קצת אינפורמציה?

little m

New member
קצת אינפורמציה?

שלום לכולם! יש לי שאלה קטנה.. יש לי חברה טובה שאמורה להתחיל מספר הקרנות (לצערי התגלו אצלה שלבים התחלתיים של סרטן המעי הגס). היא מאוד סגורה ועצובה מאז שנודע לה ולא ממש משתפת אף אחד. היא אדישה לסביבה ומנסה להתמודד עם זה לבד. עכשיו עד כמה שידוע לי ההקרנות האלה והטיפול הם מאוד יקרים, והיכולת הכלכלית שלה לממן את הטיפולים שואפת לאפס. אני מאוד רוצה לעזור לה, ולהקל עליה לפחות את העול הכלכלי, אבל בגלל שהיא לא מספרת גם אין לי מושג מה העלויות של הטיפולים האלה. מישהו יכול אולי לתת לי איזושהי הערכה גסה באשר לעלויות של טיפול כזה? נניח ומדובר ב2-3 טיפולי הקרנות למקום אחד במעי הגס. מקווה שתעזרו לי לעזור לחברתי. תודה

שלום m הקטנה

חברתך ברת מזל מאד שיש לה חברה טובה ודואגת כמוך. היא כרגע נמצאת במצב שחוסר הודאות הוא מרכיב מאד עיקרי בו ומתוך זה היא תבחר את דרך ההתמודדות שלה עם המצב. כרגע היא בוחרת להסתגר בתוך עצמה ולעבד את כל המידע החדש בחייה, גם ההבנה שמאדם בריא היא פתאום אדם חולה, גם החשש מהמילחה המפחידה הזה "סרטן", הידיעה שטיפולי סרטן הם לא קלים, וגם המפגש שלה עם הסביבה שקרובה לה שודאי דואגת ושואלת ולא תמיד יודעת איך להגיב במצבים כאלו. נראה לי נכון בתור התחלה לתת לה את הזמן שלה לבחור את דרך ההתייחסות למצב החדש ולהבהיר לה שאת שם בשבילה בשעת הצורך, במידה והיא תבחר כן לשתף ולהפתח אליך או לכל אדם קרוב אחר. לגבי הקרנות ועלויות הטיפול - כל אדם שחבר בקופת חולים זו או אחרת זכאי למימון מלא של טיפולים אלו לפי מה שנקבע על ידי הרופא המטפל. במידה והמצב הוא שונה, יש דרכים שונות לפעול וגופים שאפשר לערב. השאלה היא האם זה המצב וחברתך צריכה לממן מכיסה את הטיפולים. נשמח אם תמשיכי לשתף אותנו, הלוואי על כולם חברים כמוך.
גלי

little m

New member
היי גלי

אני מודעת לכך שדרוש זמן להסתגל ולהבין את המצב החדש שבו היא נמצאת. לכן אני לא לוחצת, ומעבר ללחזק אותה ולהגיד לה שאני איתה ופה רק בשבילה, אני לא שואלת יותר מידי. במקרה של חברתי, המצב הוא אכן שונה, ומסיבות מסויימות היא כןצריכה לממן את הטיפולים מכיסה. אז אני אשמח לקבל אינפורמציה באשר לעלויות הטיפול בהקרנות. לפי הבנתי בשלב זה היא אמורה לעבור סדרה של 3 הקרנות. תודה רבה על התגובה החמה, ועל המחמאות.. בשביל מה יש חברים הרי? אני כל כך אוהבת אותה ומקווה שאוכל לעזור לה.

למעלה