"קצתי בחיי מפני בנות י"ב..."

my sTar

New member
"קצתי בחיי מפני בנות י"ב..."

שוב אני רוצה לכתוב כאן, ואני מרגישה כאילו זה לא נכון. אבל בגלל שהפנימיה הדפוקה שלי לא מספקת לי שום מענה אחר, אני שוב מגיעה לכאן. זה בסדר, נכון?? אני מזכירה שאני מדריכה את בנות י"ב בכפר נוער דתי. כל השבת הבנות ממש עיצבנו אותי הם כל הזמן מדברות בזמן פעילויות ובזמן התפילות ואני כל הזמן מנסה להשתיק אותם והם לא מקשיבות לי. גם שהעברתי להם את הפעילות, אני מדברת- והם מדברות יחד איתי. לא משנה כמה אני מזהירה אותם ומענישה אותם ומאיימת הם פשוט לא מפסיקות. אני בכלל לא רגילה כלכך להתעסק בבעיות משמעת, בדר"כ הבנות שלי מכבדות אותי ומקשיבות לי. אני חלא יודעת מה קורה לאחרונה.. כאילו, זה משהו רגיל בתקופה הזאת של השנה בין סוכות לחנוכה, שיש התרופפות במשמעת זה סתם ממש מעצבן אותי, התעייפתי מתהלעסק בבעיות כל כך דפוקות כמו בעיות משמעת יש לי מלא בעיות יותר "משמעותיות" חוץ מהחרא הזה של עונשים אכפיתם וכדו'. אוף. זה ממש מרגיז אותי. ממש ממש. אני עוברת נושא, שיש לי מלא מה לכתוב עליו, אבל גם בגלל שאני קצרה בזמן וגם בגלל שזה באמת יכול למלא לי 700 הודעות [בלי הגבלת תווים..] אני אכתוב בקיצור מה שיש לי. שנה שעברה עברנו משבר מאוד קשה בפנימיה שלנו, חניכה מכיתה י"א טענה שילד מכיתה י"ב אנס אותה, משטרה, ביתחולים, מעצר, משפט.. כל הבאלגנים האלה. זו הייתה תקופה מאוד מאוד קשה בפנימיה, אני הדרכתי כיתה י"ב וכל הבנות שלי יצאו להגן על החבר שלהם ש"אנס" את הילדה, כל המצוקות סביב פגיעה מינית ותקיפה מינית עלו, כל העייוותים במחשבה שלהם, כל התחושות הקשות סביב הפריצות המינית שם חווים וחוות. לא משנה, אני לא ארחיב על זה כי באמת יש לי המון מה לכתוב..בהזדמנות. השנה קיבלתי שוב את כיתה י"ב, מה שאומר הילדה "הנאנסת" היא תחת חסותי כעת. היא התחילה ללכת לטיפול [בנתיים הייתה ב2 פגישות] וכל ממש עכשיו, היא מקבלת תרופות אנטי-דיכואניות בהמלצה של פסיכאטר. הצוות של המדריכים ממש לא מאמין למה שהיא מספרת, היא איחרה כמה פעמים לפעילויות אז הרכז שכבה אמר שהיא תעבור לישון בחדר עם בנות אחרות משכבה אחרת [בקומה שלי יש עוד 3 חדרים שהם לא של י"ב אלא בנות י"א ושם היא רצתה שהיא תשן] כמובן שאני התנגדתי, בעקבות מה שהילדה סיפרה לי, היא סיפרה לי שממש קשה לה להרדם בלילות שיש לה פלאשבקים וסיוטים ולכן גם ביקשה לעבור לישון עם חברה שלה [ואכן, שעשיתי שיבוץ חדרים חדש שיבצתי אותה יחד עם אותה חברה.] לא הסכמתי שהיא תעבור לישון עם בנות שהיא בכלל לא מכירה, והם בכלל לא מהשכבה שלה, הסברתי את זה לרכז שכבה ולאם בית והתגובות שלהם ממש זיעזעו אותי ועיצבנו אותי, הם אמרו שהיא סתם משחקת אותה שבכלל אין לה דיכאון.. שאם היא הייתה באמת נאנסת היא לא הייתה כזאת שמחה ולא הייתה מסתובבת כלכך הרבה עם בנים. אני ניסיתי להסביר להם שזה ממש לא נכון מה שהם טוענים שמי שנפגעת מינית חייבת בהכרח לסלוד מבנים, יש כאלה שאצם זה דווקא משפיע בדיוק אחרת שאחרי פגיעה מינית יש פריצות בכל מה שנוגע ליחסים של בינו לבינה. שזו ממש דעה קדומה מה שהם חושבים. ממש ממש התווכחתי איתם, אמרתי להם שרופא פסיכאטר, איבחן אצלה דיכאון ואם רופא אומר כנראה רופא יודע. הם כמובן לא ממש הסכימו איתי, המשכתי לדבר איתם וזה לא ממש הועיל הילדה עדיין לא עברה חדר, והרכז שכבה רצה להעיף אותה לבית בעקבות זה. זה כל כך מעצבן אותי !!!!!!!!! בסוף דיברתי איתו וסיכמנו שהיא תעבור לחדר עם הבנות מי"א והיא לא תסולק הבייתה. דיברתי עםפ הילדה והסברתי לה שקודם כל צריך להמשע להוראות המדריך ואחכ לבוא בבקשות ואם הוא אמר לה לעבור חדר אז היא צריכה לעבור חדר ואין מה לעשות ושאני אנסה שהיא תעבור כמה שיותר מהר חזרה לחדר המקורי שלה. זה כל כך מתסכל לעמוד מול הילדה שאי יודעת כמה רע לה וכמה יהיה לה עוד יותר רע אם כך יימשך. אני ממש מתוסכלת ועומדת מול הצוות המחורבן הזסה חסרת אונים לזה שהם לא מאמינים לה. ואוקיי, אתם לא חייבים להאמין אבל יש הבדל בין לא להאמין לעוד יותר לפגוע. כל השבת אני מסתובבת בתחושה מאוד לא טובה בנושא, ועכשיו אחרי שחשבתי על זה קצת הגעתי למסקנה למה. פשוט.. גם אצלי באיזושהי פינה בלב קשה להאמין לה. קשה לי להאמין שזה באמת קרה, מכל מיני סיבות שאני לא ארחיב עליהם כי גם זה צריך 5 הודעות בנפרד.. וזה ממש מעצבן אותי. למה אני לא מאמינה לה??????? אני שומעת מה היא אומרת לי. אני רואה את הדמעות שלה. אפילו דיברתי על זה עם הפסיכולוגית שלה שאמרה לי שאי אפשר לשחק סיפטומים ואי אפשר להמציא אותם. וגם אני בעצמי יודעת את זה. גם חשבתי וחשבתי, עוד משנה שעברה, למה לה לשקר??? למה שתמציא דבר כזה?? שום דבר טוב לא יכול לצאת לה מזה. גם אם נניח, היא רוצה תשומת חב, הרי היא מקבלת עכשיו בדיוק את ההפך ובכל זא היא ממשיכה עם זה. זה לא שאני לא מאמינה לה בכלל. אני מאוד מאמינה לה מאוד מקשיבה לה ותומכת בה [היא בקשר מאוד מאוד טוב איתצי ומדברת איתי הרבה] אני מכבדת את הסבל שלה ולא חושבת שהוא ממוצא או "משוחק" אבל למה בכל זאת בפינה קטנה קטנה בלב אני לא מאמינה לה??? זה קורע לי את הלב, כל פעם שאני חושבת על הסיפור הזה כאילו צבטטות של זעזוע וכאב אוחזות בי בלב. אני יכולה להסביר את עצמי, להגן שהחוסר אמונה הזאת נובעת מחומות של התגוננות שאני רוצה להגן על עצמי בכך שאחשוב "זה לא יכול לקרות.. כי אם זה קרה זה יכול לקרות גם לי, כי אם זה קרה נורא מפחיד ומסוכן להתסובב.. אפילו, פה בפנימיה במקום הכי קרוב אליי- אפילו פה זה יכול לקרות. אז פשוט נבטל את זה וכך זה יעלם" זה יכול להיות שאני מנסה להעלים את זה בשביל שהפחידם שלי לא יצופו ויעלו [כך הסברתי לעצמי שנה שעברה את ההתנהגות שלך חניכות שלי שהיו אז חברות של הילד ה"תוקף" בכיתה י"ב)] אבל עדיין.. כל המצב הזה, שאני מתמודדת עם הילדה לבד, עם כל הכאב שלה, שאני מתמודדת עם חוסר התמיכה של שאר הצוות, שאני מתמודדת עם עצמי שאין פה שום מענה מחוברן לילדה הזאת!!!!!!! אוקיי, יש לה אותי, אבל מה אני בסה"כ???? אני בת שירות מסכנה. אין לי כלים אין לי ידע אין לי הסמכה או השכלה או משהו. רק אוזן קשבת- שזה משהו נהדר וטוב אבל לא מספיק. אוף, אני מרגישה שאני יכולה לכתוב עוד ממש הרבה אבל אני בטח כבר עברתי את מכסת התווים שמותר בהודעה. להגיד שאני מצטערת שכך אני מציפה פה. שיהיה כבר טוב.

my sTar

New member
חזרתי מכיבוי אורות

ורציתי להגיד שהחניכות שלי חמודות מאוד דיברתי איתם והם קיבלו את מה שאמרתי והגיבו תגובות מאוד בוגרות. וסה"כ אני אוהבת אותם בכל ליבי ונשמתי, ואני שמחה מאוד שזכיתי להדריך אותם, ושזכיתי להדריך בכלל.. זה כייף מאוד :) שבוע טוב שיהיה

יקרתי ../images/Emo24.gif

קודם כל ברור שזה בסדר שאת מגיעה לפה ושופכת את הלב שלך ,יש פה קבוצה של אנשים שמבינים יפה מאוד מה עובר עלייך ואולי יכולים לעזור לך במשהו .. אני אחלק את התגובה שלי לכמה נושאים בערך כמו ההודעה שלך:
בעיות משמעת זה משהו שתמיד יש אותו , אולי לפעמים הן על אש קטנה. אם דבר אחד שאמרת אני לא כל כך מסכימה , את אמרת שהתקופה הזאת בין סוכות לחנוכה היא בעייתית לדעתי התקופה הזאת אמורה להיות הפוכה לגמרי, מדובר פה בכמעט חודש וחצי שאין בו חופשים של חגים והשגרה תופסת מקום. זאת תקופה של שגרה תקופה של להכנס לתלם . אבל עם העובדות בשטח אין מה להתווכח . לדעתי פשוט תקחי את הקבוצה שלך לשיחה רצינית על העניין ,הן בוגרות הן יכולות להבין עניין אני בטוחה . אני בטוחה ששיחה רצינית יכולה רק להועיל גם לך וגם להן .
לגבי הנערה - שמעי , מנסיון מר שיש לי בתחום ,לא משנה מה היא תעשה יש דברים שאי אפשר לזייף גם אם את השחקנית הכי גדולה בעולם. וצר לי אבל תקיפה מינית היא צלקת לכל החיים
ואפילו אם הבחור לא ממש אנס אותה אלה רק שלח לה ידיים מתחת לחולצה זה לא משנה כל עוד היא רואה בזה תקיפה מינית ולה זה השאיר טראומה זה לא ממש משנה. לא כל בחורה שעברה תקיפה מינית חייבת להתרחק מבנים , אולי זה יפילא כמה אנשים אבל יש המון בנות שדווקא מתקרבות לבנים שדווקא מוכרות את עצמן בזול אחרי תקיפה מינית. אז זה שהיא מסתובבת עם בנים לא אומר כלום. חוץ מזה שיכול להיות שהיא לא רוצה שיראו כמה היא פגועה וכמה רע לה בחיים אז היא שמה על עצמה מסכה של מישהי שקל לה עם בנים אבל עמוק בפנים היא יכולה להיות שבר כלי. לגבי הכדורים - גמלי יש חניך שיש לו דיכאון ובהתחלה לא כולם האמינו לו, אבל יש דבר אחד שהוא אורים ותומים : אםרופא מוסמך נתן כדורים אז לוקחים אותם בלי להתווכח גם אם לא מאמינים שזה מה שיעזור.
לגבי החדר - באמת שלא מובן לי מה הקשר בין לאחר לפעילות לבין לעבור לישון בחדר אחר , אבל אני כן מסכימה עם זה שאם כבר נתנו לך תגובה כלשהי קודם כל תבצעי אותה ואחר כך תבואי ותדברי ותסבירי . אם ישר באים ומתקפים על התגובה זה מכניס להתקוממות כלשהי של אוח איזה מעצבנת למה היא לא עושה את התגובה ורק מקשים עליה את התגובה. לדעתי אם היא תעשה קודם את התגובה ואחר כך תבוא לרכז ותדבר איתו כשהיא רגועה לגמרי הוא עוד עלול להבין אותה בין אם הוא מאמין לה או לא , לפחות הוא יראה שהיא הראתה כוונה להיות בסדר איכשהו..
לגבי האמונה שלך בה - שמעי אני לא יכולה לומר לך אם להאמין לה או לא , יכול להיות שמדובר במקרה שהתחיל בתוטר הצגה והיא פשוט לא יודעת איך להפסיק אותו אבל אני לא יודעת וקשה לי לשפוט. אני רק יכולה לומר שבכל מקרה זה טוב שאת שם בתור אוזן קשבת בשבילה, אבל אני חייבת לשאול ,מה איתך? הרי ברור שאת לא יכולה להשאר עם כל הנטל של הסיפור זהזה על הכתפיים שלך בלבד! את חייבת לדבר עם מישהו שם שאת סומכת עליו (אולי עוסי"ת או פיסכולוגית של הפנימיה או משהו? ) אל תנסי להיות גיברוה גדולה ולקחת הכל על עצמך, את תתפרקי בסוף ואז לא יהיה מי שיאסוף לא אותך ולא אותה . בהצלחה ואני מחכה לשמוע מה קורה בהמשך..

my sTar

New member
תודה על התגובה :)

אני כל כך מסכימה איתך לגבי הסעיף השני שכתבת. ניסיתי להסביר את זה אני בעצמי לרכז שכבה הקר לב הזה שיש לי. האמת שהמצב בקבוצה רק הולך ומחמיר, ביום רביעי בלילה עשינו להם שיחה עם המנהל פנימיה ואני מקווה שזה קצת יחזיר אותם למציאות ולעולם שלנו. אוף. אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות לא משנה כמה אני עושה ועובדת המצב, כך מרגיש לי, רק הולך ומדרדר השבוע שוב היה לי מקרה של שתייה בקבוצה [לייתר דיוק מקרים של שתייה] וילדה אחת, בזמן שהייתה שיכורה, ניסתה לתלות את עצמה [וכך מצאתי את עצמי 'מבלה' לילה באברבנאל]. וסיפור חדש של התעללות מינית בילדה אחרת צף ועלה. וכלכך הרבה בעיות רגשיות, בפנימיה שתביני- לא אמורה להיות טיפולית!!!!!!! הפנימיה שלנו היא בכלל לא פנימיה טיפולית, זה כאיךו כפר נוער חינוכי לימודי רגיל. רק האוכלוסייה שמגיעה לשם היא בהחלט "אולוסיה טיפולית" אין לנו תקציבים כמו לפנימיה טיפולית, לצוות "הגדול" [שנמצא שם כבר 20 שנה!] אין גישה טיפולית, אין כלים טיפוליים ואין כלום.. רק המון בעיות שצריך לטפל בהם. יש לי עו"סית אבל היא ממש על הפנים אני לא מסתדרת איתה בכלל. וגם הילדים לא, אגב. סתם מבאס שהעו"סית הזאת כזאת דפוקה בחיי. לגביי, אני מתייעצת עם העוסית שעבדתי איתה שנה שעברה [שהיא הרבה יותר נורמלית מהזאת הנוכחית] אבל עדיין היא לא זמינה לבנות שלי ולא מעורה בקבוצה כלכך.. ובעיקרון יש לכל הבנות שירות, פעם בשבוע פגישה קבוצתית עם פסיכולוגית מטעם הכפר. אבל סל הכל אני באמת מאוד לבד עם כל זה. וגם זה, כמובן, מקשה עליי מאוד. במיוחד שהרכז שכבה שאני עובדת מולו הוא כזה אדם עם לב של אבן !!! היום ממש רציתי לתקוע יד לתוך החזה שלו לעקור את הלב מהמקום שלו ולנסות לרכך אותו קצת. הוא כזה אדם אכזר לפעמים. מה שמוזר, שכאילו ביננו אנחנו מסתדרים בסדר גמור, אבל כשזה מגיע לעניינים חינוכיים-טיפוליים כמעט תמיד יש ביננו פיצוצים. פשוט שבועיים מאוד קשים עברו עליי עם הקבוצה שלי. אני אוהבת אותם, ינעלהעולםהמזדייןהזה למה הוא היה חייב להתאכזר כלכך אליהם?? הלוואי שכבר יהיה להם טוב. מזל שיצאנו לסופ"ש הבייתה, כך נוכל לאגור כוחות ואני מקווה שהשבועיים הבאים יהיו קלים יותר אמן. תודה על ההקשבה

למעלה