קצת יותר על החניך והרגשות שלי

..שיר..

New member
קצת יותר על החניך והרגשות שלי ../images/Emo39.gif

טוב אז התחלתי לחנוך ילד בן 9 לפני כמה חודשים ,עם המון חששות בלב הלכתי לפרויקט הזה ,ידעתי שהבית שלי וההורים המאמצים זה משהו אחר לגמרי זה שהם ומה שאני יראה אצל הילד המאומץ שונה לחלוטין ,וגם איך להתמודד עם ההורים שלו וים השאלות , איך לספר לו מי אני ולמה הגעתי לחנוך אותו ? אז רק שתדעו ניפגשתי איתו כבר 12 פגישות ,אני יתחיל מההתחלה ההורים המאמצים של הילד מאוד חששו מצד אחד הם היו מאוד מעוניינים בחונכת ומצד שני מאוד חששו ,הם ביקשו לראות אותי לפני כן אז ניפגשנו והם שאלו אותי ים של שאלות איך עבר אצלי האימוץ והתהליך , האם פתחתי את התיק , איך החברה מגיבה לילד המאומץ, ועוד זה היה בתקופה שהציקו לילד שלה בבית הספר וקראו לו מאומץ ,אני חייבת לשתף אתכם שבבית של הילד מדברים על הנושא חופשי יש פתיחות מדהימה ,הילד יודע מגיל צעיר מה שאצלי בבית היה ההפוך לגמרי , בין כל הדברים שהאמא של הילד סיפרה לי בפגישה הראשונה איתה היא אמרה שכל יום שישי בכיתה מעלים נושא לדיון אז הצעתי לה שהיא ביחד עם הילד תכין משהו על נושא האימוץ כדי להעביר לתלמידים היא באמת עשתה זאת והיא מספרת שהיה מרגש מאוד התלמדים שאלו שאלות התענינו והיחס לילד השתנה וההצקות פסקו . קבעתי להיפגש עם הילד ועדיין די התלבטנו איך לספר לו מי אני , הגעתי לפגישה הראשונה שלי איתו ,אחרי שההורים הסבירו לו שתבוא חונכת ולא הסבירו מי אני ,רק אמרו לו שיהיו לו איתי שעתיים של כיף הגעתי ואז הילד מסתכל עלי ואומר לי ניסיתי לדמיין אותך בלילה איך את נראת ,ואת קצת דומה וקצת שונה אני לא ישכח את זה ירדתי איתו למטה הוא רצה לשחק כדורגל ובדרך למיגרש הוא אומר לי אני לא יודע אני מרגיש כאילו אני מכיר אותך מיזמן ,כאילו את אחותי ,אני חייכתי לעצמי .. הגענו למיגרש ושם הראתי לו משהו שהבאתי בשבילו וזה ישמש אותנו כל פגישה קניתי יומן אחד בשבילי ואחד בשבילו היומן יהיה מונח בצד במשך כל הפגישה ומי שירצה רושם ביומן איך היה , ומה הוא מרגיש אחרי חצי שעה של משחק כדורגל הילד מתחיל לטפס על העץ כדי להראות לי שהוא מסוגל , אז אמרתי לו אני יודעת שאתה מסוגל הוא לא נירגע עד שהוא טיפס על העץ והראה לי שהוא מסוגל (אהה שכחתי לספר לכם שהילד מאובחן כהיפרקטיבי) אחר כך הוא אומר לי יש לי 2 סודות לספר לך את מבטיחה שלא תספרי אז הבטחתי , הוא כזה חמודדדדדדד הסוד הראשון הוא : שאני מחביא שיעורי בית מאמא שלי
והסוד השני: והוא שואל בחשש שוב את מבטיחה שלא תגלי ולא תצחקי אז אני עונה כן , אני לא יצאתי מהבטן של אמא שלי יש לה שם פס של ניתוח יש לי עוד אמא אני עושה כאן הפסקה ושולחת את ההודעה אכתוב המשך פשוט כי זה ארוך מדי

..שיר..

New member
המשך על החניך שלי והרגשות ../images/Emo39.gif

הסתכלתי לו בעיינים ,ותאמינו לי גם לי היה קשה להוציא את זה מהפה ואמרתי לו גם לי יש "סוד" קטן גם אני מאומצת (לא יכולתי להאמין שאני שומעת את עצמי) גם אני לא נולדתי מהבטן של אמא שלי הוא הסתכל אלי והתחיל לחייך ואז הוא אומר לי אמרתי לך שאנחנו אחים
. פשוט רק נתתי לא חיבוק ענקי שווה יותר מאלף מילים ואז הוא התחיל לשאול אותי שאלות על הבית שלי , איך ההורים שלי , תאמינו לי זה היה קשה מאוד , פתאום עומד ילד בן 9 ושואל אותי שאלות .. ישר זה עשה לי פלשים לבית שלי אצלי לא דיברו על האימוץ ,בכלל לא סיפרו לי , ושאני מסתכלת עליו איך שהוא מדבר על זה טבעי ביום יום עם אמא שלו ואו זה שונה ונראה הרבה יותר בריא ,נכון שיש קשיים אבל זה אחרת אחר כך חזרנו לשחק כדורגל ובסוף הפגישה הוא אומר לי אני רוצה לכתוב משהו ביומן ומה הוא כותב לי : אני מקווה שתבואי בשבוע הבא , וגם אם תחליטי לא להגיע אז אל תגלי את הסוד לאף אחד הפגישה הסתיימה עם קשיי פרידה עד לשבוע שאחריו כשהגעתי בשבוע שאחריו וכן עוד 2 מפגשים אחר כך הוא היה מאוד כעוס על האמא שלו , וכן ביכלל לא דיבר על נושא האימוץ (אני לא האצתי בו זה צריך לבוא מימנו ומתי שהוא מרגיש בנוח ) הוא גם לא נתן לי להחליף מילה עם אמא שלו הוא כעס עלהה ואמר לה היא באה אלי לא אליך בפגישה החמישית הוא פתאום שואל אותי את לא תגלי לאמא שסיפרתי לך נכון? אז אמרתי לו שמה שאנחנו מדברים נשאר בנינו , אז הבנתי שהוא פשוט פחד בפגישה השמינית בערך הוא שואל אותי נכון את גדולה עכשיו? אז אני עונה כן (נו הכול יחסי
) תגידי את לא רוצה לדעת למי את דומה הוא שואל אותי? אני כמעט נפלתי ,ועוד הוא ממשיך ואומר לי תגידי לאמא שלך שתעזור לך למצוא את האמא האחרת ותראי אם את דומה לה , ואולי יש לך אח תאום ? בקיצור אני לא ידעתי מה לענות ואיך שהוא יצאתי מזה , אך ראיתי כמה זה חשוב שהילד גדל עם זה ומרגיש שיש לו למי לספר ועם מי לדבר והוא המשיך לשאול אותי על אמא שלי , הבית שלי , בקיצור כל מיפגש איתו זה חויה אף פעם אי אפשר להיות מוכנים עם תשובות במאה אחוז וביחוד אצלי שהבית כל כך שונה .. אז אני ישתדל לספר לכם כל פעם אחרי הפגישה את החויות ,הדילמות ,הקשיים אוהבת את כולכם שולחת
שיר

טלי ל.

New member
זה מדהים ../images/Emo20.gif

ואת מדהימה ואיזו "עבודת קודש" את עושה וכמה טוב שחזרת אלינו.

לימור11

New member
שיר יקרה, את ממש עשר ../images/Emo13.gif

אני מרגישה שחוץ מאשר לתמוך בחניך שלך, את גם עוברת יחד איתו שוב דברים שעברת בעבר ורואה אותם מפרספקטיבה של זמן. איזה יופי לו שיש לו אותך, להתלבט איתך בדברים שהוא לא מעז לדבר עליהם עם הוריו המאמצים מחשש שמא יפגע בהם. אולי זה יהיה דבר טוב אם בשלב כלשהו הוא כן ירגיש בשל לדבר אתם על הדברים האלה. אני חושבת שזה יעזור מאוד לקשר ביניהם. אני יודעת שאני כאם מאמצת לעתיד הייתי מאוד רוצה לדעת שהילד שלי שומר כל כך הרבה דברים לעצמו כיוון שהוא חושש לשתף אותי, וגם אם זה כואב (ואני בטוחה שזה כואב להורים מאמצים, אני כבר מרגישה את זה מעכשיו), לא רצוי לטאטא את זה מתחת לשטיח.

..שיר..

New member
ללימור 11 המתוקה ../images/Emo20.gif

כן אני עוברת איזה תהליך משותף לפעמים מעלה רגשות ומכאיב ,מקווה שאני עושה לו כיף והעיקר שיש לו למי לשפוך את הלב ולדבר אני יודעת כמה זה חשוב נכון לימור לא רצוי לטאטא מתחת לשטיח מינסיון של ההורים המאמצים שלי זה הדבר הגרוע ביותר אוהבת את כולכם
שיר

דיאנה*

New member
../images/Emo9.gif

היי שירונת, כל הלילה חשבתי עליך ועל הסרט. על העצב הגדול. ועכשיו כשפתחתי את המחשב ידעתי שאני לא צריכה לדאוג. יש לך המון כוחות. איזה יופי של עשייה. עם עדינות ונועם וכל כך הרבה רגישות ורעיונות מדהימים (היומנים האישיים – איזה יופי!!!) ויחד עם זה אומץ להשיא עצות וטובות. ממש מרגש ומצמרר. שירונת, את מה שיש לך לא לומדים בשום פקולטה. אף פעם בחיים אין את כל התשובות לשום מצב, פשוט כי החיים מפתיעים ותמיד יש יותר מתשובה אחת. אבל כשמדברים ויש תקשורת מותר לטעות, כי אפשר אחר כך לתקן. ודיבור זה מה שהיה כנראה חסר לך כל כך כל השנים. בגלל הצורך בדיבור נקשרתם אחת לשנייה קבוצת המאומצות, בגלל הצורך הזה אנחנו נקשרים כאן האחד אל השני בפורום ושמחים כשמופיע מישהו חדש (ונחמד כמובן). ועכשיו שיר, נותר לך רק לחנוך גם את עצמך קצת. זוכרת בסרט את הסצינה שבה האם הביולוגית מגיעה לפסיכולוגית שלה (אני חושבת, הרי ראיתי רק את השליש האחרון) ומספרת לה על תחושת החטא שהיא נושאת, וכמה קשה לה עם העובדה שלא סלחו לה על החטא הנורא שלה, והפסיכולוגית שואלת אותה מה היתה עושה לו היתה לה חברה במצב כזה (מחבקת ומנשקת) ואז היא שואלת אם היא יכולה לעשות את זה עבור עצמה – לאהוב ובמקרה שלה גם לסלוח. כנראה שבכל ילד יש קצת גנטיקה וקצת סביבה וחלקים מאוד משמעותיים מעצמו. ואת שחיפשת מי שידבר איתך בבית ולא מצאת, וחיפשת כל כך אם ביולוגית שתאהב ולא מצאת. את כן יודעת לדבר (עובדה) ואת יודעת לאהוב. אז יאללה – תעשי את זה גם עבור עצמך. אמרתי לך כבר קודם, מגיע לך. גם כשהחיים מחלקים לנו לימונים חמוצים – עדיין אפשר להכין מהם לימונדה... אוהבת אותך מאוד תפוז מתוק, דיאנה.

..שיר..

New member
לדיאנה המקסימה ../images/Emo25.gif ../images/Emo23.gif

איך ידעת אכן עברתי לילה לא קל ביכלל ,הכול צף לי מחדש ישבתי וכתבתי כמה מילים פשוט לא יכולתי להירדם למרות שהייתי מתה מעייפות , אם יש לי כוחות לא יודעת לפעמים יש המון נקודות שבירה , בקשר לעיצות לילד את האמת אני מקווה שאני פועלת נכון כי לא תמיד יש לי תשובות ,כשאת כותבת לי שמה שיש לי לא לומדים בשום פקולטה אך הלוואי וההורים המאמצים שלי היו מקבלים אותי כמו שאני ... את האמת דיאנה תמיד אומרים לי תהיה מאושרת שיש לך את עצמך אבל ממש קשה לי כי לקבל אותי כמו שאני לא מקבלים תמיד הייתי כמו נטע זר במשפחה המאמצת הם כל כך שונים ממני .. ובקשר ללימונים של החיים כן צריך לדעת רק איך להוסיף את הסוכר
שולחת
ענקי
שיר

מיכל@ל

New member
קראתי ובכיתי...

פשוט מרגש... שיר,מה שאת נותנת לו [וגם מקבלת] כל כך חשוב,יתכן ודווקא הקשר הזה יעזור לך לרפא חלק מהפצעים,מעין חויה מתקנת. מחבקת אותך ומצפה לשמוע עוד.

י.ש.

New member
מאלף

מאד מעניין לקרא. תודה שאת משתפת אותנו. גם חשוב להבנתי.

ריקי*

New member
שיר ריגשת אותי על הבוקר ../images/Emo20.gif

שלא כהורייך אצלנו נושא האימוץ היה פתוח - בננו היה מודע למילה "אימוץ" מגיל 0. הסביבה היתה מודעת והגיבה בטבעיות. בכתה א´ בני נתקל בסיטואציה שילדה קמה באמצע השיעור ואמרה: "אתם יודעים X מאומץ "! הבן שלנו.. שובב לא קטן קם מיד וענה : "נכון ! ושתדעי לך אותי בחרו ונורא רצו...ואת הגעת להורים שלך ככה סתם".! בוקר טוב שיר - ובוקר טוב לכולם
ריקי.

*תמי

New member
הייי שיר

קוראת את מה שכתבת ופשוט בוכה....... דרך איזה פרוייקט הגעת לחנוך את הילד? אייך ניתן להגיע גם לאותו פרוייקט? שלחי לי פרטי לאימל שלי: [email protected] בייי תמי

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif היי תמי מתוקה

אשלח לך בערב פרטים על הפרוייקט שולחת
שיר

למעלה