קצת טעימות....

שגיב23

New member
קצת טעימות....

אתמול אישתי חגגה יומהולדת
ובשבילי זה היה מרתון מטורף
מסיבת הפתעה אי אפשר לקנות כלום לפני
יום שהתחיל בשעה 10 בבוקר בקניות נגמר בשעה 7 בערב
עם כיבוד מלוח ומתוק
התמונות לשיפוטכם/ן
הכל מעשה ידיי
הדברים היחידים שנקנו מוכנים
מוקרמים
טארטלטים בכלל הכמות וחוסר זמן
 

שגיב23

New member
טארטלטים מלוחים

טארטלטים מבצק פריך מלוח
מפאת חוסר זמן נקנו מוכנים
המילוי ב 3 טעמים
טונה +תירס ומיונז
מטבוחה פיקנטית
טונה מתובלת (אריסה-פפריקה חריפה-זיתים שחורים)

פלטות גבינה - צהובה,מקסיקנית,ומעושנת...
 

שגיב23

New member
קינוחי כוסות

מוס תות +קולי תות שדה

קולי תות
תותים טריים טחונים במעבד מזון
אבקת סוכר לפי הטעם (מי שאוהב חמוץ או מי שאוהב מתוק)
אני מוסיף קצת ג'לטין מומס במים
3 גר' ג'לטין מעורבב ב 18 גר' מים
מניחים בצד

מוס תות

370 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס חלב
6 גר' ג'לטין מומס ב 36 גר' חלב

ממיסים את השוקולד והחלב בבן מארי
מורידים מהאש
מערבבים היטב
ומוסיפים את הג'לטין המומס (אם הג'לטין לא נמס מספיק ועדיין רואים שאריות ממנו אפשר להכניס למיקרו ל 30-35 שניות עד שמקבלים נוזל שקוף)
מערבבים ומוסיפים תות טחון לפי הטעם !!! צבע לא יתקבל מהתות , כדי לחזק צבע אפשר לתת קצת צבע מאכל אדום או ורוד
מניחים לעסק להתקרר טיפה בטמפ' החדר

מקציפים שמנת מתוקה לבד בלי סוכר בלי כלום
ומקפלים לתוך השוקולד המומס

בתוך הכוסות מוזגים 2-3 כפיות קולי תות ומעל את המוס
כדי שהתחתית תתייצב אני הכנסתי למקפיא לחצי שעה ככה שהמוס לא ינחת לתוך התות

בכוס השנייה
יש גנאש ריבת חלב ומעליו גנאש שוקולד מריר מוקצף

גנאש ריבת חלב
1 שמנת מתוקה
250 גר' ריבת חלב או 8 כפות גדושות
מרתיחים את השמנת ויוצקים על הריבת חלב
מערבבים היטב
מכניסים לקירור כדי שיתייצב ויהיה פחות נוזלי

גנאש שוקולד
150 גר' שוקולד מריר
150 גר' שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת יוצקים על השוקולד
2 דק' מנוחה ומערבבים לאחידות
מכניסים לקירור קצר
מעבירים למיקסר ומקציפים את הגנאש

ואז
גנאש ריבת חלב בתחתית
זילוף של גנאש מוקצף
קישוט בברס לוז (אגוזי לוז שבורים מסוכרים)
 

ronnie 123

New member
א. כל הכבוד על ההפתעה לאשה..

זה מקסים מצידך ואנ יבטוחה שהיא נהנה מכל רגע!

ב. מה יש כאן בתמונה?
 

שגיב23

New member
כיפות מוס

טארטלט במילוי מוס תות ומעליו חצי כדור מוס וניל
הזיגוג הוא גנאש ביחס לא שווה
150 גר' שוקולד על 100 מ"ל שמנת
הגנאש יצא דליל
ושהמוס הפשיר ה"זיעה" יצרה את הקווים הלא שווים וחשפה את המוס הלבן
 

שגיב23

New member
מתכון לכיפות מוס

המתכון שאני משתמש בו הוא אותו מתכון לכל המוסים , אותם כמויות ואותה דרך הכנה
ההבדל הוא בצבע המוס ובטעם
מוס בהיר - שוקולד לבן
מוס כהה - מריר/חלב/נוגט אגוזים (צבע מוקה בהיר)
מוס תות - תוספת של מחית תות
מוס וניל תמצית וניל טהורה נטולת צבע
מוס עוגיות - מוסיף עוגיות שבורות


פה השתמשתי במוס תות - מהקינוחי כוסות
ובמוס וניל

את המוס וניל יצקתי לתבנית שקעים של חצי עיגול מסיליקון
את המוס תות מילאתי בטאטרטלט עגול בקו ישר עם השפה שלו


שהכיפות קפאו היטב הוצאתי מהתבנית והנחתי על רשת
השתשמשתי בכנאש לא שווה בכמויות
יצקתי על הכיפות ובעזרת פלטה העברתי לטארטלט
השארתי אותם בחוץ כדי שיפשירו
ואז המראה נוצר מהפשרה של האדים הם יצאו ובקעו את הציפוי של הגנאש
 

i n n a 1 9 8 8

New member
כל הכבוד איזו השקעה ואו!

הכל נראה כל כך טוב וטעים
מאיפה קונים כוסות כאלה(בקינוחים האישיים)?
ואשמח לקבל מתכון למוס השוקולד שם
 

שגיב23

New member
כוסות פלסטיק לקינוחים

את הכוסות אפשר להשיג בכל חנות לכלים חד פעמיים
או בחנויות אפייה מתמחות
 

שגיב23

New member
מתכון לפחזניות וקרם פטיסייר

פחזניות
100 גר' מחמאה
240 מ"ל מים
4 כפות סוכר
טיפונת מלח
140 גר' קמח
3.5-4 ביצים

שמים בסיר מחמאה מים סוכר ומלח
מביאים לרתיחה
מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים היטב בכף עץ
עד שמתקבל בצק לח ממשיכים לערבב עד שהבצק הופך ליחידה אחת אחידה ונפרד מהסיר

מעבירים למיקסר עם וו גיטרה
ומערבלים כמה דקות עד שכל האדים יוצאים מהבצק
מתחילים להוסיף ביצים
ביצה אחת
נבלעת בבצק
ביצה שנייה
נבלעת בבצק
ביצה שלישית
הבצק נהיה פירורים חלקים זה בסדר להמשיך
הבצק חוזר להיות אחיד 1/2 ביצה
מערבלים ובודקים מרקם
המרקם צריך להיות עדין שנוגעים ב 2 אצבעות ומפרידים הוא משאיר מתיחה רכה
כמות הביצים משתנה לפי גודל (ביצים במידה לארג' צריך 3-3.5)

מעבירים לשק זילוף ומזלפים בכל צורה שרוצים
מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות
חשוב לזכור !!!!
20-23 דק' ראשונות לא פותחים אחרת הפחזניות יצנחו ונקבל פיתות קטנות
אחרי 22 דק' לפתוח טיפונת כדי לשחרר אדים מהתנור ולסגור
לפתוח שוב טיפה ואז לגמרי לבדוק שהפחזניות קיבלו צבע יפה בתחתית והן קלות משקל
הכל בסדר מוציאים מהתנור וממלאים

קרם פטיסייר

1/2 ליטר חלב
מקל וניל מגורד
כוס סוכר
4 כפות קונפלור
3 חלמונים

מריחים את החלב פחות 1/2 כוס ,כוס סוכר ומקל הוניל
בקערה שמים את החלמונים וטורפים לאחידות
פותחים את הקונפלור בעזרת כוס החלב ששמנו בצד

שהחלב מגיע לרתיחה יוצקים מעט לחלמונים וטורפים (השוואת טמפרטורה)
יוצקים עוד טיפה וטורפים
מעבירים את החלמונים לסיר ומערבבים כל הזמן
פותחים את הקונפלור פעם שנייה ומוסיפים לסיר
מערבבים טוב שהקונפלור לא יתגבש
מכבים את האש ומערבבים עד שהכל מסמיך
מעבירים לכלי שטוח ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים

מוציאים מהמקרר ומעבירים למיקסר לא להיבהל זה נהיה קשה כמו ג'ל זה בסדר
מתחילים להקציף את הקרם עד שהוא חוזר למרקם הרצוי

יש 2 אופציות לפתיחת הפטיסייר
אופציה ראשונה - כמו שרשמתי
אופציה שנייה - להוסיף לו שמנת מתוקה וסוכר - מקציפים שמנת וסוכר ומוסיפים מוסיפים את הקרם מהמקרר
אופציה זו נותנת לקרם מרקם נוזלי יותר שמזכיר מעדן וניל מהסופר , אני אישית פחות אוהב כי הוא לא יציב למילויים
יותר מתאים לקינוחי כוסות
 

bali

New member
מנהל
שגיב יקר - מפרגנים אבל...

אצלנו בפורום יש כלל, שבוודאי כבר הזכרתי לך אותו... אנחנו לא מעלים תמונות בלי מתכונים לצידן.

זה כייף לראות תמונות של דברים טעימים, אבל רק אם אנחנו מקבלים גם את הכלים להכין בעצמנו את הדברים המגרים. אחרת זה סתם לגרות.

מזל טוב לאשתך
ובבקשה לצרף מתכונים, ולהבא לא לחכות שנבקש.
 

bali

New member
מנהל
אוקיי, אחלה


בפעם הבאה חכה עם התמונות עד שיהיה לך זמן לצרף גם מתכונים
 
למעלה