קצת חוששת

סמיילי52

New member
קצת חוששת

היי כולן
אני בת 24 מהמרכז , מאז שקיבלתי מחזור בערך מגיל 12 וחצי ... הייתי מסוגלת להתעלף בזמן מחזור עם דימומים איומים , רק מהכאבים , כאבי גב ,מתן שתן כל 5 ד בזמן מחזור , ואני לא יכולה לצאת מהבית בגלל שאני צריכה לשירותים בזמן מחזור ...
הייתי לוקחת 9 אופטלגין ועדיין הייתי מעולפת ויכולה להגיע למצב של התייבשות ומהקאות וצורך ללכת לשירותים .
בגיל 14 החלטתי לשים לזה סוף ולספר על כף לרופא נשים שלי , מגיל 14 אני מטופלת בגלולות למניעת הריון פמינט , בטענה שזה אמור להקל לי על המחזור כמובן שאני במעקב ועושה אולטרסאונדים כולל וגינאלי והכל תקין (לא יודעת אם זה קשור אבל יוצא שאני מבייצת 2 ביציות כל חודש ) -555-
אבל משום מה הגלולות לא עוזרות לי ואני משתמשת בנוסף ב 4-5 אדקס ...
סליחה שאני מספרת על זה אבל בזמן קיום יחסי מין מידיי פעם זה דיי כואב לי ...
לא יודעת מאיפה להתחיל , אבל יש מצב שיש לי אנדרומזיס ?
כאילו הרופאים אפילו לא העלו בדעתם לברר אם יש לי אם לשאול אותי אפילו שהם רואים עד כמה אני סובלת בזמן מחזור חודשי ולא מסוגלת לתפקד או לצאת מהבית לפחוד עד היום הרביעי של הווסת .
הרופאים אמרו לי שעד גיל 17 הכל יסתדר ואני הייתי אמורה להפסיק עם הגלולות אבל לפי המחזור שיש לי אני פוחדת להפסיק ולראות איך זה ואז למצוא את עצמי בחדר מיון והתייבשות ...
מה אני עושה ?

סמיילי52

New member
שכחתי לציין

שאני סובלת כל כמה חודשיים כאבים בבטן התחתונה באזור השחלות , ושסיפרתי את זה לרופאת נשים היא צחקה עליי בטענה שאיברים פנימיים לא יכולים להרגיש ...
והכאבים נמשכים לחודש חודשיים מפסיקים ומופעים כמה חודשיים אחריי שוב .

לואי84

New member
לפי כל מה שאת מתארת

בהחלט ייתכן שיש לך אנדומטריוזיס. הכאבים, הדחיפות בשתן בזמן מחזור, הכדורים שלא עוזרים וכאבים ביחסים, כולם תלונות אופייניות.
לצערנו, יש הרבה חוסר ידע בנושא אפילו בקרב רופאי הנשים (לי פעם נאמר שאם יש לי אנדו', אז היו רואים משהו באולטרסאונד וזה כמובן לא נכון- לא בהכרח יראו משהו).

מה עושים? קובעים תור למרכז המתמחה באנדומטריוזיס או לרופא מומחה באופן פרטי. אם את מהמרכז יש את המרפאה בתל השומר או בבי"ח מאיר. את מבקשת טופס 17 מהרופא בקופה. במידה ולא יאשרו לך (זה קורה, לצערי) את יכולה לקבוע תור ולשלם סכום לא גבוה בתור פיקדון לחודש ואח"כ להאבק עם הקופה. אם גם זה לא מצליח מקסימום שילמת קצת אבל זה שווה שתבדקי ע"י מישהו שמבין...
כמובן שתמיד אפשר ללכת פרטי. יותר יקר אבל לפעמים יש החזרים מהקופה, תלוי בתכנית שיש לך או מביטוח אם יש לך.

כל שאלה נוספת, אענה בשמחה.

roninsan

New member
במידה וזה מרגיע טיפה

הי! אני מאוד מזדהה איתך כי גם אני חששתי מאוד בגיל שלך... מאז שקיבלתי מחזור היו לי מצבי התעלפויות וכמעט התעלפויות (מכאב), כאבי גב, כאבים בירחיים, בהמשך כאבים בזמן יחסים ובכלל כאבים משתקים ומשכחי הכאבים החזקים כמעט ולא היו עוזרים... גם אני קיבלתי גולולות מגיל צעיר בגלל התייעצות עם הרופא (לאחר ההתעלפות הראשונה, שקרתה דווקא בזמן שהכנתי לי בקבוק מים חמים ולכן התווספו לכך כוויות קטנות), אבל בגלל שלא אהבתי את העובדה שאני "תלויה" בגלולות כל כמה שנים הפסקתי אותן. כמו שעון אחרי כששה חודשים יחסית "בסדר" שוב הכאבים החלו להיות בלתי נסבלים עד כדי עלפון ואכן מצאתי את עצמי במיון פעם אחת אחרי שהתעלפתי וקיבלתי חבטה בראש בזמן הנפילה (כן אני יודעת שעד עכשיו זה עוד לא מעודד...). העלפון האחרון (בגיל 25) הוא זה שהבהיל ועורר את החשד שיש לי אנדו', ובעקבות כך נבהלתי שאולי יהיו לי בעיות פריון. בייעוץ עם הרופא הוא אמר לי שאין טעם להבהל כרגע, לא לפני שאנסה להכנס להריון ולא הפנה אותי לבדיקה פרט לאולטרסאונדים ואגינליים ובטניים ולכן מעולם לא אובחנתי. חשבתי שהוא סתם מנפנף אותי ובאמת בלי אבחון לא היה לי הרבה לעשות בנוגע לכאב פרט לגלולות או ללהיות מודעת לשיתוק שיביא איתו המחזור ולהכנות בהתאם (לקיחת כדור חזק בשנייה שאני מרגישה שזה מתחיל, לא לצאת מהבית וכו'...). בדיעבד אם הייתי מוצאת דרכים אחרות הייתי שמחה מאוד וסובלת פחות.
מה שכן - לאחר מכן פגשתי את בעלי לעתיד ולמרות כל החששות נכנסתי להריון באופן טבעי (תוך חודש, כך שבכלל לא הייתי מוכנה לאפשרות הזאת) בגיל 28. ההריון היה תקין ובלי עין הרע נולד לי ילד בריא וחמוד. היום אני בת 32, וכמו שנשים אחרות אמרו לי, המחזור שלי לא פשוט אבל לא נורא כמו לפני ההריון, אין התעלפויות או כאבים משתקים... עדיין לא אובחנתי ועוד אין לי ילד נוסף כך שזה לא אומר שלא יהיו לי בעיות קשורות בעתיד. אבל רציתי בכל זאת לספר לך כי בגיל 25 הייתי בדיוק במקום שלך, בודקת סימפטומים וחוששת ומכינה את עצמי לאפשרות שבנוסף לכאב יהיו בעיות הקשורות להריון. אין לי מושג אם נושא ההריון מעניין אותך ובוודאי שאני לא אומרת לך 'תכנסי להריון כדי שלא יהיו כאבים' - אבל בזמנו סיפורים כאלה, על איך שהכל היה בסדר בסוף, הרגיעו אותי.
בהצלחה בבדיקה אם תעשי ותרגישי טוב!

סמיילי52

New member
תודה רבה !

בהחלט עזרת לי ..
&nbsp
אני אמורה לקבל בקרוב ורק מלחשוב על זה ממש בא לי לבכות אני לא יכולה יותר ...
כל הבעיה של אנדו שין לרופאים מספיק מודעות אם אישה תבוא ותתלונן לרופא גם אם יש לה את כל הסימנים הם לא יפנו אותה לכלום פרט לאולטרסאונדים כמו שעשו לי ולפי מה שהבנתי מהבנות כאן שלא בדיוק אפשר לדעת מה קורה עם אולטרסאונדים אבל את בהחלט צודקת ואלי כדאי לתת לזמן לעשות את שלו ולחכות ליום שאנסה להיכנס להריון ולהקים משפחה משלי , מקווה מאוד שלא יהיו לי בעיות פיריון בעתיד ושלא יהיה לי אנדו כי ... באמת ... זה סבל שאני ממש לא רוצה להיות חלק ממנו ואני מזדהה עם כל הבנות כאן בפורום !
מאחלת סופ"ש נעים ובלי כאבים לאף אחת יותר !!!

roninsan

New member
שמחה לשמוע

וסליחה שלקח הרבה זמן להגיב (אני לא כאן הרבה...). מאחלת לך כל טוב ורק בריאות!!

למעלה