קצת "אוף" וקצת דג - "הריון פעיל" |

קצת "אוף" וקצת דג - "הריון פעיל" |

בא לי להכניס כאן קישור לאתר הבית של ד"ר קרלוס רוזנברג, שמציע, לא "מעקב הריון" ולא "מרדף רכוב הריון"
אלא ליווי הריון, ולדעתי שווה לשמור כאן את הקישור הזה, כי פשוט תענוג לקרוא את הגישה שלו להריון. אנחנו מדברות הרבה על לידה פעילה, אבל לידה מתחילה בהריון, לא? ואולי מתאים לדבר גם על הגישה הפעילה או הפיזיולוגית להריון, בניגוד-מה לגישה השלטת בארץ. יום טוב טחינה

אשכר ש

New member
אכן גישה יפה

הוא גם מיילד נשים בביתן. באמת נוסיף את הקישור, תודה.

מקסים, פשוט, ולעניין ../images/Emo45.gif

והאמת היא, שמגיע לו לקבל את תאר הכבוד "מיילדת"
הגישה שלו הרבה יותר מתאימה למיילדת מאשר לרופא

אני לא כל כך אוהבת את הגישה הזאת

של "תואר כבוד". גברים שזכו ל"תואר הכבוד" נשים, רופאים שזוכים לתואר כבוד "מיילדות"... רק כי הם היו הם-עצמם, או מילאו את תפקידם - אבל באיכות גבוהה מהנורמה הסביבתית, זה לא סיבה לעשות להם "הסבה" למשהו אחר.
אני מעדיפה לתת לו את תואר הכבוד: רופא טוב!!! כי זה מה שרופאים אמורים לעשות: להסתכל על המטופל הוליסטי, ולתת תמיכה רגשית במקביל לטיפול הטכני. (אם היה לי כוח היתי מביאה עוד ציטוט מ"סרטן כנקודת מפנה" על רפואה הוליסטית, ועל איך הרופאים הקדמונים מתראקיה היו קוטלים את הרופאים היווניים על כך שהם לא *מספיק* הוליסטיים, וכשבא אליהם מטופל עם בעיות עיניים הם היו מסתכלים בנוסף לעיניים גם על הראש ועל הגוף כמכלול, אבל נשארים במה הזאת ולא מסתכלים גם על הנפש ועל הגופנפש כמכלול). וכאן ההזדמנות שלנו להגיד: אלה הציפיות שלנו מרופאים, ואנחנו הולכות לשבח כל רופא שעושה כך ולהגיד עליו שהוא *רופא טוב*. לא להתנות את המחמאה ב"הסבתו" למיילדת. (כן, אני יודעת שזה בעצם ויכוח סמנטי וקטנוני, ואני יודעת בדיוק למה התכוונת.
)

../images/Emo140.gif גמני יודעת למה התכוונת

ובסה"כ מסכימה איתך כי באמת ככה צריך להיות... לצערנו מה שצריך זה לא תמיד מה שקורה, ולזה התכוונתי. בקיצור - אין בינינו ויכוח!

debby12

New member
מנהל
אני מציאותית ואין לי שום ציפיות

מרופאים קונבציונליים. ממש שום כלום. הסתכלות הוליסטית? תמיכה רגשית? תשמעי, אולי באוסטרליה זה נראה אחרת. אבל גם בישראל וגם בארה"ב לא פגשתי אף רופא/ה שאפילו חשב/ה על זה, שלא לומר יישם את זה.... בגלל זה גיבשתי עליהם דיעה "לא משהו" (איך אני באנדרסטייטמנטס היום?
) ולכן מישהו שאת מתארת בכלל כבר לא מרגיש לי בתודה כמו רופא. לגבי ההודעה הפותחת את השרשור - הסתכלתי באתר שלו והוא אכן נראה נחמד ו...."לא רופאי". נדמה לי שמבחינה אישיותית יש רבות שלא מסתדרות איתו (מעניין אם זה בגלל שהוא "לא רופאי" בגישתו? אין לי מושג - מעולם לא פגשתי בו). יש לי חברה שהוא תפר אחרי לידת הבית שלה.

לי דווקא יש

ועם כל הכבוד לרופאים אוסטרליים, בינתיים עוד לא יצא לי להכיר ולו אחד מהם. (אני רק שנה פה, ושנה בריאה למדי). אני מדברת על רופאים ישראליים, וכן פגשתי רופאת עור בגישה כמעט הוליסטית, ורופא שיניים בגישה נהדרת ותומכת, ורופא משפחה שבפגישה הראשונה תחקר אותי על כל פרט אפשרי בחיי, מלמעלה עד למטה, אשכרה כמו שכתוב בספר שרופא משפחה צריך לעשות כדי להבין את התמונה הרחבה של המטופל... אז כן. יש לי ציפיות ואני לא מתביישת בהן
וכשאני פוגשת רופא שאינו כזה אני א. מתחפפת משם ב. או שאני יושבת אצלו ולא זזה, חוזרת על המנטרה שלי שוב ושוב עד שהוא נותן לי את היחס שאני רוצה. ואז, כמובן, מסתלקת. זה עבד נהדר עם אורתופד-נגר אחד, אחרי שנפלתי על הקרסול. ("תשמעי, הצילום בסדר, הרגל שלך בסדר, הכל בסדר" (מסתובב לשולחן הכתיבה ומחכה שאני אלך). "אבל הרגל הזאת לא בסדר" "הצילום בסדר גמור ולא רואים שום בעיה" "אבל הרגל הזאת לא בסדר" (שתולה על המיטה, לא הולכת) "..." שתיקה, הוא מתעסק עם הניירות שלו. "..." גם אני שותקת ומחכה בסבלנות "את יכולה ללכת הביתה" "אבל הרגל הזאת לא בסדר" יימח שמה "טוב, תעמדי על רגל אחת ותעצמי עיניים" אני מנסה לעמוד וישר מאבדת שיווי משקל ונופלת. "יש לך חולשה בשרירי הקרסול, קחי הפניה לפיזיותרפיה" אני יוצאת משם באנחת רווחה. כל כך קשה היה לך לעשות את זה מהתחלה? בדיקה כל כך פשוטה, שלא להגיד זולה ונטולת סיבוכים? למה הייתי צריכה לסחוט ממך דבר כה אלמנטרי? טוב, נו, העיקר שקיבלתי פיזיו.

ריקי29

New member
הוא הרופא שלי

ואני יכולה לומר שהוא מדהים מדהים מדהים!!! אמנם הגעתי אליו ממש ממש מאוחר אחרי שהרופא הקודם שלי פיטר אותי כשלא הסכמתי לקבל את חוות דעתו, אבל עדיף מאוחר מלעולם לא.

mamadan

New member
הייתי מטופלת שלו פעם

לא במסגרת הריון, הוא מאוד משעשע.

למעלה