קצת ארוך אבל אני נואשת

קצת ארוך אבל אני נואשת ../images/Emo7.gif

מכיוון שאני פעם ראשונה פה אז קודם קצת פרטים על עצמי. אני ובנזוגי בשנות השלושים לחיינו והורים לנסיכה מתוקה בת כשנתיים. לצורך הסיפור פה אני אשתמש בכינויים ´ליזי´ (אני) ו´אמיר´ (הוא). אנחנו יחד 7 שנים במהלכם ידענו עליות ומורדות רבים בעיקר בגלל שאמיר מאוד קנאי וחשדן כלפיי. הסדק החמור הראשון נפער לפני כשנה וחצי, מספר חודשים לאחר לידת בתנו, עקב האשמותיו שבגדתי בו. כאן אני רוצה להדגיש שאין שום שמץ של נכונות לטענות שלו, לא בגדתי ולא חטאתי. איכשהו הצלחנו לעבור את זה וקוויתי שעלינו על דרך המלך והוא הסכים סוף-סוף שנלך ליעוץ זוגי אך עדיין לא עשינו זאת בפועל. יחד עם זאת, נותרו בליבי צלקות עמוקות ואני מודה שזה משבר אמון קשה שטרם נפתר והאהבה היא כבר לא אותה אהבה תמימה של ´לפני´. מסתבר שטעיתי כשחשבתי שיש שיפור - אתמול בערב יצאתי לשעה להתאמן וכשחזרתי הוא טען שהלכתי למקום אחר ,לא לחוג התעמלות. התמוטטתי לגמרי, אפילו הוא נבהל. בכיתי במשך שעות. הרגשתי שעולמי חרב, שאני כבר לא יודעת מה לעשות, שאני לא יכולה יותר. עכשיו אני יודעת איך מרגיש אדם חף מפשע שמואשם בעבירה חמורה. כלפי חוץ אני עוטה מסיכה ומתפקדת פחות או יותר בעבודה, עם החברים ועם המשפחה. אנשים חושבים שאני עייפה ולא מתארים לרגע שהעיניים נפוחות מרוב בכי. אבל בתוכי אני מרגישה שבורה לרסיסים. האם לדעתכם יש טעם בכלל לפנות ליעוץ? או שפשוט לשכנע אותו ללכת איתי לגישור או מוסד דומה שיאפשר לנו להפרד בדרכי נועם. אין בי עוד כח להתתמודד עם המשברים שהוא מייצר ואני לא מוכנה להוכיח לו ש"אין לי אחות". אני רוצה להבהיר שכן הייתי רוצה לשמר את הנישואים שלנו, הוא לא אלים פיזית או מילולית, יש לנו מהמשותף ואני מאמינה שלטובת ילדתנו עדיף שהיא תגדל במסגרת של משפחה. אך יש לו בעיה קשה (חוסר בטחון עצמי?) שאני לא יודעת לפתור אותה ושהוא מסרב להכיר בה. ממני sad lizzy

דר גריי

New member
ליזי העצובה

ייעוץ זוגי, עוד היום. שאני בספק אם זה יעזור, את עדיין צעירה תתחילי לחשוב ולהתרגל לפרידה- וזה לא יהיה קל בגללו.

gafi

New member
בהצלחה

תראי גבר קנאי תמיד ישאר קנאי גם בעוד 20 שנה וגם אחרי יעוץ זוגי, אבל,,,בשביל לנסות לפתור את הבעיה בהתחלה לדעתי אל תהרסי הכל כי אח"כ יהייה יותר קשה , תלכי ליעוץ, חבל להרוס בשביל הילדה, למרות שאם זה לא הולך חבל גם להישאר ולהרוס את החיים...... בהצלחה

אלה_ה

New member
ליזי היקרה

את כותבת עכשיו בעיצומה של סערת רגשות. וזה לא הזמן האידאלי לקבלת החלטות גורליות שאין חזרה מהן. יש כאן הרבה על הכף. גורל של משפחה. גירושין זו הדרך הקלה. בריחה מהבעיה. אבל יש לך הרבה מה להפסיד. אז קחי נשימה עמוקה ועשי רשימה של הבעד ונגד. בעד יש הרבה-יש לכם הרבה מהמשותף, טוב לילדה, אהבה (?).. נגד-קנאות מוגזמת..האם יש עוד? לפעמים כשמפשטים דברים שחור על גבי לבן הכל נראה אחרת. ואם את מחליטה שאת רוצה להמשיך אז חייבים לטפל בבעייה מהשורש. למה הוא חשדן כל כך? צריך לקלף את הקליפות כדי להגיע לשורש הבעיה. לא טוב שאחרי המשבר הגדול הקודם השארתם את הדברים פתוחים. זה כמו להשאיר פצע ללא טיפול. הוא מעלה מוגלה. לפעמים היא חבויה אבל פתאום מתפרצת מעל לפני השטח. אז ללכת ליעוץ ודחוף. תמיד ישנה האפשרות שבמהלך היעוץ תגיעו למסקנה שזה לא זה ואז הדרך לגישור כבר פתוחה. וגם יכול להיות,וזה קורה, שתפתרו את הבעיה ותתחילו בדרך חדשה. וזה יקרה רק עם המון רצון ונכונות לשינוי מצד שניכם.

מיכללב

New member
לליזי העצובה

כדאי לנסות ללכת לייעוץ ואני דווקא מאמינה בנכונות של בני זוג...לאמיר יש בעיה של בטחון עצמי..אולי כתוצאה מנסיון מר שהיה לו...הוא הפך לחשדן ותדעי שאפילו בלי להתכוון הוא פוגע בך, והכל מתחיל באמון!!!! להתגרש תמיד אפשר..ומזה שלושתכם תפסידו...שיהיה בהצלחה.

אני מחפשת יועץ ומקווה לטוב

תודה לכולכם על המילים התומכות. אכן אין לי כוונה לקבל בשעה זו של זעם ותסכול החלטות לגבי ההמשך. יכול להיות שהוא ייסע לשבוע כך שיהיה לי זמן שקט לחשוב (ולהזמין את ה´מאהב´ חופשי חופשי P: ) כל מי שמכיר אותי באופן קרוב ושומע על כך מביע פליאה על החשדנות שלו. אני יכולה לשער שזה נובע מצירוף בעייתי של חוסר נסיון חיים שלו (הכרנו כשהוא היה בן 22 ולא היתה לו מערכת יחסים רצינית אחרת) והצורך שלי במרחב מחיה. נראה לי שמחד יש לו תפיסה קצת מעוותת של יחסי גברים-נשים ומאידך אני אדם שזקוק לפרטיות וזה גורם לו להרגיש שאני "מסתירה ממנו דברים" כשבעצם כל מה שאני רוצה זה מקום לעצמי. אין הרבה נגד שלא מתקשר בצורה זו או אחרת ל´יחסי האנוש´ שלו - הוא תלוי בי לסיפוק כל צרכיו הרגשיים / חברתיים כי אין לו חברים משלו ואני מרגישה שזו מעמסה נפשית ואחריות שקשה לי לשאת. קבלתי המלצות לשתי יועצת אך הן בחיפה. מישהו מכיר באיזור הקריות? אני כולי תקווה שזה יעזור ושהוא לא יחזור בו מהסכמתו ללכת. במידה ואמיר מסרב לבוא איתי לייעוץ האם יש טעם שאלך ליעוץ לבד ? (לא זוגי כמובן) ליזי

מיכללב

New member
כן,יש טעם בייעוץ גם אם זה עבורך

בלבד. זה מדהים...יש לי חברה שחיה זוגיות מאד לא טובה עם בעלה..ובמשך שנים היו להם עליות וירידות.בעצם,כמו שכולנו..אבל בעלה לא היה מוכן בשום אופן לשמוע את המילה ייעוץ..."אני יילך,מה אני פסיכי"? "מישהו אחר ייקבע מה טוב לי"? "מה שאני אמור לעשות"? וכו´... אשתו הלכה,בלי להגיד לו בכלל ואחרי טיפול כמעט של שנה...היא יכולה להגיד שהיא שינתה אצלה כל מיני דברים ...וזה הדהים..איך שהתנהגות של אחד גוררת תגובה אצל האחר..ולפעמים זה מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו..והיא עזרה לה.. אז בחום-כדאי!!!

האלי

New member
ליזי, (אי-מייל)

אם את לא רוצה לחשוף את המייל שלך, שלחי לי מייל. שלך, האלי.

יוגינס

New member
יש לי , יש לי

המלצה למטפלת משפחתית ומגשרת מ ק ס י מ ה אבל היא בחיפה הנסיעה שווה, יש בה רגישות, יש לה מקצועיות יש לה ניסיון ויש לה כשרון מעונינת ???? כתבי נא אימייל ....

סליחה שאני כזאת איטית

אני משתמשת חדשה בתפוז ולקח לי קצת זמן להבין למה אתם לא רואים את האימייל ואז איך לשנות את זה. מקווה שעכשיו זה בסדר. אם למישהו יש המלצה למטפל ו/או טיפים איך לבחור מבין כמה המלצות שקבלתי, אשמח לקבל לדוא"ל שלי. תודה!

אלה_ה

New member
ליזי

את נשמעת כבר יותר טוב. ההחלטה שלך ללכת ליעוץ נכונה ובהחלט יש טעם ללכת לטיפול אישי. כמו שכתבה מיכל-טיפול יחידני יכול לעזור הרבה. ברגע שאת משנה משהו במשוואה הזוגית גם הוא חייב לשנות משהו. היעוץ ייתן לך כלים איך לפנות אליו ואיך לגשת לבעיה שלכם. ברגע שאת תהיי בתוך תהליך של שינוי והא יבחין בכך, אולי יהיה לך קל יותר להביא אותו גם ליעוץ. ולגבי גאוגרפיה-אם מציעים לך יועץ טוב בחיפה-שווה את הנסיעה. בהצלחה

למעלה