קצת ארוך אבל בבקשה עצה...

קצת ארוך אבל בבקשה עצה...../images/Emo201.gif

שלום לכולם, טוב זה...הולך להישמע קצת מוזר אבל בדיוק בגלל זה אשמח לעצתכם. אני בת 22 וחצי, מגיל קטן מאוד החלטית ויודעת מה היא רוצה. לפני ארבע שנים (בערך בתקופה בה התגייסתי) החלטתי שהכיוון שלי בחיים הוא רפואה. משיקולים שונים, החלטתי ללמוד מקצוע פארא רפואי (מחקר, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת). באוקטובר האחרון הייתי אמורה להתחיל ללמוד מחקר רפואי באוניברסיטת ת"א. במהלך המכינות שהתקיימו ביולי-אוגוסט הייתי במילואים עקב הלחימה בצפון ומשום שלא הצלחתי לשלב בין השניים ולא ידענו כמה זמן המצב יימשך, קיבלתי החלטה לדחות את לימודיי בשנה. מאז הכל פשוט התהפך. פתאום החלטתי שמחקר זה ממש לא אני, התחלתי לבדוק כיוונים אחרים סביב רפואה...שום דבר לא ממש "קרץ" לי. יום בהיר אחד נכנס לי לראש עיצוב גרפי/תעשייתי. יש בי משהו מן הכישרון, מאוד אוהבת חשיבה יצירתית ומתעסקת הרבה ב"עיצוב ויצירה" מילדות. אפילו "עיצבתי" קצת למטרות שונות אבל עד היום לא ממש ראיתי בזה תחום עיסוק לחיים, יותר תחביב שחשבתי לפתח משהו. וכאן ההתלבטות: השאלה היא האם כדי ללמוד בבצלאל או שנקר לא צריך להיוולד עם הידיעה שזה הכיוון ך בחיים? אפשר להחליט דבר כזה בגיל 23? אפשר להשלים תיק עבודות, להצטיין בלימודים ולהיות טובים במקצוע כזה אם לא ידעת מאז ומתמיד שזה מה שתרצה לעשות בחיים, אתה קצת יותר מופנם מאחרים ו...אין לך ממש ניסיון? אולי זו בכלל מחשבה לא מציאותית ואני צריכה לרדת מזה? זקוקה לעצתכם, כל תגובה תתקבל בברכה. תודה!

ראשית, הזכות הבסיסית שלך ושל

כל אדם היא לשנות את דעתו. אין גיל "נכון" לעסוק בעיצוב, יש אנשים שמגיעים לזה בגילים מאוחרים הרבה יותר ומגשימים את עצמם ואת הייעוד שלהם בכל מחיר, ללא תשומת לב לגיל וכד' 0כי באמת אין לזה שום משמעות). לא חייבים להיוולד מעצבים, לא בהכרח מי שחלם על כך יותר שנים, יש לו סיכוי יותר טוב. אם את מעוניינת לעסוק בזה, תעשי הכל כדי להצליח , תבררי את כל מה שצריך לדעת בנושא ותשחקי אותה!!! אם אין לך שום רקע, תוכלי להצטרף למכינה לעיצוב שתכוון אותך ותכניס אותך לעולם העיצוב בקלות, אולי גם לך זה יבהיר כמה דברים לגבי התחום הזה. בהצלחה! יפעת שגב מנהלת הפורום

למעלה