קצת טיפים לבחור חדש

rothschild

New member
קצת טיפים לבחור חדש ../images/Emo8.gif

שלום לכולם ..אז..שמיח גלעד ..אני ממש חדש פה וזה הפעם הראושנה שאני בכלל נכנס לפורום..אז...נחמד לראות שהאנשים פה מעודדים ..אני אשמח לשמוע תגובה על הדבר הבא : אני בחור שבאמת נראה ממ שבסדר..אבל תמיד יש לי את ההרגשה שאני חייב להרזות ...אבל בתקופה האחרונה הרגשתי שאני מרגיש לנקודת על חזור ... כי הרגשתי ממש לא טוב עם עצמי ...אני בחור שגובהו 187 והגעתי למשקל של 105.8 קילו ... דבר שהוא גרוע ... שלא תבינו לא נכון ...אני גבוה וגם רחב בכתפיים כך שבגדול זה לא נראה נוראי ...אבל ההרגשה ההרגשה .. ממש זיפת ..בקיצור, החלטתי לעשות מעשה והתחלתי את הדיאטה של חרמון מן ..המטרה שלי היא להרזות 20 קילו ולהגיע למשקל של 85 קילו ...היום עברתי את השבוע הראשון שהיה ממש קשה אך היום נשקלתי ואני הורדי 5 קילו בשבוע ... יש לציין שלמרות המשקל שלי אני בחור די ספורטיבי שעושה יחסית הרבה ספורט... למרות שלא נראה לי שאני ימשיך בכזה קצת ...אבל בינתתים אני מקווה להגיע למשקל היעד, נותר לי עוד 15 קילו ב-11 שועות .. שאלתי היא : א. מישהו עשה את הדיאטה הזו ? ואם כן מהו קצה ההורדה הרגיל ? מצפה לשמוע ממכם ביי גלעד

גלעד, שלום וברוך הבא

אפשר לכתוב הרבה על מה שכתבת, אבל בפורום הזה בעיקר מתייחסים להרזייה כעל אורח חיים נכון ולא כעל דיאטה ו"מטרה". אין כאן עניין של מטרות להשגה ואחר כך שוב התנפלות על החיים והעולם והאוכל. הדיאטה של חרמון, כפי שדובר בה רבות בפורום זה. היא דיאטה קשה למדי ולא מתאימה לכל אחד. רוב האנשים נשברים באמצע ולעיתים גם מעלים את המשקל חזרה. אבל זה נורא תלוי במבנה גוף, ומצב בריאותי כי זו בהחלט נחשבת דיאטת כאסח ואם ירדת חמישה קילוגרמים בשבוע אחד אתה בהחלט ראוי להערכה. אבל........ אם תדפדף פה בדפי הפורום ובכלל, אם תחקור את נושא הירידה במשקל, הדרך המאוזנת ביותר לדיאטה היא לרדת כמחצית הקילוגרם בשבוע. שזה אמנם איטי לחסרי סבלנות... אבל זה בטוח, מאוזן, בריא ונשמר לאורך זמן בסופו של דבר, בלי סבל מיותר והרעבה עצמית. זהו, על קצה המזלג כמובן, בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תבחר. יום נעים

אביטל +

New member
שלום גלעד

הדיאטה של חרמון היא קשה כמו שאתה כבר יודע והיא לא מתאימה לכל אחד אם אתה מצליח להתמיד אז זה טוב מאוד אבל אם לא אז כדאי לך לנסות משהו מתון יותר בקשר למשקל שהורדת בשבוע הראשון, 5 קילו זה המון. זה אופייני לתחילת דיאטה, אז אל תצפה להורדה כזאת בכל שבוע של הדיאטה. בהצלחה

הי גלעד וברוך הבא! ../images/Emo140.gif

חלק מהמוטו שלי זה להניח לכל אדם לעשות את בחירותיו (בכל תחום אישי בעצם) לבדוק ואז לשפוט בעצמו האם הן טובות עבורו או לא. רצונו של אדם כבודו, וכך צריך לכבד זאת. כל שכן לומר למישהו/י בחירה זו לדעתי אינה נכונה, בעיני מי? בעיני זה שמביע אותה? כי לרוב כל אדם שמציג את דעתו משליך אותה מתוך עצמו, דיעותיו אמונותיו השקפותיו. כך שלהיכנס למקום הרגיש הזה בדרך כלל מעשה שלא רצוי שייעשה. ההחלטה שלך לנסות דרך מסויימת היא אם כך שלך (והאמת שהיא גם חייבת לבוא ממך, מפני שאתה (וכל אחד/ת מאיתנו) היחיד שיכול להרגיש האם טוב לך עם זה או לאו, ואם תראה שלא טובה היא בעיניך אולי תגיע למסקנה שאתה פתוח לכיוון חדש. דברים קורים ומצליחים - רק כשהם באים מתוכנו ולא מעידוד ממקום אחר...). אז קודם כל גלעד, תצליח מכל הלב בתוכנית שלך. אבל בבקשה, כדי להגיע להישג תשאל אתה את עצמך לאורך הדרך שאלות. האם אתה מחפש "דיאטה" או רוצה להגיע לאיזו דרך שתהיה שלם איתה, דרך בלי מאבקים או של "להחזיק מעמד", עם הרגשה טובה. שתהיה חלק מהחיים שלך בלי הרגשה של משהו ש"חייב להיעשות". כי זאת המחשבה שעל פיה כולנו אני מניחה בפורום, תמיד הלכנו בה וליבנו נשבר בה שוב ושוב וזה אומר דרשני. באופן כללי, מתוך ההבנה הזאת, זה מה שאנחנו מנסים/ות לשנת כאן כדי לעשות מהפך בכל מה שידענו ולהתקרב ולהגשים את החלום. גלעד, ספורט הוא חלק כמעט בלתי נפרד מהתהליך, לא הבנתי האם אתה מתכוון למתן את הפעילות שלך או להפסיק אותה כליל. אם אתה חושב להפסיק תבדוק האם זה מפני שהעמסת על עצמך יותר מדי וההקצנה הזאת גורמת לך לרדת מהפעילות בכלל או שאולי בחרת בספורט שהוא קשה ולא אהוב עליך... "קצת" מחשבות
אבל סוף מעשה במחשבה תחילה... דליה.

אלי ו.

New member
שלום גלעד

קצב ההורדה זה דבר לא מאוד חשוב בדיאטות (אלא אם כן אתה בעודף של מעל 50 ק"ג ויש סכנה ממשית לבריאות) דיאטת חרמון נחשבת לדיאטה יחסית מהירה באמת, למרות שהקצב האישי הוא דבר ספציפי. ד"ר חרמון טוען לקצב של איבוד 10% מהמשקל העודף בשבוע (טענה קצת מוגזמת לטעמי) הדיאטה אינה קלה לרוב האנשים. יש אנשים שהדיאטה הזו מתאימה להם ונוח להם איתה. למי שהדיאטה אינה נוחה לו כדאי לחפש אלטרנטיבה אחרת ולא לסבול. צריך להפנים שדיאטה זה לא רק להורדת משקל, דיאטה זה לחיים. אתה לא תצליח להשאר כל החיים בדיאטה בה אתה סובל. אם אחרי כמה שבועות אתה מרגיש שאתה עדיין סובל, חפש משהו אחר. אם מתאים לך, השאר בחרמון. שוב, חפש דיאטה שאתה יכול לחיות איתה, זו חוכמה קטנה לרדת מהר ולעלות את הכל מחדש אחרי הדיאטה.

למעלה