התחלת הנקה של שניים
הי ברכה
ברוכה הבאה אלינו, איזה יופי של הריון מתקדם!
ראשית - כבר כתבתי על ה"לוחשת" הרבה פעמים ודעתי עליה ידועה ברבים , אבל אני חייבת לכתוב פה שוב כמה מילים.
ראשית - אין בספר שלה שום התייחסות ליותר מתינוק אחד - זו כבר בעייה ראשונה.
כל מי שיש לה תאומים יכולה לספר שתאומים זה משהו אחר מתינוק בודד.
ועוד - היא מציגה איזה תכנית שבה את אמורה מהרגע שהתינוק נולד לזהות ולדעת מה כל ציוץ וכל בכי שלו אומר ולקטלג אותם באיזה טבלה שהיא המציאה. ואם את לא מזהה ולא יודעת בדיוק מה כל
ציוץ אומר - את אמא ממש גרועה כי הלוחשת אמרה שאת צריכה לדעת אז איך את לא יודעת ???
היא מדברת על לבנות לתינוק סדר יום מגילה לידה. ללא קשר לאיזה שבוע הוא נולד ובאיזה משקל - גם זה ממש לא פשוט ולא נכון. יש הבדל בין תינוק שנולד בשבוע 35 או 36 לבין תינוק שנולד בשבוע 40, ובוודאי שלשניהם אי אפשר
לקבוע סדר יום מרגע הלידה.
בנושא ההנקה - היא אינה יועצת הנקה וגם לא מדריכת הנקה ולא עברה שום הכשרה רשמית בנושא. היא כותבת שם דברים שאינם נכונים בלשון המעטה. ראיתי הרבה מאוד אמהות שעשו את מה שהמליצה בענייני הנקה - ובכך הרסו לעצמם את ההנקה.
אני מתנצלת על הנחרצות בדבריי.. בדרך כלל איני שופטת כך.. אבל מה שהיא כותבת זה ערימה של דברים ממש לא נכונים, וזאת בלשון המעטה..
הרבה מאוד אמהות מתייחסות לספר שלה כאל תנ"ך וחושבות שאלו דברי אלוהים חיים והן מלאות רגשות אשם כי ההנקה נדפקה להן והן לא רצו להפסיק להניק, או כי הן לא בדיוק מצליחות לעמוד בסדר היום הנוראי שהיא ממליצה עליו, או שהן לא מזהות בדיוק את הציוץ של התינוק ומה הוא רוצה ואיזה אמהות גרועות הן.. וזה כל כך לא נכון!!!!
אז בבקשה - לפחות בנושא ההנקה - בבקשה אל תתייחסי למה שכתוב בספר הזה. (ורק דוגמא אחת בענייני הנקה - היא מדברת על הנקה קצובה בזמן ורק מצד אחד - זה המתכון הנהדר לגרום לגודש,דלקות וירידה בכמות החלב!! )
עכשיו אחרי שפרקתי את הביקורת...
מאוד ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC עוד לפני הלידה למפגש הכנה להנקה. כדאי מאוד שזו תהיה יועצת שמתמחה בתאומים ושיש לה נסיון בנושא.
היא תלמד אותך בדיוק מה ואיך לעשות, איך מסתדרים בהתחלה, מה יכול להשתבש ומה לעשות אם משהו משתבש.
הדרכה כזו מאוד יכולה להקל את ההתחלה לאחר הלידה.
בכל מקרה - מי שהעבירה את ההדרכה ואמרה להניק בהתחלה בנפרד - בגדול צדקה.
כדאי ביום - יומיים הראשונים אחרי הלידה להניק בנפרד. כך את יכולה ללמוד להכיר כל אחד בנפרד ולומדת איתו ביחד את החיבור לשד. אין ספק שבהתחלה צריך להתחיל לאט ועם כל אחד בנפרד.
יש כאלה תינוקות שנולדים כאילו קראו את המדריך לתינוק היונק כבר ברחם והם מתחברים לשד בשניה הראשונה ללא בעיות ויונקים נפלא. במידה וזה המקרה - אז בוודאי שאפשר להתיישב עם כרית הנקה ולנסות לחבר
גם את השני. בשיטת "מצליח" - מנסים ולפעמים זה באמת מצליח (אולי גם השני קרא גם את המדריך) ואז הם יכולים לינוק ביחד
.
הנקה משותפת ממש לא תפגע בקשר עם כל אחד מהם. אל תדאגי.
אני בטוחה שעוד אמהות יכתבו פה מהחוויות שלהן, אבל כמו שהם היו בבטן ביחד, הם לעד יהיו תאומים. ההנקה היא רק חלק מהפעילויות שהם יעשו - וגם זה - יהיה לפעמים ביחד ולפעמים לבד ואין בזה שום בעייה.
גם לגבי השאיבות - קשה מאוד לתכנן מה יהיה אחרי הלידה - יש פה הרבה נעלמים ומשתנים - תלוי באיזה שבוע הקטנים יוולדו ובאיזה משקלים - כן פגיה / לא פגיה ועוד הרבה שאלות,
כך שאפשר אולי להתארגן עם משאבה טובה לפני הלידה - למרות שאני בדרך כלל ממליצה לאמא לעבור את הלידה, לראות מה קורה ואז בהתאם לצרכים - לשכור או לקנות משאבה המתאימה לצרכים ולרצונות שלה
באותו הזמן.
בבית החולים בכל מקרה יש משואבות טובות בכל בתי החולים, כך שאם צריך אפשר לשאוב בבית החולים.
מקווה שזה עונה קצת על שאלותייך, עד שאמהות נוספות יכתבו מנסיונן.
אני מנסה לכתוב בכובע היועצת שלי ולתת במה לאמהות נוספות לשתף .
אנחנו פה לעוד שאלות אם יעלו לך,
ובכל מקרה - שתהיה לך לידה מהירה וקלה והתאוששות מהירה (כמובן אחרי הריון ארוך עד כמה שאפשר.. ) ותחזרי אלינו אחרי
בהצלחה