קצת אקטואליה

stkachov

New member
קצת אקטואליה

הראשונה, מראה לנו איך משתמשים בגמגום לצורך תיאור תכונות של אנשים... ובשני, מדובר על אנשים שבואו נדע מצבם קצת יותר קשה משלנו, אבל בכל זאת הם מצליחים לא רע. זה נותן קצת חומר למחשבה.

b e ll

New member
ויטלי, לא הבנתי....

שרון אומר בסה"כ שקצינים שלא שלמים עם ההחלטה שלשמה הם הגיעו לבתי המשפט לא מסוגלים להגן על גדר ההפרדה בצורה טובה. הם נשמעים מגומגמים וחסרי בטחון. לא מבינה מה רע בזה. זה הרי לא חדש שהמגמגם נשמע חסר בטחון כשהוא מגמגם. הוא לא אמר ששלחו רק קצינים מגמגמים להגן על גדר ההפרדה, הוא לא אמר שהקצינים מגמגמים ולכן הם ...(השלם את החסר). הוא אמר שהם נשמעים מגומגמים וחסרי בטחון. אולי הוא צודק. אני לא רואה בזה פגיעה בי או/ו בתדמית שלי.

shuky63

New member
לא כל מגמגם נשמע חסר בטחון

פגשתי כמה מגמגמים שעם הגימגום שלהם מקרינים המון בטחון. השיוך של מושג הגימגום לתכונות לא חיוביות כמו חוסר בטחון בהחלט מתייג את המגמגמים כפחות טובים ושם אותם בנקודת זינוק נמוכה יותר. ראיתי פעם סרט עלילתי בשם בן דודי ויני והיה שם עורך דין מגמגם.תגידו אז מה?אבל אותו עורך דין הציג דמות של מטומטם ששואל את השאלות הכי דפוקות בבית משפט ולא יודע להגן על הלקוח שלו.אז בעיני הצופה זה לא מאחד בין שני התכונות,הגימגום והטימטום?

b e ll

New member
בבן דודי ויני, החברה שלו

שהיא מניקוריסטית פשוטה עוזרת לו "לעלות" על כל הסיפור ובזכותה הוא מצליח להוציא את האחיין שלו מהבוץ. הוא כעו"ד באמת טמבל אבל החברה שלו שאביה היה מוסכניק ומכירה את כל המכוניות בגלל זה עוזרת ו"שמה" מילים בפיו. לויני אין אפילו תעודת עורך דין ראויה. הוא טמבל גמור ולרוע מזלו גם מגמגם. זה נכון שבסרט הזה זהו ממש סטריאוטיפ. אבל מה שאמר שרון זה לא אותו הדבר. הוא לא התייחס לקצינים בצורה סטריאוטיפית או העליב אותם שהם מגמגמים וחסרי בטחון - היה כאן תיאור של מצב לא תקין מבחינתו של שרון. היה דיון כאן האם אפשר להשתמש במילים מגמגם ומגומגם כדי לתאר תהליך שלא הולך בצורה תקינה. ואין מה לעשות אצלנו המגמגמים תהליך הדיבור לא הולך בצורה תקינה. שלא תהיה אי הבנה - הסרט מקומם אותי בגלל ההתייחסות הסטריאוטיפית שלו. בדברי שרון לא מצאתי סיבה להעלב.

shuky63

New member
את שכחת את הסיפור של הסרט בל

הבן דוד הוא לא מגמגם והוא מבריק למרות שאין לו תעודת עורך דין. מי שמגמגם וגם מטומטם הוא העורך דין הציבורי שמיצג את החבר של ויני ביום הראשון של המשפט והחבר זורק אותו אחרי היום הראשון כי הוא כל כך מטומטם.

b e ll

New member
נכון! עכשיו נזכרתי. אתה צודק.

יחד עם זאת זה לא משנה את דעתי. מקומם אותי מאוד שימוש במגמגמים כדי להראות טפשות וטימטום, שרון לא עשה שימוש כזה.

stkachov

New member
מסכים

אני אמנם גם לא נעלב מזה... אבל זה משהו שמושרש עמוק מאוד בחברה. הגמגום נתפס אצל אנשים כסמל לאי החלטיות, אי-וודאות וחוסר בטחון. לכן כששרון רוצה לתאר בן אדם לא בטוח בעצמו ולא החלטי הוא בוחר להשוותו למגמגם.... כי מגמגמים הם כביכול כאלו.

למעלה