אבל זה לא "סתם מעניין אותי"
זה מעניין אותי כי היוצרים גרמו לזה להיות מעניין. הם יצרו מיסתורין סביב הנושא, הם הפכו את זה למוטיב חוזר והם גרמו לאלמנט המספרים להיראות כאילו יש לו משמעות. עכשיו אתה בא ואומר לי - שמע, אין שום משמעות למספרים. באותה מידה זה היה יכול להיות ציור של גזר או בובה של פיל, כמו שזה גרם לזכייה בלוטו זה היה יכול להיות קואורדינטות של אוצר, וכמו שזה היה מספרי המועמדים זה היה יכול להיות תאריכי הלידה שלהם. חסר כל משמעות. מה שחשוב זה איך הדמויות הגיבו לזה. אז תסלח לי, אבל זה חירטוט. לבנות כל כך הרבה מיסתורין וציפיה, ובסוף להגיד שזה הכל חסר משמעות ומה שחשוב זה הדמויות זה הדבר הכי זול, הכי קל והכי מלוכלך שתסריטאי יכול לעשות, וזה בדיוק מה שהם עשו פה בלי בושה בכלל ואני לא מבין איך אנשים עוד טוענים שהם מרוצים מהסיום של הסידרה (סיום = כל עונה 6). ההסבר של משוואת וזלנטי זה קישקוש, ואם אתה קורא לזה הסבר אז צר לי, אבל נראה לי שאתה שוב מפספס את הפואנטה. לא מעניין אותי הסבר לקוני מצוץ מהאצבע, מעניין אותי לראות איך דברים מתחברים. משוואת וזלנטי זה סתם עוד מקום שהמספרים מופיעים בו באופן קסום. ואם הנקודה שלי לא הייתה ברורה מספיק עד עכשיו, אני רוצה לתת דוגמה דווקא דרך נושא המספרים למה באמת מפריע לי ולעוד רבים אחרים בסידרה: אני הייתי -מאד- שמח אם לפחות פעם אחת אחת מהדמויות הייתה יושבת ומנסה להבין "מה זה לעזאזל המספרים האלה?!?". ולא בגלל שכל כך חשוב לי שיתנו לי איזה הסבר מצוץ מהאצבע, אלא בגלל שככה אני מצפה מאנשים נורמלים, עם טיפה שכל בקודקוד, לעשות! ככה אני הייתי עושה! במקום זה אתה רואה דמויות נתקלות שוב ושוב במספרים המוזרים האלה ובמקום לנסות לעשות 'קצת' אחד ועוד אחד, הם מתחבטים בשאלות מפגרות של "האם ללחוץ על הכפתור או לא ללחוץ על הכפתור?". כאילו, רבאק! תנסו להבין מה הכפתור עושה? תשאלו מישהו? תתענייינו? לא! "בוא נלחץ על הכפתור", "לא זה סתם ניסוי פסיכולוגי", "לא, זה חשוב יש לזה משמעות", "אין לזה שום משמעות", "יש משמעות", "אין משמעות", "יש!", "אין!", "יש!", "אין!"... ממש שיא האינטליגינציה. ומה בסוף? יש משמעות או אין משמעות? לא ברור. אבל זה העביר עונה שלמה בציפיה למשהו שלא יבוא. אז כן, אני הייתי מוותר על כל הקישקוש הנמרח הזה והייתי מסתפק אפילו בזה שהארלי יבוא בסוף לג'ייקוב וישאל אותו "תגיד, מה הקטע עם המספרים האלה? זכיתי איתם בלוטו אתה יודע?", ומצידי שג'ייקוב יגיד לו - "שמע, חשבתי על זה הרבה ואני באמת לא יודע. יש דברים שאנחנו עדיין לא מבינים". אתה מבין? אפילו התייחסות כזאת, שגם היא לא קרובה לספק את הסחורה, הייתה עדיפה פי אלף ממה שהם עשו - התעלמות מוחלטת מלווה בדמויות שכביכול יודעות דברים אבל אף פעם לא מספרות מה הן יודעות. בסוף כל הסיפור הזה מרגיש כמו מריחה אחת גדולה, ולא כמו משהו מעניין או אינטיליגנטי. סתם משהו שהנפיצו על הדרך כדי להחזיק אותך עוד קצת במתח. לגבי ג'ק - אם, כפי שאתה טוען, הסידרה היא על הדמויות ועל ההתמודדות שלהן עם הדילמות שראינו, אז באמת לא ברור לי איך לא מפריע לך שמשהו כל כך מרכזי כמו המעבר של ג'ק מאיש מדע לאיש אמונה נפתר במשפט וחצי. מה זאת אומרת "אתה לא מצפה שיאכילו אותך בכפית"? אתה לא מצפה שיאכילו אותך בכפית לגבי המיסתורין של הסידרה כי הסידרה היא על הדמויות, ועכשיו גם לגבי הדמויות אתה "לא מצפה שיאכילו אותך בכפית"? צר לי אם אני נשמע תוקפני קצת, אבל אני חושש שמה שאתה עושה זה לא "לעקוב אחר הגורמים שהביאו אותו לכך", פשוט כי אין כאלו גורמים, אתה פשוט מתרץ. אם הסידרה היא על הדמויות, אז תשקיעו בדמויות. תראו איך הן מתפתחות. אל תביאו לי דמות פלקטית, תעבירו אותה החזרה בתשובה במשפט וחצי, ותחזירו אותה להיות שוב פלקטית. זה לא רציני, באמת. לגבי "אילוצי הפקה" - כתבתי מה אני חושב על התירוץ הזה ל- ק ו ס ם באותו שרשור שהפנתי אליו, אתה מוזמן לעיין שם אם בא לך. ושוב, אני מצטער אם אני נשמע תוקפני קצת, אין לי כמובן שום דבר אישי נגדך או נגד כל אחד אחר שאהב את הסידרה (להיפך, אני קצת מקנא בכם), ההודעות האלו פשוט מוציאות ממני את התיסכול