קצת חפירה של לילה..

קצת חפירה של לילה..

סיימתי עכשיו שיחת טלפון עם חבר שמכיר אותי היטב,
הוא מכיר את הרקע שלי ואיך שאינטימיות מינית גורמת לי לתחושה רעה עד כדי מחשבות אובדניות..
הוא ממש לוחץ עלי ללכת לטיפול..

היה את הבחור ההוא מפסח של לפני שנה, ההוא שהיה הנשיקה הראשונה שלי, אז איכשהו מצאתי את עצמי על חומה גבוה שהקיפה כביש מהיר, מסתכל למטה וחושב על נפילה.. לא באמת רציתי ליפול.. אבל באותו רגע באמת שלא האמנתי שאי פעם אוכל להיות שמח יותר..

אחרי תקופה ממושכת של התנזרות מהכרויות עם בנים, הצלחתי שוב להיות שמח.
ועכשיו אני שמח ועכשיו טוב לי.. כשאני רחוק מסקס.. טוב לי. אני פשוט לא יכול להכיל את השיגעון שמתפרץ כשסקס נכנס לתמונה.

בחזרה לחבר שמכיר אותי היטב,
הוא אומר שעכשיו אולי טוב לי לבד.. אבל שאני לא רוצה להזדקן לבד, בתכלס אני באמת לא רוצה להזדקן לבד, הוא אומר שטיפול יעשה לי טוב..

אבל אני מפחד.. ממש מפחד...

עכשיו בהווה, הפצע הזה... אני רחוק ממנו, אני מפחד שוב להסתכל לשיגעון בעיניים, הכל במסווה של לצמוח ולהתגבר על זה..

אבל אם אני לא אתגבר..?

מה אם בפעם הזאת שאשחק שוב עם האש, שאפתח שוב את הפצע.. לא רק אסתכל על הכביש למטה, מה אם הפעם אני באמת אגיע אליו..?

אני באמת שמפחד.

הי

אני דווקא יכולה להזדהות איתך. אני חושבת שמשיכה מינית מעצימה את הרגשות גם החיוביים וגם השליליים בקשר. אני לא אפרט מהחיים שלי אבל יכולה להבין את עוצמת הרגשות שעשויה לדחוף גם לדברים כאילו בין השאר. באמת כדאי שתבדוק ממה זה נובע. חבל שתפספס אהבה כל פעם שזה מגיע.

זה טוב לקחת פסק זמן לבד כדי להיות

יותר יציב אבל מאוד כדאי לבדוק את השורשים של זה. מאמינה שזה בר שינוי כמו כמעט כל דבר

ואל תתמקד באיך לא תתגבר תנסה להתמקד

במה יש לעשות יש המון טיפולי תת מודע שעובדים על השורשים של הפחדים. תנסה אולי יעזור. ובינתיים כמו שאמרת תתרחק מהפצע עד שתצליח לגרום לו להחלים או שאולי תמצא בחור שילך איתך לאט לאט ויהיה מבין ומכיל כלפי התכונה/נטייה הזו עד שאולי היא תעלם מעצמה בטבעיות.
בהצלחה

המשך...

רואה את ההודעה הזאת עכשיו, אחרי שעניתי. מתחזקת בדעה שיהיה קשה מאוד לעשות שינוי לבד נוכח עוצמת הקושי שאתה מתאר. מסכימה עם החבר, טיפול יעזור לך להכיל את הקושי בזמן שתעשה שינוי, שלא תצטרך להתמודד לבד עם כל הכאב הזה. אתה נשמע בחור מאוד רגיש, אינטליגנטי ומודע, אלה תכונות שמגבירות את סיכויי הצלחת הטיפול. חבל שתמשיך לסבול, טיפול יכול לעזור לך לעשות שינוי משמעותי מאוד בחייך. מה החששות שלך מפנייה לטיפול?

החששות הם בעיקר הן

שהטיפול אל יצליח
&nbsp
שהכסף שגם ככה אין ילך לריק
&nbsp
שאני אציג את עצמי כבנאדם חלש כלפי בנאדם אחר. שכרגע אפילו זר.

החששות שלך הגיוניים

כן, יכול מאוד להיות שתציג עצמך כחלש(והניסיון מלמד שמי שמנסה יותר מידי להציג עצמו כחזק הוא לרוב חלש מאוד.) שהטיפול יכשל והכסף ילך לשווא.
אבל אני חושב שטיפול יכול להיות סוג של הזדמנות, ותמיד חבל לוותר על הזדמנויות, נכון, אולי תפסיד כסף, אבל אם לא תלך אולי תפסיד את עצמך.
לחבר שלך איכפת ממך והוא מכיר אותך, תקשיב לו.
&nbsp

להסכים להיות חלש

הסכמה להיות חלש ליד אדם זר היא התחלה נהדרת, מעין אימון הדרגתי לקראת אינטימיות עם אדם שיהיה קרוב אליך בעתיד. שים לב איך אתה עושה את זה נהדר כאן. מניחה שהאלמוניות כאן עוזרת וזו בדיוק ההדרגתיות. הצעד הבא יכול להיות טיפול או מצב אחר שמאתגר אותך אך פחות קשה לך מטיפול. בטיפול תוכל לעבוד על החששות שיש לך ממה זה אומר בשבילך להיות חלש (מילה שצריך לבחון בפני עצמה) בפני מישהו אחר ולהיות בעזרת המטפל עם התחושות שזה מעלה בך מבלי להימלט מהן.
יכול להיות שהכסף ילך לריק, אי אפשר לדעת מראש איך הטיפול יתנהל, אבל סביר להניח שיהיה לך קשה לשנות לבד ולדעתי זו הוצאה שהשכר בצידה אם יהיה שינוי הוא עצום. אם האיזור רלוונטי לך, באוניברסיטת בר אילן יש קליניקה לקהילה שנותנת טיפול במחיר סמלי ע"י סטודנטים לתואר שני ודוקטורט בפיקוח אנשי טיפול בכירים. שמעתי מאנשים שהיו שם דברים טובים מאוד. הבעיה שצמוד לשנת הלימודים האקדמית אז תצטרך לפנות ולעבור מיון ולהתחיל טיפול רק בשנה הבאה. יש גם מטפלים שמקבלים במחירים נגישים יותר מאחרים.

ובהקשר לחולשה. מצרפת לינק לאחת ההרצאות הנפלאות ביותר ב-TED, שמציגה הסתכלות אחרת ומקסימה בעיני על הנושא.
https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability

למעלה