קצת יעוץ =)

anirol

New member
קצת יעוץ =)

שלום לכולם! אני אספר קצת על המצב ה"מעניין" שלי ואז נגיע לשאלה: אני בת 17 מסיימת כרגע שנה שנייה ביוטכנולוגיה בבר אילן. בשנה הבאה מקסימום עוד שנה וחצי אני מסיימת את התואר בתקווה שהצבא לא יציק יותר מדיי. התכנון הוא ישר אחר כך במקום להתגייס להתקבל לעתודה רפואית. השאלה שלי היא: האם גם אני יכולה להתקבל ללימודי הרפואה על סמך הממוצע האקדמי (כי הבגרות שלי לא משהו) ופסיכומטרי כמו כל אחד או שלעתודה אפשר להתקבל רק עם בגרות ופסיכו'. תודה לכל העונים =)

amnonab

New member
גם לעתודה אפשר עם לימודים אקדמאים

לדעתי בכל האוניברסיטאות אפשר להתקבל גם למסלול עתודה עם לימודים אקדמאים קודמים, בירושלים אפשר בטוח (מנסיון), לפחות על בסיס לימודים אקדמאים חלקיים.

anirol

New member
בעיקרון מבת ים , אבל למדתי בחולון

ויש בערך 7 בתי ספר בארץ שמחזיקים במסלול מופ"ת. אתה גם בוגר מופת?!?!?

johngalt2

New member
לצערי לא

כשאני הייתי בגיל של להתקבל לזה זה היה איזה משהו נסיוני של הורים לילדים עולים מרוסיה. אבל היו לי חברים משם...

anirol

New member
אז זה כנראה לא זה

אצלנו זה מסלול שכבר תופס איזה 7 שנים ולמרבה ההפתעה אנחנו ה"רוסים" היינו רק איזה 14 מתוך ה-29 שסיימו.

kontsy

New member
רק? 14 מתוך 29 זה אחוז עצום

סתם ענייני סמנטיקה. לא חשוב

פורום עתודה

יותר יתאים לשאלתך, מהסיבה הפשוטה שלאוניברסיטה לא תהיה בעיה לקבל אותך על סמך ציונים אקדמאיים. הצבא, לעומת זאת, לא ככ רגיל לנושא... הניחוש שלי הוא שיהיה בסדר, כי כשאני התקבלתי דיברו איתנו במדור עתודה לפי הפסיכומטרי, וכמעט לא היה אכפת להם מהבגרות. הדרך הכי בטוחה לברר היא להתקשר למדור עתודה, למרות שזו עלולה להיות חוויה מורטת עצבים.

anirol

New member
יש לי כבר ניסיון רע מלברר מידה בטלא

בד"כ זאת שמדברים איתה בטלאפון לא באמת מבינה למה אתה מתכוון וחושבת שבכלל שאלת משהו אחר. כתוצאה היא אומרת לך : לא לא לא! אין מצב! ואתה מבין שחלומך הרטוב להיות רופא ישאר בגדר העיסוק שלך בלילה בזמן שאתה יישן. אתה נכנס לדכאונות היסטריים על העתיד המר שמצפה לך בטור לבורנט שמשכפל דנ"א של מלפפונים במעבדה של איזה פרופסור למולקולרית ששפיותו מוטלת בספק. חיים קשים =)

למעלה