קצת טריוויה,מה יש?!

White Knight

New member
קצת טריוויה,מה יש?!

והפעם על אירופה! 1.מהו הבניין הגבוה ביותר באירופה כיום?? 2.באיזו עיר בגרמניה נמצא הבניין הגבוה במדינה?? 3.מהי ובאיזה עיר נצמאת הקתדרלה הגבוהה באירופה?? 4.מהו המבנה מעל 200מ´ הכי צפוני והכי דרומי באירופה?? ושאלה אחרונה-קשה במיוחד,איזו עיר באירופה היא העיר הראשונה שאימצה את גורדי השחקים(בצפיפות כמובן)?? -מחכה לתשובות!

fireman

New member
תשבות

1. החלק הגלילי של אנדרטת חטיבת הנגב.... 2. לא יודע 3. בבית הכנסת העירוני בירוחם 4.האנטנה של אגד בבאר שבע (הוא בצפון הנגב ובדרום המדינה) 5. כמובן, דימונה
עברתי?

mr. man

New member
קשר לאנדרטה

רצתי את העליה שם הלוך ושוב במשך חצי שעה

reshef

New member
תשובות

1. הספייר בפולין 2. פרנקפורט 3. ברצלונה, ספרד. קתדרלת סנט פאבלו משהו כזה לא? 4. הכי צפוני - אין לי מושג, הכי דרומי - משהו באיטליה בטח 5. אני חושב שוורשה, פולין..

White Knight

New member
לא מדוייק ולא הכל נכון!

1.לא נכון! 2.נכון! 3.קרוב! 4.תהיה יותר ספציפי! 5.ממש לא-אני מדבר על ימי הביינים!

White Knight

New member
לידיעתך,הספייר בפולין לא קיים יותר!

אנטנת השידור התרסקה כתוצאה מרוחות עזות שנשבו באיזור!!

TheIllustrator

New member
הגיע זמן התשובות.

תשובות. 1. הבניין הגבוה באירופה כיום זה... הקומרצבנק בפרנקפורט!!!(נא לזכור זאת... כבר אמרנו זאת אין-ספור פעמים בעבר - 299 מטרים גובהו) אבל הבניין בעל הקומה המאויישת הגבוהה באירופה זה המאססהטורם בפרנקפורט, או הסיטי גייט שלנו(אם מישהו מכליל אותו כמגדל אירופאי). 2. תלוי. האם אתה מדבר על מגדל תקשורת או בניין? מגדל תקשורת זה במזרח ברלין(פרח שמו מזכרוני כרגע, אבל זה המגדל הזה עם הכדור בראשו), ובניין זה כאמור פרנקפורט. 3. אני חושב שבוותיקן... צקדתי? 4. מעל מאתיים מטר בצפון אירופה... ה-1 קנדה סקואר בלונדון = 233 או 243 - אף אחד לא יודע.
ובדרום אירופה, מעל 200 מטר... זה המגדלים בפרנקפורט. יש לציין שאני לא מדבר על עמודי תקשורת... אלה יכולים להיות גבוהים יותר, אבל הם לא "בניינים". ייתרה מזאת, יש כמה גבוהים שתמוכננים להבנות בשוודיה, אבל הם עדיין לא בנויים, ובכל מקרה, הראשון מבניהם שייבנה במאלמו יהיה רק 170 מטר, למיטב זכרוני. 5. גורדי שחקים בצפיפות, ביבשת אירופה, הופיעו לראשונה בפאריז בשנות החמישים. (גורדים של 20 עד 30 קומות) אבל זוהי לא "צפיפות" אמריקאית... אלא הרבה יותר דלילה.

mr. man

New member
קתדרלה

הסגרדה פמיליה בברצלונה. הייתי שם אז אני יודע, וזה גבוה. מאוד.

mr. man

New member
100 מטר

והייתי על זה, זה לא 88 מטר. טיפסתי הכל במדרגות!

TheIllustrator

New member
אז אם כך... ואפילו אם לא,

קתדרלת סיינט פול בלונדון גבוהה יותר... אם אנני טועה, היא 115 מטר, או משהו כזה.

White Knight

New member
הנה התשובות למי שלא ידע!!

1.הבניין הכי גבוה באירופה הוא מגדל אוסטניקנו שבמוסקבה-537מ´ 2.בברלין:הפהרנסטורם-368מ´ 3.הקולנר דום(הכנסייה השחורה) שבקלן-157מ´ 4.צפון-מגדל לורן באיסלנד(אנטנת שידור)-411מ´ דרום-ארובת "אנדסה" שבספרד-356מ´ 5.ו...סאן ג´ימג´יאנו שבטוסקנה-היא העיר הראשונה באירופה שנבנו בה למעלה מ-40 מגדלים אחד ליד השני בצפיפות,בתור אקט תחרותי פנימי בין שתי המשפחות ששלטו בעיר(הריב על התואר המגדל הגבוה בעיר).ואגב המגדל הגבוה בעיר מתנשא לגובה של 55מ´-ויחסית לשנת 1200 זה בניין גבוה מאד!

reshef

New member
לא נכון ולא נכון!!!

העיר עם הכי הרבה גורדי שחקים היא פרנקפורט, ולא ברלין כפי שכתבת!!

reshef

New member
תיקון.. אבל עדיין לא נכון!!

העיר עם גורד השחקים הגבוה באירופה היא פרנקפורט!

למעלה