קצת הבנה ואולי עצות..

gfdfjgfjulk

New member
קצת הבנה ואולי עצות..

שלום...אני דיי חדשה פה, עד עכשיו הייתי קוראת פה אבל עכשיו קיבלתי אומץ והחלטה שאולי גם לי יעזרו קצת עצות מאנשים שעברו חוויה דומה. אני יתחיל עם זה שהוריי גרושים בערך מהיום שאני זוכרת את עצמי ככה שאת חוויית הפרידה כמעט ולא חוויתי בפעם הראשונה, ז"א ורי התגרשו אבל נפרדו וחזרו עוד כמה וכמה פעמים, גם את הפעמים האלה אני לא כ"כ זוכרת, אולי באופן עמום אבל לא ממש- היום אני פשוט רואה את התוצאות של הפרידות והטלטלות האלה. אני בת 18 היום, לא בקשר עם אבא שלי, בעצם אף פעם לא הסתדרנו אבל בשנים האחרונות המצב נהיה בלתי נסבל, על כל שטות שאני לא רוצה לעשות(ללכת איתו לחג-כי אני לא ממש מתחברת עם המשפחה שלו, או לעשות ככה ולהגיד ככה, לא מוא חן בעיניו הוא מפסיק לדבר אז החלטתי שזהו, פה זה נגמר!) יש לי עוד 3 אחים(גדולים, 2 נשואים עם משפחה),רק מאמא אבל אחים לכל דבר!!! קשורים אחד לשני ומאוחדים ואוהבים, האחים רק מאמא כי אמא שלי אלמנה מלפני הנישואים עם אבא שלי. מצב שפחות או ייותר משאיר רק אותי ואותה בבית, יש לי אמא מדהימה שהקריבה את החיים שלה למעננו ואין לה זוגיות או משו כזה(ואם להגיד את האמת, אני די מפחדת שתהיה לה, לא יודעת למה אבל זה מרתיע אותי ואני מנסה שלא לחשוב על כך, בכל פעם שאני רק מזהה משו כזה אני מתחליה לפחד-לא יודעת אם זו ההגדרה הנכונה,אבל אני יודעת שאם זה יקרה זה איכשהו יפתור אותי מאחריות אבל לא יודעת למה זה מרתיע אותי) אני נמצאת במצב מאוד קשה שאני לא יודעת עד כמה הוא נורמלי, אני לא מסוגלת לפתור אותו בכוחות עצמי ולכן אני פונה אליכם. אני לא מסוגלת לצאת מהבית, ז"א עם חברים, לבלות,לישו לא בבית, אני לא מסוגלת לחשוב על העובדה שאמא שלי תשאר לבד, נכון שהיא מבוגרת ושזה לא אמור עד כדי כך להשפיע עליי אבל זה כן!! כמה פעמים ניסיתי לחשוב על זה בצורה שונה ולפתור את הבעיה הזו עם עצמי ואני פשוט לא מצליחה!! אני מוצאת את עצמי ממציאה תירוצים לחברות שלי למה אני לא יכולה לבוא גם, למה אני לא יכולה לישון אצלהם וכו'.. אמא שלי אף פעם לא מנעה ממני את זה אבל אני רואה בעיניים שלה שכשאני רוצה לצאת זה מעציב אותה ולא מהעובדה שאני יוצאת אלא שהיא עומדת להישאר לבד, לישון לבד וכו'.., עכשיו אף אחד לא יודע מה הסיבה שאני לא יוצאת,שהרי זה לא נורמלי, כולם חושבים שאני מוזרה ומבודדת אבל זה לא נכון!!!! ואני פשוט לא יודעת איך להסביר את זה.. יש לציין שאנחנו מאוד קשורות אחת לשנייה. אני עכשיו לפני גיוס ולא יודעת מה יהיה בתקופה הזו אבל החלטתי שאני לא ייתן לתקופת התיכון לחזור על עצמה- אני חייבת למצות את החיים שלי, אבל אני גורמת לעצמי להרגיש רע עם זה שאני יהיה רחוקה למרות שזה כבר לא רצון אלא חובה. סורי שחפרתי, הייתי חייבת לשחרר, תודה לעונים..

גם אני במצב ממש דומה...

גם אני גרה רק עם אמא שלי, גם אמא שלי הקריבה את עצמה למעני ולמען האחים שלי...לצערי... גם כשאני לפעמים יוצאת אני נתקפת ברגשי אשמה שהיא נשארת לבד......כי גם לה אין זוגיות...ואנחנו ממש קשורות אחת לשניה...ואני לא בקשר עם אבא שלי.... אז עצתי לך, מניסיון, את חייבת לדאוג לעצמך, להנות מהחיים ולמצות אותם, אנחנו חיים פעם אחת בלבד, והתקופות היפות שלך לא יחזרו על עצמן. כמובן שאת צריכה גם לדאוג לאמא שלך, אבל...יש לך את החיים שלך. למדתי מהניסיון של אמא שלי שאסור להקריב את עצמך לאדם אחר, אהוב ככל שיהיה, כיוון שאז אתה מוחק את רצונותייך ואת צרכייך, וזה ממש גרוע! תיזהרי מזה! we all in the same boat

mor1115

New member
כ"כ מבינה, לצערי

בעיקר את כל הקטע הזה של הפחד מזוגיות חדשה.. אני בדיוק במצב הזה, אם יש משהו אולי אולי חדש באופק, יש לי אנטי בלתי מסובר.. ולפעמים בא לי כבר שיהיה לה חבר, שישמור עליה, שאני לא אצטרך לדאוג כ"כ הרבה.. כ"כ מצער אותי שכולנו ככה, מרגישים רגשות אשם לפעמים כשאנחנו יוצאים. במקום לחוות את הגיל הזה כמו כולם, למרוד, אפילו לשנוא את ההורים, כי זה מה שצריך לעבור... במקום זה אנחנו מרגישים צורך להשאר בבית, להיות טובים.. כל הזמן העמדות פנים שהכל בסדר, ליד חברים, משפחה... נמאס לי. אני מרגישה צבועה, כולם חושבים שאני סגורה.. שאני לא זורמת.. מה להגיד להם? שאני צריכה לגדל זוג הורים?! ובגלל זה אני צריכה להיות אחראית 24 שעות? שבגלל זה אני לא יכולה להיות מתבגרת כמו כולם?!

gfdfjgfjulk

New member
זה פשוט עצוב..

פעם חשבתי שזה רק אני כזאת וכבר התחלתי להאמין שאני באמת האדם הסגור/המתבודד וזאת שלא רוצה לצאת כי היא מתבודדת ולא זורמת, הייתי מדחיקה ואומרת לעצמי שזה בכלל לא קשור לעובדה שאני בת להורים גרושים ופתאום בזמן האחרון החומת מגן שניתי סביבי מתפוררת ואני מתחילה להבין(ובמיוחד אחרי שקראתי את התגובות שיש עוד במצבי וכן מזדהים איתי, וסתם אנשים לא מבינים כי מי שלא חווה בעצם לא יכול להבין), אני מתחילה להבין שזה כן קשור, שהעבר משפיע על היום, על האופי ועל הרגשות.. אבל זה עצוב שבגלל הטעיות שלהם הגיל היפה שלנו נהרס, וזה עצוב שאף אחד לא מבין, פעם אחת ויחידה היה לי את האומץ להגיד לחברות שאני לא יוצאת איתם כי לא נעים לי שאמא שלי תישן לבד בבית ועוד ביום שישי ומאז המשפט" היא ילדה גדולה והיא תסתדר" הבנתי שהם לא מבינות כלום ממה שעובר עליי ומאז אני חיה על תירוצים. ככה שחברות שלי כועסות מפעם לפעם והמשפחה(המורחבת-דודים ובני דודים) מסתכלים עליי כזאת ש"אין לה חברות" כי היא לא זורמת ולא מחפשת, בא לי לצעוק להם בפנים שזה לא מה שחסר לי!!!!!!!!!!!!!!!! ושהם לא מבינים כלום ושפעם אחת יעמדו במקומי במקום לשפוט למה אני תמיד עם אמא שלי...

נגעת בליבי

אני יכולה לשער שאותו משפט שהזכרתי כמה שרשורים למטה שאמרה לי אישה אחת אחרי שהתחתנתי: "איך יכולת להתחתן ולהשאיר את אימא שלך לבד". נגע גם בך. נכון, זה מאד קשה, כל הסיטואציה הזאת היא לא הגיונית: במקום שההורים שלנו יגדלו אותנו ויגוננו עלינו - אנחנו מגדלים ומגוננים עליהם. במקום שהם ילמדו אותנו אהבה וחום ואחדות - הם מאלצים אותנו להשקיע אנרגיה רבה בללמוד זאת בעצמנו, למרות מה שם עשו. במקום שהם יעניקו לנו את הכוח לעתיד - הם מושכים אותנו לעבר: מה היה, למה היה וכו'. לצערי ביבזתי על כך את השנים היפות ביותר שלי, על כאב, וצער. גם היום אני משתדלת לעזור להוריי שגרושים כבר 32 שנה ולא התחתנו שוב. אבל, עם כל הכבוד, המשפחה שבניתי חשובה לא פחות מהוריי, ואני משקיעה מאמץ רב בלנתב את האנרגיות שלי ולהעניק לכולם את החום ואת התשומת לב. ובעיקר לבת שלי. אני מושיטה לך יד, את זקוקה לה, זה לא קל, אבל אנחנו כאן כדי לנשוף בעננים האפורים, ולעזור לשמש להאיר את חייך. כל טוב מכל הלב!

gfdfjgfjulk

New member
ממש תודה! ובדיוק כמו שאמרת

ואת ממש צודקת, החיים שלנו חשובים לא פחות!!! אבל איך לדעת לעשות את ההפרדה?? איך להתגבר על רגשות האשם שצצים בכל פעם שעשית משו בשבי עצמך? שיצאתי והיא נשארה בבית...איך לגרום להם להיעלם ואיך להדחיק.? איך אני יכולה פעם לצאת ולא להשאיר את המחשבות בבית, של אם היא עצובה עכשיו שהיא לבד..להיות פעם אחת עם עצמי לבד ולא לחשוב יותר על אף אחד אחר..!?!? ואנשים אחרים(כמו האישה הזו שדיברה איתך או כמו חברות/משפחה שלי), הרי הם לא מבינים, הם לא חוו, למה הם מדברים בכל!??! מה הם יודעים?!?! הם יודעים רק לשפוט ועושים את ההחלטות והשיגרה קשה יותר במקום לתמוך! ושוב תודה!! הייתי זקוקה למשפטי עידוד...

חיים רק פעם אחת!

את צריכה להבין שרק את אחראית על גורלך. לכן אדם צריך לדאוג גם לעצמו, בנוסף לדאגה לאחרים. את צריכה לדאוג לעצמך- לצאת, לבלות! וכן, בהתחלה אולי יהיו לך רגשות אשמה על זה שאת משאירה את אמא לבד, אבל, היא באמת יכולה להסתדר לבד, וזה הזמן שלך לצאת!!! אם הזמן שתיכן תתרגלו לזה....מבטיחה לך. אגב, זה רק מראה שאת אכפתית ומתחשבת כלפי אמא שלך- וכל עוד זה לא פוגע בך, (אם את לא יוצאת בגלל זה אז זה כן פוגע בך) זה נהדר.

מה מה מה גם אתם ככה?!

גם אני די אוהבת להיות בבית, ואני סגורה יחסית. ישלי חברות אבל אני לא אוהבת להיות אתן המון, אני צריכה שקט כזה... מה אתם אומרים, מצאנו את שורשי הבעיה?? גם אני מתגייסת עוד מעט (מעט מדי!) וקשה לי להשאיר את אמא לבד... ): ומצד שני, אולי ככה צריך... וגם לי קשה עם הרעיון של זוגיות חדשה (מאוד!) אבל אולי ככה גם צריך...

gfdfjgfjulk

New member
לצערי, כנראה שכן...

זה מדהים(ועצוב באותה מידה) שאנחנו פשוט מזדהות עם ההודעות של כל אחת...אני לפחות ממש הזדהיתי עם מה שכתבת(כמו שבטח קראת בהודעות שלי למעלה..) ובדיוק כמוך, גם אני תמיד מחפשת את השקט האישי שלי, ואת צודקת "אולי ככה צריך", אבל אנחנו עדיין צריכות להבין שזה מה שצריך להיות וזה נראה לי קצת קשה כי לפחות אני לא מצליחה.. וד"א מתי את מתגייסת.? ולאן...?

טוב מצד שני

זאת הרגשה טובה לדעת שיש עוד כמוני ושיש סיבה אולי... אני מתגייסת בעוד חודש למורות חיילות. וכל העניין עם הבית לא ממש עוזר (היה לי יותר קל להשאיר אבא, אמא ושני ילדים...), וגם ככה הצבא מלחיץ... אבל, אולי יהיה נחמד ומשחרר לכולם? מה איתך? מתי את מתגייסת ולאן?

gfdfjgfjulk

New member
אני עוד חודשיים...

ואולי באמת (לפחות אני מקווה) שזה יהיה הפתרון, כי פה זו כבר לא ההחלטה שלנו אם להתרחק, כי הטירונות והקורס מחייבים..

למעלה