קצת באיחור בגלל שמ"פ אבל בכל זאת

timon1

New member
קצת באיחור בגלל שמ"פ אבל בכל זאת

אלבום ראשון ממצלמתי לטיול ערד-מצדה נוסח V-RIDERS: האלבום

kaitz

New member
יפה מאוד אגב האם תוכל לאמר כמה

מלים על המצלמה שהשתמשת בה?:יצרן, ספסיפיקציות,עדשות חשיפות אוטומטי או לא וכו'? תודה שלמה

timon1

New member
כמה מילים:

אולימפוס C-720 הרוב צולם באוטומט וחלק [בחושך] העברתי תחומים מסויימים לידני לפי צורך, תחפש בPROPERTIES של כל תמונה בנפרד, אני כבר ממש לא זוכר מה עשיתי או איך קוראים לזה, אני עובד כמו רובוט לפי הוראות המדריך למשתמש ולאט לאט לומד לתת את הטאצ' החסר.

moisip

New member
מצלמה נהדרת ...יש לי גם ושאלה בנושא

איך מצלמים תמונה פנורמית ?? בהתחלה חשבתי שיש לצלם ברצף ואז התוכנה שבאה עם המצלמה מחברת לפנורמה. אך התוכנה הודיעה שהתמונות לא צולמו במוד פנורמה .....ולצערי אין לי את חוברת המצלמה.אז אם כבר למדת את האופציה הזו אשמח ללמוד גם . תודה

Eli R

New member
../images/Emo32.gif אם כבר שאלות על הצילום

אז גם אני משתמש באולימפוס (C-730) ועל מנת לקבל תמונה פנורמית, יש להקפיד על שני דברים - כרטיס זיכרון מקורי של אולימפוס ולבחור מוד פנורמה בתפריט של המצלמה. מעבר לזה, יש אפשרות להשתמש בתוכנות חיצוניות שבהן משתמשים חלק מדרי הפורום. אחת מהן למשל היא - Panorama Factory. שבוע טוב, אלי

timon1

New member
אכן מצלמה שמספקת את הסחורה

לצערי אין במצלמה אפשרות לפנורמה [יש ציון לכן אבל לא ניתן לבחור בו (למיטב ידיעתי צריך כרטיס תומך)] אבל ממילא איני חובב פנורמות מושבע כך שלי אישית זה לא חסר. אני עוד רחוק מלהכיר את המצלמה על בורייה אבל אני לא מתבייש ללמוד ואפילו יוצאת לי "פנינה" מדי פעם, תהליך הלמידה במצלמה דיגיטלית כשיש לך בטריות נטענות+מטען הינו זול למדי [למעשה אם אתה לא מפתח תמונות העלויות המשתנות מורכבות בעיקר מהחשמל הדרוש לטעינת הבטריות]. אשמח לענות על שאלות נוספות במסגרת ידיעותי הצנועות בנושא.

aFish

New member
דורון מלמד????????????????

סלט שלם עשית שם יא סמור..... בתמונות:
מי יזכיר לי את שמו?
דורון מלמד מצולם גיא "עליות" וינדרייך....(גיא "איזה פחד בירידות" וינדרייך).... והסלט נוצר לך ממי שלא מצולם בתמונות אך היה גם היה בטיול....דניאל "תביאו לי עליה עכשיו!" מלמד (וגם דניאל "היה כאן דרופ של 1.80מ'?" מלמד).

timon1

New member
תן לי תיקונים ואסדר את האלבום

אני ידוע ב"סלט השמות" המפורסם שלי...

shlool

New member
מה? אני לא מצולם?

אני בודק עכשיו ואם לא ואה ואה ואה. אין מודג מה לעשות ):

Tweenies

New member
../images/Emo45.gif תמונות יפות. היה טיול טוב! תתכ

ונן כי בעוד 10 ימים יורדים דרומה ליום או יומיים של רכיבות שטח. רונן

דדלי

New member
שמתי תמונה אחת כרקע אצלי

בהודעה השניה יש תמונה של זריחה נהדרת - מרשה לי ??

mtbRider

New member
QR and Disc Brakes - טיפ !

טוב אחרי שראיתי תמונה של מישהו באלבום של טימון נזכרתי בטיפ... לחברי הפורום בעלי הדיסקים וה QR (קוייק ריליס, שחרור מהיר) למניהים: טיפ -> בגלגל הקדמי מומלץ מאוד להפוך את כיוונו של ה QR (מתבצע ע"י פתיחה של הבורג לחלוטין, הוצאתת הקפיץ הקטן, שליפת המוט מהגלגל והפיכת הכיוון) כך שהצד עם המנוף יהיה בכיוון המנוגד לכיוון הדיסק וזאת כדי ש: 1. בעת הסרת/הרכבת הגלגל לא תפגע בטעות היד בדיסק (יד = שמנוני, במיוחד אם רוכבים ועושים תיקונים או משו...). 2. חס וחלילה שלא יקרה דבר דומה למה שקרה ל talctalc. * מומלץ לא להשאיר את ה QR איך שהוא ולהפוך את הג'אנט כי ב V ברקס זה לא טוב [שוחק את החישוק בכיוונים שונים] אז אם זה לא טוב עם ה V, למה שנעשה את זה בדיסק [המתח על השפיצים מהברקס יתחיל לעבוד לכיוונים ההפוכים -> לא יודע מה ההשפעות] אם למישהו יש הערות בעד ונגד אשמח לשמוע ! איתי

רֶשֶף

New member
לי יש הערה קטנה נגד ../images/Emo151.gif

אתה יכול אולי לנסות להפוך ג'אנט(?) עם דיסק, אבל הקאליפר עדיין ישאר מחובר למזלג בצידו השמאלי. ואני מניח שתהיה לזה השפעה מרחיקת לכת על "איכות הבלימה".

timon1

New member
רשף, לא רוצה לפדח אותך אבל

הכוונה היא רק להפוך את ציר הQR, לא את כל הגלגל
וזה אפילו נשמע הגיוני למדי.

רֶשֶף

New member
אריאל, לא רוצה לפדח אותך, אבל...

אם היית נמנע מהמנהג הנלוז שלך לרפרף על שתי שורות ראשונות וקורא עד הסוף, יש סיכוי שהיית מבין על מה עניתי לנער ולמה
יאללה, חדל קשקשת. מתי עולים לגילבוע? אה, בעצם כבר עלינו. אפילו פעמיים. נו, אז אי אפשר להתחמק יותר. קדימה לתבור.

timon1

New member
פדח חופשי, בשביל מה אני פה

רק תבדוק שאין לך "כפל פידוחים"
בקשר לתבור, אולי אפילו אפתיע אותך מהר יותר ממה שאתה חושב, תן לי רק להוציא מהראש את המראה של 800 ערבים בכלובים מתחתי שאוכלים יותר טוב ממני ואחזל"ש את עצמי

shl17

New member
מה יש לך מהתבור משה???

סתם עליה ,נסו את הר דבורה (לא בשביל המרכזי) ואז לרדת בדוך

למעלה