שירה, יישר כוח. עשית זאת. גם לי יש מסקנות
מאתמול. אתחיל בהן, ואמשיך ב"למה".
ה"בעיה" אצלי היא הכמות של האנשים. ואני אוהבת את זה ככה. לצערי, כנראה שלא אוכל להמשיך לארח אותם כך, כל המשפחה המורחבת, ביום העצמאות. וזו מסורת של כ-15 שנה, לדעתי, אז קצת עצוב לי.
אבל, חוששתני שאני צריכה להתחיל להכיר במגבלותיי.
אז מה היה שם? קודם כל נודה על האמת: ערב לפני חגגנו במסיבה במושב סמוך. חברים טובים. הרבה אוכל והרבה שתייה. התפרעתי, מתוך הנחה שהאורחים באים רק בצהרים אז יש לי זמן להתאושש. יש להניח שזה עשה את שלו. לפני שצנחתי למיטה הוצאתי את הבשרים שקניתי אל השיש. זו כל ההשקעה שהיתה לי בהם.
בבוקר קמתי, סידרתי יחד עם השלם את הבית. אל ייקל הדבר בעיניכם: להעלות מהמרתף כסאות, להעלות ולפרוש מחצלת במרפסת, להעלות ולסדר כריות ענקיות מסביב - עד כאן "זולה" - להזיז ולהכין שני שולחנות גדולים, אחד בפנים אחד בחוץ, וכולי. תוך כדי, השלם הכין סלט חצילים וטחינה. אה. שטפתי פירות וערכתי כמויות של חד פעמיים. קשה, באמת.
ב-12:30הגיעו החבר'ה, הביאו טונות של אוכל, סלטים ובשר, עוגות. אפילו פיתות אפויות בטבון תוצרת בית הגיעו. הניחו הכל על השולחנות. המנגליסטים בניצוח בני באו, לקחו, הכינו, החזירו. בחיי שלא עשיתי כלום. לא סלט, לא בישלתי, לא הכנתי על האש, אפילו לא חתכתי ירקות. אבל מה? לא ישבתי רגע. עובדה. פשוט לא ישבתי.
פעם זה להביא משהו, פעם זה למצוא משהו, פעם זה לאסוף, פעם זה לזרוק, פעם זה להוציא מהמקרר... מה זה חשוב? וכל הזמן כולם עבדו. אז מה? גם אני. לא, במושגים שלי לא עבדתי. אבל התרוצצתי.
הגיעו ב-12 הלכו ב-17. כלום. מה זה חמש שעות? פעם 10 היו חולפות בלי שארגיש. וכמובן, סידרו "בגדול". זרקו אשפה, שמו דברים במקום, כלים לא היו כמעט...
נפלנו מהרגליים. הכנסנו דברים למקרר ונפלנו. בשמונה רק התחלנו לסדר, לנער, לקפל, להוריד למרתף, לטאטא. סידרנו את הרוב. היום הייתי מתוכננת לנקות. בצהרים הצלחתי לשטוף את המטבח ואזור האוכל. עד אז לא יכולתי לעשות כלום. אחכ הייתי חייבת לצאת. נגמר היום. מחר בבוקר אשטוף את החלק השני.
אז המסקנה שלי, כפי שאמרתי בהתחלה, פשוטה: אם אני לא מסוגלת להרים את הבית אחרי אירוח כזה ענק, כנראה שאני לא יכולה לעשות אותו, ומסתבר שזה לא קשור לאוכל.
עכשיו אני מתחילה לחשוב איך ומה לארח את המשפחה המורחבת שלי בכל זאת: לפצל למשפחות קטנות במשך כל השנה? אבל זה לא אותו דבר. ומה בקשר ליום העצמאות? לפחות למבוגרים שכבר קשה להם לצאת לשטח אני נותנת בית צמוד ואווירת חגיגה כל היום. וזה הכי חשוב לי. אז מה אגיד? תגידו לילדים ולנכדים שלכם לא לבוא, רק אתם מוזמנים? לא יודעת.
אולי פשוט בשנה הבאה אתאם קודם כל עם מנקה ואחר כך עם המוזמנים... מאז שעברתי דירה לא היה לי זמן לחפש מנקה.
נראה. שיהיו לנו רק חגים שמחים.