קצת טלויזיה

קומרן

New member
קצת טלויזיה

היי לאחרונה קניתי DVD (סרט) והתברר לי שהיות והוא מאוחסן בNTSC, אפשר לראות אותו רק בשחור לבן בדי וי די הרגיל. אשמח אם מישהו יוכל להסביר למה שינוי הרזולוציה משפיע על הצבע והאם ה"בעיה" תמונה במכשיר הDVD או בטלויזיה, תודה :)

4Z1PF

New member
השאלה לא ברורה

בתחילה אתה אומר שאתה רואה רק ש/ל וזה נכון אם ה-DVD ו/או הטלוויזיה אינם מסוגלים להציג את תקן NTSC. במשפט השני אני מבין שאתה מתחבר לטלויזיה מסוג NTSC. כיצד אתה משנה לה את הרזולוציה?

קומרן

New member
כמה מילים :)

היי, תודה משה אז ככה, השאלה שלי היא אם רואים שחור לבן האם ה"אשם" הוא בטלויזיה או בדי וי די... שאלה שניה, הבנתי (אולי בטעות) שההבדלים הם ב"מהירות" וברזולוציה, למה נתון זה אמור להשפיע על הצבע? תודה :)

4Z1PF

New member
מקווה שהבנתי את שאלתך

1. מקלטי הטלוויזיה בארצנו ובאירופה מיועדים לקלוט תקן צבע שנקרא בשם PAL 2. התקן בארה"ב הוא NTSC 3. (קיים עם יוצא דופן שיש לו תקן יוצא דופן והם הצרפתים שלהם יש את תקן ה- SECAM , אליהם אין מה להתייחס) 4. מקלט שמיועד לתקן מסויים אינו מסוגל להציג תקן אחר (קיימים מקלטים שמיועדים להציג יותר מתקן אחד והם נקראים בשם כללי - מולטי סיסטם - עדין זה לא אומר שהמקלט יראה את הצבע כי קיימים הרבה תקנים ובטח לא כל מקלט מולטי-סיסטם תומך בכולם) 5. אם ה- DVD שלך הוא רק NTSC אז ברור שמקלט PAL לא יציג את הצבע (שים לב שהתקנים עליהם דיברתי הם רק תקני צבע) 6. כל תקן מוגדר ברזולוציה שלו ולא ניתן לשנות רזולוציות עבור תקן נתון. אם קיימת אפשרות כזו במקלט זה אומר שהיו כאן בעיות למתכנן בתכנון המקלט והוא השאיר פרמטר זה לידי הצופה.בכול מקרה לא ניתן לשפר את התמונה מעבר למה שהוקלטה לפי התקן. (בנקודה זו אני מקוה שהבנתי את שאלתך. אם לא אנא פרט יותר)

קומרן

New member
היי

התכוונתי שסרט הדיוידי הוא מ NTSC , אני לא יודע אם הדי וי די תומך בתקן זה, בכל מיקרה, רואים לצערי בשחור לבן ואני מחפש דרך להמיר את הסרט במחשב. תודה על התשובה המעמיקה ו שנה טובה!!!!!

4Z1PF

New member
המרה

אם הסרט ב-NTSC ואחד המכשירים (טלוויזיה או DVD) אינו תומך בתקן אז תראה ש/ל אני ממיר את התקנים בעזרת תוכנה קטנה בשם winavi video convertet תוכנה זו מסוגלת להמיר לPAL יש כמובן תוכנות נוספות

למעלה