראיתי אנשים מחזיקים חולצות בצבע לא מזוהה אפרסקי דהוי שכזה.... אין מצב שזאת החולצה...
אז זהו שכן.
גם גברברי ה-2:30 למרתון זכו להתחבר לצד הנשי שלהם ולקבל חולצה אפרסקית עם פסים שחורים בצידי השרוול...
מיותר לציין שביום המירוץ עצמו בלטו החולצות בהעדרן , למעט פה ושם עיוור צבעים או משיהיא שזה התאים לה בול לגרביים ....
המירוץ עצמו מתחיל ב 9:30 ונקודת ההתחלה היא הפנינג של מוזיקה ודיבורים , הכל רגוע באיזי. מזג אויר קריר ומעונן אבל אמור להתחמם. נראה שלא באמת מתכוונים לרוץ אי פעם אבל בסופו של דבר מתמקמים במסלול ויוצאים. מסתכלת מסביב אין הרבה חולצות אפרסקיות, מעניין למה ?
החצי הראשון עובר בתוך שכונות קטנות מנומנות ,בתי עץ קטנים צבעוניים ותושבים שיושבים על כיסאות מתקפלים ומנופפים לרצים. הכל רגוע , מנומנם ונעים. אישה מבוגרת מציעה עוגיות תוצרת בית לרצים, אין ביקוש. בכל מקום המוני מתנדבים ומסמני מסלול.
החצי השני , על קו המים , נוף מדהים. מתחילות העליות. קטנות וברות סיום בהתחלה אבל לקראת הסוף מתחילות עליות איימתניות, מסיימת עלייה רק כדי לגלות את הבאה אחרי הסיבוב.
2 ק"מ אחרונים די אכזריים. הרבה מסביב עוברים להליכה ואני אפילו מצליחה לעקוף כמה אנשים שמדשדשים בקושי. העלייה נמשכת כמעט עד קו הסיום , ואז ירידה חדה וסיימנו.
הילדים מתרגשים כי הקריין קרא את השם שלי (אני לא שמעתי ...).
סיומת מוצלחת לקיץ. היום כבר גשם וקר.