קצת בבעסה

שירן 990

New member
אחרי הניתוח

שלום לכולם,
סוף סוף זה הגיע אני אחרי ניתוח(עשיתי ביום רביעי).
יש לי מספר שאלות.
יש לי כאבים מאוד חזקים בין החזה,היכן ששמים את הכפתור לסגירה/פתיחת הטבעת,כאבים חזקים שמלבד לשון על הגב אני לא יכולה,בקושי יכולה להשתעל,וכשאני הולכת מרגישה שממש כואב,
האם זה נורמלי??ותוך כמה זמן הרגיש שינוי והפחתה בכאב?

שאלה נוספת: כרגע כמו שהרופא(דר אבינוח) אמר צריך להיות רק על נוזלים בשבוע הראשון אך אם מרגישים רעב ניתן לעבור לכלכלה רכה-שבוע שני,מתי זה בסדר אני מרגישה ממש רעב.
אשמח לתשובות מהמנוסים

שירן 990

New member
שבוע עבר...

שלום,
עבר שבוע מהניתוח עם 4 קילו פחות.איזה אושר....
אני ביום הרבעי של כלכלה רכה והיום אכלתי קציצה ועבר חלק.....מעניין אותי לדעת האם בחודש הראשון שהטבעת עדין לא סגורה יש קושי כלהו באכילת אוכל קשה יותר, כגון קציצה דגים,וכו כי עד יכשיו כל דבר שאכלתי עבר חלק ללא שום בעיה,ועדין אני לא ממש שבעה מהר כמו שציפיתי לאחר ניתוח טבעת קצת מוזר??מה אתם אומרים

דבר נוסף לגבי הכאב,הכאבים הולכים ופוחתים אך עדין בלילה יש לי כאבים בצלע שמואל שגורם לי להתעורר באמצע הלילה בכדי לקחת משכח כאבים האם זה סביר?

איזה כיף שיש את הפורם הזה....

שירן 990

New member
דבר נוסף

האם מרק ירקות שאני מרסקת ומסננת נחשב כלכלה רכה,או שאני כבר יכולה לאכול כנוזלים...

קוביd1

New member
שירן 990 חג שמח

שבוע לאחר הניתוח יש עדיין כאבים וזה טבעי כדאי לקחת משכחי כאבים זה לכמה ימים ואין שום פחד
הטבעת פתוחה והכל עובר חלק ואת יכולה לאכול הכל מבחינת הטבעת ,אבל למה אומרים לאכול כלכלה רכה כי כל האזור שבו הותקנה הטבעת עדיין רגיש מצולק ונפוח ,וצריך להתנהג לפי ההוראות של המנתח בלי קיצורי דרך גדולים שלא יהיו הפתעות לא נעימות
קחי את הזמן קחי את הפרויקט של הירידה במשקל לתקופה ארוכה ,תשתפי פעולה עם הטבעת ואני מבטיח לך שתגיעי ליעד

קובי.

אופירA

New member
מנהל
מאוד כדאי להקפיד על הוראות התזונה ההדרגתית

ולא לאכול בשר או דג בשבוע שני. קציצת בשר או דג מקומה בשבוע השלישי.

בשלב הזה הגוף עסוק בהחלמה מהחתכים בבשר, מההרדמה המלאה, מהטראומה לקיבה עקב ששינו לה את הצורה. הקיבה עסוקה הן בניסיון לעכל את המזון בצורה החדשה, והן בניסיונות לדחות את הגוף הזר שנכרך עליה בעל כורחה. עיכול מורכב גדול עליה כרגע.
ברקמות יש בצקת ברמה זו או אחרת. חבל להתגרות ברקמה בצקתית ופצועה.

הניסיון לדחות את הגוף הזר יוצר הצטלקות על הרקמה החיצונית של הקיבה. ההצטלקות הזו טובה עבורנו, כיוון שהיא מקבעת את הטבעת על מקומה, ומורידה מאוד את הסיכון לתזוזתה. ככל שלא נקשה על התהליך, כך ההתיישבות של הטבעת במקומה תהיה טובה יותר ויהיו הרבה פחות צרות בעתיד.
כרגע הטבעת לא יציבה במקום, וכל מאכל לא מתאים לשלב זה יכול להזיז אותה, אם במעט ואם בהרבה. משמעות תזוזה קטנה של הטבעת יכולה להיות קריטית באיכות האכילה. חבל לסבול אח"כ מטבעת לא נוחה, רק כי אין סבלנות 3 שבועות.

למה שתהיי שבעה אחרי הניתוח? בניתוח הונחה טבעת על הקיבה, ולא הוגבלה הקיבה ע"י תהליך של ניפוח הטבעת והצרת המעבר אותו היא מקיפה.
כשהקיבה תוגבל, תרגישי מלאה. כרגע הקיבה לא מוגבלת, ואת לא אמורה להרגיש שובע.

אם הרעב מציק - פשוט תאכלי כמות גדולה יותר, לעיתים קרובות יותר, מהמאכלים המותרים כרגע, עם דגש על הסוגים הפחמימתיים המשביעים, ושילוב של פחמימה עם חלבון. וכמובן להקפיד על שתייה מרובה, כ-2 ליטר מים ביום.

הכאבים יחלפו לחלוטין תוך 3 שבועות.

פלפלית79

New member
גם כן שבוע אחרי...

גם לי הכאבים פחתו לאט לאט למרות שמדי פעם יש כאבים חזקים וחדים בבטן בצד שמאל למעלה.
מבחינת אוכל, כמעט ולא אוכלת - אוכלת יוגורט אחד ביום וכשמרגישה רעב (לעיתים רחוקות) אוכלת 1-2 כפיות גבינה לבנה ומרגישה קושי.. כמה דקות אחרי האוכל מרגישה כאילו האוכל עולה למעלה
האם זה בסדר? אם זה ככה כשהטבעת לא סגורה, מה יהיה כשיסגרו אותה? או שזה יישתפר עם הזמן ואוכל גם לאכול יותר?

אופירA

New member
מנהל
לא. זה לא בסדר.

מה היה המצב בתזונת הנוזלים? יכולת לשתות הרבה? השתיה היתה עולה למעלה?
גם הכאבים החזקים והחדים לא צריכים להיות. משהו שם לא בסדר. צריך לעקוב בקפדנות מה קורה.

תתקשרי לאוסנת, ותבררי מה דעתה.
תעני לי על השאלה, ובהתאם אראה אם אני ממליצה לך לחזור לתזונת הנוזלים לעוד כמה ימים.
או שמשהו לא במקום, או שההחלמה שלך קשה יותר והגוף במצוקה. אני לא יכולה לדעת, ומוקדם מידי לבדוק זאת בצילום.
לכן במקרה כזה צריך לעקוב, לשמוע לפרטי פרטים מה קורה, ולשער מה הכיוון של הבעיה. אם הדברים משתפרים והאכילה נהיית בסדר - זה סיפור של החלמה איטית. אם הדברים לא משתפרים - יש בעיה במיקום, ולאחר עוד שבוע-שבועיים הייתי דורשת לעשות צילום ולראות אם יש בעיה שרואים אותה בצילום.

הייתי שמחה אם היית בקשר טלפוני איתי, לעקוב לאן הדברים מתפתחים, שאם יש בעיה, לטפל בה מיידית ובצורה הנכונה בהתאם לבעיה, ולא לסחוב אותה עוד ועוד, עד שנהיה שם פוגרום שלם.

פלפלית79

New member
קודם כל - תודה רבה

היום כבר יש שיפור גדול מבחינת הכאבים. יש לי כאבים ממש לעיתים רחוקות.

לגבי אוכל - פשוט לא רעבה. שותה די הרבה מים. בכוח ממש.
אחר הצהריים אכלתי בכוח (כי ממש לא רעבה) ביצה קשה עם 2 כפיות גבינה לבנה. עבר בסדר. אחרי כשעה הרגשתי מלאה ממש.
עכשיו אוכלת לאט לאט כף פירה עם עגבניה וכפית טונה. זה עובר, אבל מרגישה שמכריחה עצמי לאכול.
אני יודעת שהטבעת פתוחה לגמרי - אז איך זה ייתכן שאני ממש לא רעבה? האם זה פסיכולוגי?

אופירA

New member
מנהל
נשמע כמו החלמה איטית יותר

הגוף בטראומה (אולי עקב בצקת יותר מהרגיל, אולי בגלל נתונים פיזיים פרטיים שלך, אולי בגלל מיקום הטבעת) ורוצה שקט עד שההחלמה תהיה בכוחות שלו, אז סביר שלכן אין לך תיאבון.

במקרה כזה, תני לזה זמן, הרבה נוזלים (אולי במקום לאכול עדיף יותר תזונה נוזלית), מנוחה, ולהמשיך לעקוב. אם התיאבון מתגבר והולך, תגבירי אכילה בכלכלה רכה. אל תעברי למוצקים בינתיים, ולא לקציצות בשר (שבוע שלישי). תאריכי לפי הצורך את כלכלת השבוע הראשון והשני.

תעדכני.

קוביd1

New member
שירן 990

יש לך כאבים חזקים חלק בגלל הגזים שהוכנסו לגוף בזמן הניתוח ועכשיו הם מתנדפים ,הכאבים בחזה, בשכמות ,זה דבר רגיל לא נוח לא נעים, אבל מבטיח לך שזה יעבור תוך ימים בודדים ,תרגישי שיפור מיום ליום. יש מצב לקחת משכחי כאבים בשביל מה לסבול .
כלכלה העתקתי מאתר של אופירה "בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ההוראה הרפואית היא צריכת נוזלים בלבד. כאשר ביומיים הראשונים הנוזלים צלולים בלבד (תה, מים, מרק צח מסונן, מיץ פירות מסונן, קרטיב, ג'לי), ובימים הבאים מצטרפים משקאות חלב (נס קפה, חלב, שוקו, מוקה, רוויון), ובהמשך גם מעדנים חלקים, לבן, יוגורט.
אם מרגישים טוב, חזקים ורעבים – אפשר לקצר שבוע ראשון ל-4 ימים, ולעבור ביום החמישי לכלכלה רכה."
הרבה בריאות ,הצלחה בפרויקט של הירידה ,חג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב לשירן

הכאב שאת מתארת מוכר ונורמלי, והוא יעבור. הוא אמור לפחות מיום ליום. תשתמשי במשככי כאבים. אם תוך שבוע הוא לא הופך לנסבל וקל - תתקשרי (לאבינוח, לאוסנת, אלי - מה שבא לך. בכלל, על כל שאלה תתקשרי ואל תהיי בספק).

אם את רעבה המצב טוב, כי זה מעיד על החלמה. ביום א' אחה"צ תוכלי לעבור לכלכלה רכה, ותתחילי עם מוצרי חלב ופירה תפו"א.
היום ומחר וביום א' את יכולה לשתות משקאות חלב ולאכול הרבה מעדנים חלקים בלי שום חתיכה. מיץ פירות רק מסונן, בלי שום חתיכות. מרק ירקות מסונן בלי שום חתיכות ירקות גם אפשר כרגע.
מרק עם ירקות מעוכים במזלג או מרוסקים, נחשב כלכלה רכה, ולא צריך לסנן, אפשר לאכול מיום ראשון בערב.

שירן 990

New member
קצת בבעסה

אולי אני לא צריכה להיות מבועסת,אך רציתי לשתף.
בשבוע הראשון לאחר ניתוח טבעת ירדתי 4קילו,ועכשיו לאחר שבוע שני לא ירדתי גרם.
קצת מבעס כי גם לא אוכלים הרבה וגם עשיתי הליכות בתקווה לרדת כמה שיותר....
אבל אני עדין אופטימית ואני יודעת שזה רק תחילת הדרך:)

א ו ר ח ת

New member
היי שירן - זה קרה לי לפני שבועיים

היי
אני אומנם אחרי ניתוח מעקף לפני חודש, בשבוע הראשון אחרי הניתוח הורדתי 7 קילו ואז נעצרתי לשבוע וחצי לא הורדתי גרם
וגם אני נכנסתי לדיכי מזה אבל אז ביררתי למה...
אל תחששי מסתבר שזה מאוד טבעי , שבשבוע הראשון הגוף מוריד את כל הנוזלים (זה ה 4 קילו שלך) שבוע שני הגוף נכנס למגננה ומתחיל להשתמש ברזרבה שלו (לא בשומנים)
אחרי תקופה (זה יכול להגיע ל 3 שבועות) הוא מתחיל לשרוף את השומנים ואז הקצב ירידה מתחיל להיות מהיר.
אל תתייאשי , תשמרי על משטר האוכל והליכות שאת עושה בהחלט יכולות לזרז את זה, זה מה שאני עשיתי ומאותו שבוע הורדתי עוד 3 וחצי קילו (אני סך הכול שלושה שבועות מהניתוח)

עוד דבר שהמליצו לי ונראה לי שזה מאוד עוזר , תמרחי את הגוף שלך פעמיים ביום בקרם שומני מאוד , אני אישית קניתי קרם של דיאטה שמותח עור, זה עוזר להמעיט את עודפי העור שהיו בעתיד.

בהצלחה!

שירן 990

New member
תודה

תודה רבה על העידוד,בתוך תוכי אני יודעת שהגוף עכשיו במגננה הרי עברתי כל כך הרבה פעמים דיאטות,ותמיד יש את החשש לעלות בשבועות הראשונים על המשקל...אך בכל זאת יש את הציפיה הקטנה שבכל פעם שאעלה למשקל אני אראה ירידה...
לגבי השמן אני חושבת שעודפי שומן אם ישארו או לא זה עניין גנטי שלסוג העור והדבר הטוב ביותר לכל סוגי העורות זה ספורט עם שילוב של תרגילי כח(משקולות) על מנת לחזק את השרירים ולמצק את העור....
בכל אופן שיהיה לנו בהצלחה בהמשך הדרך.
יום טוב

פלפלית79

New member
בנוגע לקרם..

אשמח לדעת באיזה קרם מדובר, אני רוצה גם למנוע כמה שיותר עודפי עור...

תודה!

א ו ר ח ת

New member
נכון אבל יש דברים שאפשר לעשות בשביל להקטין

להקטין את הנזק של עודפי עור
1. מריחת שמני\קרמים על כל הגוף (כמו נשים בהריון גם הן משמינות ומרזות תתפלאו אבל זו אותה מתיחה, רק שמי שמורחת שמן כל ההריון יש לה פחות סימנים)
2. כושר גופני ביחוד שחיה

הקרם שאני קניתי הוא של shiseido קניתי אותו בסופר פראם , רק תשימו לב שיש להם מלא סוגים למתיחת עור , יש אחד שרשום מאחורה בעברית בפרוש למתיחת עור אחרי דיאטה (אם אני לא טועה "קיצונית" אני פשוט לא בבית מול הקרם)

גם אני חוששת מזה מאוד , מקווה שזה יעזור, האמת מרגישים טוב אחרי ששמים את הקרם הזה .

הוא עולה באזור ה 500 שקל אבל יש עליו מבצע עכשיו אם לא נגמר, יש עוד כל מיני קרמים שיוצרו לעניין הזה.

בהצלחה!

א ו ר ח ת

New member
זו החברה, הקרם אצלי נראה קצת אחרת אבל ...

יכול להיות שבארץ זה קופסא אחרת, מחר אני אהיה ליד הקופסא ואצלם אותה ויעלה

למעלה