קצת חדשות מעולם הזוחלים

tesnake

New member
יותר נחמד לדעת שיש חקיקה

נגד צייד של זוחלים למטרות עור ומזכרות במזרח. עם זאת, לראות את העורות של הסופר תייגרים האלה... מעורר חלחלה! היה עוד משהו מעניין בכתבה של הנשיונל, בסוף היו עוד כתבות על פיתונים בורמזים שבלעו עוד כמה דברים מוזרים. אחד אפילו התפוצץ! איך? תקליקו ותראו...

tesnake

New member
זה תיגריס בנגאלי עם גלימה

אדומה. מה, לא ראיתם? ברצינות עכשיו: תקח פיתון מרושת ( tiger morph ) תזווג אותו עם עוד אחד כזה, יצאו לך 25% סופר תייגרים. זה מה שנדמה לי שרואים,פשוטים ומתים בתמונה.

יצאו לך 50% סופר טייגר

אבל בתמונה רואים עורות שאני לא ממש מזהה של מה כולם, מה שכן מופע טייגר זה לא. מדובר בעורות של חיות מהטבע.

tesnake

New member
יכול להיות שאתה צודק

ויכול גם להיות שיצאו סופר תייגרים בטבע ושחטו אותם יחד עם כל שאר המרושתים כמו שנדמה לי שרואים בתמונה. בכל אופן הסיכויי שיצאו סופר תייגרים בטבע הוא הרבה יותר גדול מהסיכוי שיצאו כרכני תירס לבקנים בטבע. ומעט על אחוזים ותייגרים.

שכחת משהו קטנטן

אלבינו\לבקנות זו מוטציה. נכון שהיא יכולה לעבור בתורשה (ברוב המקרים) על ידי גן רצסיבי פשוט, אך היא במקור היא עדיין מוטציה שקוראת אחד ל.... לעומת זאת סופר טייגר הוא מעין המופע הדומיננטי של הטייגר שהוא גן שהפנוטיפ שלו בא לידי ביטוי כבר בהתחלה, שילוב של שני טייגרים יצור סופר טייגר, אבל בשביל זה עדיין צריך זוג טייגרים בטבע, וידוע לי רק על פיתון מרושת יחיד שהציג מופע טייגר שנמצא עד היום. לעומת זאת.... מרושתים לבקנים מוצאים מדי פעם.

tesnake

New member
הלו ,הלו לא שכחתי שלבקנות

היא מוטציה. רק באתי להדגיש שבגלל שהאלל הגן התייגרי(ולא הסופר תייגרי) הוא קו דומיננטי(משתף פעולה עם) הגנים של המופע הרגיל ובעצם הפנוטיפ שלו מתבטא ב50% מהצאצאים בדור הראשון, הסיכויי למצוא אחד כזה בטבע הוא יותר גדול מלמצוא מוטנט לבקן. א) סופר טייגר אינו המופע הדומיננטי של התיגר. נראה לי שהתבלבלת מעט, (תסתכל בקישור שלי מההודעה הקודמת). תייגר+ רגיל = 50% תייגר, 50% רגיל. תייגר+תייגר= 50% תייגר,25%רגיל,25% סופר תייגר. הייתי אומר שהמופע הדומיננטי של התייגר הוא : תייגר. ב) קח את התמונה מהכתבה תגדיל אותה מעט ותגיד לי ברצינות שזה לא עור של סופר תייגר.

Sprite2k

New member
לפי דעתי...

יונתן צודק... כי לפי מה שהבנתי כמו המופע ה hypomelanyistic בבואות שהוא קו דומיננטי, גם המופע טייגר בפיתונים מרושתים הוא קו דומיננטי אז כמו בבואות בזיווג של שני הייפו יצאו 50% הייפו רגילים ו-50% סופר הייפואים, אז אותו דבר בפיתונים טייגר X טייגר= 50% טייגר ו-50% סופר טייגר.

tesnake

New member
בכל כלל יש יוצא מן הכלל

מהו הכלל ומהו היוצא מן הכלל אתה תחליט. תכנס לשרשור לאתר שנתתי דלעיל בקשר לתייגרים סופרמנים ובטמנים וכ"ו, תמצא עוד קישורים משל עצמך והפולמוס חוגג!

Nevo Schwartz

New member
אין סיבה להסתבך.

הגן למופע טייגר במורשתים הוא קו דומיננטי Co-dominant. לכן זיווג בין טייגר לרגיל יצור תאורטית חצי טייגרים וחצי רגילים. זיווג בין טייגר לטייגר יתן את התוצאה שהזכיר איתי, רבע סופר טייגרים, רבע רגילים וחצי טייגרים. Sprite, השם שנתת נכון, המופע הוא קו-דומיננטי, אבל היחסים שנתת אינם נכונים. זיווג בין שתי בואות סלמון או היפו יתן את היחסים הבאים: רבע רגילים רבע סופר היפויים ושני רבעים (חצי) היפויים רגילים. בבואות ישנה בעיה, אינה דרך מקובלת בעולם קיום להבדיל בין סופר היפו להיפו, ללא Test breeding. לעומת זאת להומוזיגוט לגן טייגר (הסופר טייגר), יש מופע שונה לגמרי שכל לזהותו. האי הסכמה לגבי מהו הסופר טיגר: אז ככה, הסופר טייגר הינו ההומוזיגוט לגן הקו דומיננטי טיגר. אם נייצג את הטייגר הרגיל כהטרוזיגוט רגיל (Aa) הסופר ייוצג כ (aa). איתי מה שהזכרת על הסיכויים הגבוהים יותר למצוא בטבע סופר טייגר מאשר לבקן אינם נכונים. זאת מכיוון שהגן הלבקני יכול לעבור במשך דורות כגן רצסיבי שאינו מתבטא, ובבוא היום בזיווג בין שני הטרוזיגוטים להופיע. לעומת זאת הצורה ההטרוזיגוטית של הסופר טייגר מתבטאת על הנחש עצמו, ובכך פוגע ביכולת ההסוואה שלו. מסיבה זו מעטים הטייגרים שמגיעים לבגרות בטבע ומעמידים צאצאים. לכן הסיכוי של המוטציה הלבקנית לשרוד בטבע הוא גדול בהרבה מהמוטציה "Tiger". אינני מצליח להבחין מה מופיע בתמונה אז לא אכנס לזה. נבו

Sprite2k

New member
תודה רבה!

הבהרת לי כמעט הכל... אבל אתה מוכן להסביר לי איך זה שמזיווג שתי בואות הייפו יצאו 25% רגילים 25%סופר וכו'... ומבואה סופר הייפו ובואה רגילה יצא "שגר" שכולו הייפואים?

Nevo Schwartz

New member
הנה ההסבר.

בוא נייצג את הגן הקו דומיננטי של המופע היפו ב h והגן שמייצג את הרגיל ב H. (אומנם מופעים קו דומיננטים נוטים לייצג באותיות גדולות שעליהם אות קטנה מלמעלה, אבל אינני יכול לעשות זאת במחשב.) לכן ההייפו הרגיל שהוא הצורה ההטרוזיגוטית של הגן ייצוג ב Hh בזמן שסופר ייוצג ב hh ורגיל ב HH . זיווג בין שתי הייפויים ייוצג ככה: Hh x Hh כל אחד מההורים יכול לייצר את תאי הרביה: H או h בשילוב בין כל האפשריות יוצא שהאחוזים הם: 25% HH רגילים 25% hh סופר הייפו. 50% Hh היפו. בואה רגיל בזיווג עם סופר ייוצג: hh x HH בגלל שלכל אחד מההורים יש רק סוג אחד של תא רביה שהוא יכול לייצור, ישנה רק אפשרות אחת לצאצאים. Hh היפויים רגילים. אם משהו עדין לא ברור אשמח לעזור. נבו

Sprite2k

New member
וואו כל הכבוד!

תודה רבה! לא ניסיתי לחשוב על זה בדרך הביולוגית! קבל ח"ח.

ברצינות אני לא רואה שום סימנים

לטייגר או לסופר טייגר. הגדלתי את התמונה והצלחתי לזהות בה מה שנראה כמו עורות של פיתוני דם, עורות מולבנים של פיתונים מרושתים ועוד עורות מוזרים עם המון נקודות עליהם. הרעיון שהם יהיו טייגרים או ספר טייגרים נראה לי מוזר מעט. הייתי יכול להבין אותו אם העורות היו מגיעים מחוות רביה כמו שקורה בחלק ממני התנינים ואז אפשר לעשות כל מני משחקים עם המופעים של הנחשים, אבל עד עכשיו לא מגדלים נחשים בשביל העורות שלהם ורק צדים אותם בטבע או בשטחים חקלאיים. יתכן ואתה צודק בנוגע לאחוזי בקיעה של המופע, אבל זה עדיין לא גורם לי לחשוב שיש יותר סיכוי להתקל במרושת במופע טייגר בטבע, עד עכשיו זה לא קרה ואנחנו מדברים על הרבה מאוד מרושתים שעברו אצל סוחרי העורות מאז שהראשון נמצא - אי שם בתחילת שנות התשעים. בתקופה הזאת הגיעו לארה"ב לפחות 5 פיתונים מרושתים לבקנים (שאני יודע עליהם) אבל לא נתקלתי או שמעתי על אף מרושת טייגר חדש.

naja

New member
לא יודע מה יש בתמונה אבל....

גם אני חושב שהסיכוי לכרכן תירס אלבינו בטבע גבוה מהסיכוי לסופר טייגר. אני גם חושב שבהחלט ניתן להתיחס למופע סופר טייגר כמופע הדומיננטי של הטייגר.

Nevo Schwartz

New member
למה אתה חושב ככה?

מדוע הסופר טייגר הוא המופע הדומיננטי של הטייגר? הסופר טייגר הינו הצורה ההומוזיגוטית של הגן "טייגר", או בהגדרה המקובלת הצורה הסופרית של המופע. בדיוק כמו המופע סופר היפו בוואות, Super mojave, Super Pastel, Super Yellowbelly (Ivory) ורבים אחרים.

naja

New member
טייגר וסופר טייגר.

אם התוצאה של זיווג סופר טייגר ומופע רגיל היא טייגרים, אז אפשר להתייחס לכך כאילו הסופר טייגר הוא המופע הדומיננטי של הטייגר שהוא עצמו מופע קו דומיננטי. זה נכון גם לגבי המופעים האחרים שציינת.

למעלה