מתכון לפחזניות וקרם פטיסייר
פחזניות
100 גר' מחמאה
240 מ"ל מים
4 כפות סוכר
טיפונת מלח
140 גר' קמח
3.5-4 ביצים
שמים בסיר מחמאה מים סוכר ומלח
מביאים לרתיחה
מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים היטב בכף עץ
עד שמתקבל בצק לח ממשיכים לערבב עד שהבצק הופך ליחידה אחת אחידה ונפרד מהסיר
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה
ומערבלים כמה דקות עד שכל האדים יוצאים מהבצק
מתחילים להוסיף ביצים
ביצה אחת
נבלעת בבצק
ביצה שנייה
נבלעת בבצק
ביצה שלישית
הבצק נהיה פירורים חלקים זה בסדר להמשיך
הבצק חוזר להיות אחיד 1/2 ביצה
מערבלים ובודקים מרקם
המרקם צריך להיות עדין שנוגעים ב 2 אצבעות ומפרידים הוא משאיר מתיחה רכה
כמות הביצים משתנה לפי גודל (ביצים במידה לארג' צריך 3-3.5)
מעבירים לשק זילוף ומזלפים בכל צורה שרוצים
מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות
חשוב לזכור !!!!
20-23 דק' ראשונות לא פותחים אחרת הפחזניות יצנחו ונקבל פיתות קטנות
אחרי 22 דק' לפתוח טיפונת כדי לשחרר אדים מהתנור ולסגור
לפתוח שוב טיפה ואז לגמרי לבדוק שהפחזניות קיבלו צבע יפה בתחתית והן קלות משקל
הכל בסדר מוציאים מהתנור וממלאים
קרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
מקל וניל מגורד
כוס סוכר
4 כפות קונפלור
3 חלמונים
מריחים את החלב פחות 1/2 כוס ,כוס סוכר ומקל הוניל
בקערה שמים את החלמונים וטורפים לאחידות
פותחים את הקונפלור בעזרת כוס החלב ששמנו בצד
שהחלב מגיע לרתיחה יוצקים מעט לחלמונים וטורפים (השוואת טמפרטורה)
יוצקים עוד טיפה וטורפים
מעבירים את החלמונים לסיר ומערבבים כל הזמן
פותחים את הקונפלור פעם שנייה ומוסיפים לסיר
מערבבים טוב שהקונפלור לא יתגבש
מכבים את האש ומערבבים עד שהכל מסמיך
מעבירים לכלי שטוח ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים
מוציאים מהמקרר ומעבירים למיקסר לא להיבהל זה נהיה קשה כמו ג'ל זה בסדר
מתחילים להקציף את הקרם עד שהוא חוזר למרקם הרצוי
יש 2 אופציות לפתיחת הפטיסייר
אופציה ראשונה - כמו שרשמתי
אופציה שנייה - להוסיף לו שמנת מתוקה וסוכר - מקציפים שמנת וסוכר ומוסיפים מוסיפים את הקרם מהמקרר
אופציה זו נותנת לקרם מרקם נוזלי יותר שמזכיר מעדן וניל מהסופר , אני אישית פחות אוהב כי הוא לא יציב למילויים
יותר מתאים לקינוחי כוסות