קצת לחוצה מהענקת תאומים

bracha24

New member
קצת לחוצה מהענקת תאומים

שלום לכולם אני בהריון שבוע 31 עם בן ובת בבטן. הייתי בהדרכה על הנקה לפני כמה שבועות אבל זאת לא היתה הדרכה ספציפית על הנקת תאומים. כששאלתי את המדריכה על הנקת תאומים היא הציעה לי בשלב הראשון להניק כל אחד מהם בנפרד. אבל לאחר קריאה נוספת על משך ההנקה בשלבים הראשונים וקריאת תגובות פה בפורום. אני מרגישה שעד שאסיים סבב הנקה אחד אצטרך להתחיל סבב חדש. בנוסף הייתי רוצה גם לשאוב ואין לי מושג איך אני מכניסה את זה למשוואה.
לאחרונה קראתי את הספר של ״הלוחשת לתינוקות״ ומאוד התחברתי לרעיון של בניית סדר יום, אבל בספר אין התייחסות לתאומים וזה גרם לבלבול נוסף של איך אני אוכל בכלל לעשות את זה.
האם אני רצה קדימה מדיי בחשיבה על סדר יום? האם הנקה אחד אחרי השני אפשרית כולל שאיבה?
אני בהחלט מוכנה לנסות כבר בשלב הראשון הנקה משותפת, האם זה מומלץ? זה לא יפגע בבנית הקשר עם כל אחד מהם?

אשמח לעיצות והמלצות בנושא.

תודה מראש!!
 
התחלת הנקה של שניים

הי ברכה

ברוכה הבאה אלינו, איזה יופי של הריון מתקדם!

ראשית - כבר כתבתי על ה"לוחשת" הרבה פעמים ודעתי עליה ידועה ברבים , אבל אני חייבת לכתוב פה שוב כמה מילים.
ראשית - אין בספר שלה שום התייחסות ליותר מתינוק אחד - זו כבר בעייה ראשונה.
כל מי שיש לה תאומים יכולה לספר שתאומים זה משהו אחר מתינוק בודד.
ועוד - היא מציגה איזה תכנית שבה את אמורה מהרגע שהתינוק נולד לזהות ולדעת מה כל ציוץ וכל בכי שלו אומר ולקטלג אותם באיזה טבלה שהיא המציאה. ואם את לא מזהה ולא יודעת בדיוק מה כל
ציוץ אומר - את אמא ממש גרועה כי הלוחשת אמרה שאת צריכה לדעת אז איך את לא יודעת ???
היא מדברת על לבנות לתינוק סדר יום מגילה לידה. ללא קשר לאיזה שבוע הוא נולד ובאיזה משקל - גם זה ממש לא פשוט ולא נכון. יש הבדל בין תינוק שנולד בשבוע 35 או 36 לבין תינוק שנולד בשבוע 40, ובוודאי שלשניהם אי אפשר
לקבוע סדר יום מרגע הלידה.
בנושא ההנקה - היא אינה יועצת הנקה וגם לא מדריכת הנקה ולא עברה שום הכשרה רשמית בנושא. היא כותבת שם דברים שאינם נכונים בלשון המעטה. ראיתי הרבה מאוד אמהות שעשו את מה שהמליצה בענייני הנקה - ובכך הרסו לעצמם את ההנקה.

אני מתנצלת על הנחרצות בדבריי.. בדרך כלל איני שופטת כך.. אבל מה שהיא כותבת זה ערימה של דברים ממש לא נכונים, וזאת בלשון המעטה..

הרבה מאוד אמהות מתייחסות לספר שלה כאל תנ"ך וחושבות שאלו דברי אלוהים חיים והן מלאות רגשות אשם כי ההנקה נדפקה להן והן לא רצו להפסיק להניק, או כי הן לא בדיוק מצליחות לעמוד בסדר היום הנוראי שהיא ממליצה עליו, או שהן לא מזהות בדיוק את הציוץ של התינוק ומה הוא רוצה ואיזה אמהות גרועות הן.. וזה כל כך לא נכון!!!!

אז בבקשה - לפחות בנושא ההנקה - בבקשה אל תתייחסי למה שכתוב בספר הזה. (ורק דוגמא אחת בענייני הנקה - היא מדברת על הנקה קצובה בזמן ורק מצד אחד - זה המתכון הנהדר לגרום לגודש,דלקות וירידה בכמות החלב!! )

עכשיו אחרי שפרקתי את הביקורת...

מאוד ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC עוד לפני הלידה למפגש הכנה להנקה. כדאי מאוד שזו תהיה יועצת שמתמחה בתאומים ושיש לה נסיון בנושא.
היא תלמד אותך בדיוק מה ואיך לעשות, איך מסתדרים בהתחלה, מה יכול להשתבש ומה לעשות אם משהו משתבש.
הדרכה כזו מאוד יכולה להקל את ההתחלה לאחר הלידה.

בכל מקרה - מי שהעבירה את ההדרכה ואמרה להניק בהתחלה בנפרד - בגדול צדקה.
כדאי ביום - יומיים הראשונים אחרי הלידה להניק בנפרד. כך את יכולה ללמוד להכיר כל אחד בנפרד ולומדת איתו ביחד את החיבור לשד. אין ספק שבהתחלה צריך להתחיל לאט ועם כל אחד בנפרד.
יש כאלה תינוקות שנולדים כאילו קראו את המדריך לתינוק היונק כבר ברחם והם מתחברים לשד בשניה הראשונה ללא בעיות ויונקים נפלא. במידה וזה המקרה - אז בוודאי שאפשר להתיישב עם כרית הנקה ולנסות לחבר
גם את השני. בשיטת "מצליח" - מנסים ולפעמים זה באמת מצליח (אולי גם השני קרא גם את המדריך) ואז הם יכולים לינוק ביחד :).
הנקה משותפת ממש לא תפגע בקשר עם כל אחד מהם. אל תדאגי.
אני בטוחה שעוד אמהות יכתבו פה מהחוויות שלהן, אבל כמו שהם היו בבטן ביחד, הם לעד יהיו תאומים. ההנקה היא רק חלק מהפעילויות שהם יעשו - וגם זה - יהיה לפעמים ביחד ולפעמים לבד ואין בזה שום בעייה.

גם לגבי השאיבות - קשה מאוד לתכנן מה יהיה אחרי הלידה - יש פה הרבה נעלמים ומשתנים - תלוי באיזה שבוע הקטנים יוולדו ובאיזה משקלים - כן פגיה / לא פגיה ועוד הרבה שאלות,
כך שאפשר אולי להתארגן עם משאבה טובה לפני הלידה - למרות שאני בדרך כלל ממליצה לאמא לעבור את הלידה, לראות מה קורה ואז בהתאם לצרכים - לשכור או לקנות משאבה המתאימה לצרכים ולרצונות שלה
באותו הזמן.
בבית החולים בכל מקרה יש משואבות טובות בכל בתי החולים, כך שאם צריך אפשר לשאוב בבית החולים.

מקווה שזה עונה קצת על שאלותייך, עד שאמהות נוספות יכתבו מנסיונן.
אני מנסה לכתוב בכובע היועצת שלי ולתת במה לאמהות נוספות לשתף .

אנחנו פה לעוד שאלות אם יעלו לך,
ובכל מקרה - שתהיה לך לידה מהירה וקלה והתאוששות מהירה (כמובן אחרי הריון ארוך עד כמה שאפשר.. ) ותחזרי אלינו אחרי

בהצלחה
 

bracha24

New member
תודה רבה על כל המידע!!

היי הדר תודה רבה על הפירוט הרב שכתבת. זה בהחלט עזר לי קצת לשים דברים בפרספקטיבה אחרת.
לגבי הלוחשת לתינוקות אני מסכימה איתך שהיא לא מדברת על תאומים בכלל וחבל במיוחד בעידן שלנו שיש יותר ויותר נשים שיולדות תאומים. יש דברים בספר שהסכמתי איתם ויש שלא וצריך לדעת להתייחס לכל דבר כאופציה ולא כחובה.
בכל מקרה, אני מתכננת לאחר הלידה להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת עוד בבית החולים ובמידת הצורך לבקש ממנה שתגיע אליי הביתה. בנוסף אני מתכננת להשכיר דרך בית החולים מכונת שאיבה. זאת היתה אחת ההמלצות בהדרכה שבה נכחתי בנושא הנקה במיוחד למי שיש לה תאומים. היות והמשאבות של בית החולים טובות יותר וחזקות יותר. בכל מקרה תודה על כל המידע. ואני מקווה שההנקה תתחיל ברגל ימין ותצליח.
 

ונוס 26

New member
עונה לך תוך כדי הנקה של התאומות שלי...

הבנות הנפלאות (מחר בנות 4 חודשים בדיוק) יונקות עכשיו ביחד, על גבי כרית ההנקה (הנקה של לפני השינה) - ואני גולשת בפורום תוך כדי, תראי איזה יופי!

בגדול אני מאד מסכימה עם כל מה שהדר תאומים אמרה - החל מהביקורת על הלוחשת וכלה בהמלצות לגבי ההנקה. אני אוסיף ואחזק כמה דברים מניסיוני:
1. לגבי הלוחשת:
התאומות שלי הן מספר 3+4, ניסיתי ליישם את עצותיה של הלוחשת עם שני הבנים הגדולים, שאינם תאומים, וכל פעם די נכשלתי מחדש. רק שתדעי - השיטה שלה נשמעת מדהימה כשקוראים, ויש הורים שבאמת מצליחים ליישם את זה ומספרים לך איזה כיף זה כשהתינוק נרדם לבד וכו' - אבל זה לא אומר שאצלך זה יעבוד, ואם זה לא עובד הבעיה היא לא אצלך ולא אצל התינוקות שלך. ממה שאני מבינה מההודעה שלך, התאומים הם הלידה הראשונה שלך, במהלך הזמן עוד תגלי שכל תינוק הוא עולם ומלואו, וגידול של אחד לעולם לא יהיה דומה לגידול של אחר, אז מאד סביר ששיטה מסוימת שעובדת אצל אחד לא תעבוד אצל השני. ממליצה לקחת את כל העצות שלה בערבון מוגבל, לנסות - כי ניסיון לא יזיק, ולא להתייחס לזה כאמת מוחלטת.
ובכל אופן, אכן השיטה שלה ממש לא מותאמת לתאומים, היא לא מתייחסת לזה כלל. אני יודעת שיש הורים שמסנכרנים את התאומים שלה ומנהלים לשניהם סדר יום זהה, אני ניסיתי את זה וזה עשה רק צרות! אפילו הלוחשת מסכימה שלכל תינוק יש שעון פנימי שונה (היא מדגישה בספר שהיא מדברת על סדר יום ולא על לוח זמנים קבוע כי לכל תינוק יש לו"ז משלו), והתאומות שלי, שהן זהות, מוכיחות את זה כל יום מחדש. איזו סיבה שבעולם יש שהן תמיד יהיו רעבות או עייפות בדיוק באותו הזמן???
2. לגבי הנקה:
אני הנקתי כל אחת בנפרד בהנקות הראשונות וכבר בימים הראשונים, בבית החולים הנקתי את שתיהן ביחד, אבל אני כבר מניקה מדופלמת, הנקתי שני בנים עד גיל גדול (עד שנתיים וחצי), והתינוקות שלי יונקות היטב. בפעמים הראשונות תניקי בנפרד, ברגע שאת בטוחה שההנקה הולכת טוב תנסי ביחד. אני כל יום ניסיתי תנוחת הנקה חדשה של הנקה ביחד, זה לא כל כך פשוט ומה שהיה נוח לחלוטין אתמול הופך ללא נוח יומיים אח"כ, מכל מיני סיבות - ולהפך - בהתחלה ההנקה עם הכרית היתה ממש לא נוחה ואפילו בלתי אפשרית בשבילי, אז אחסנתי את הכרית למעלה, וכשהן היו בנות חודשיים גיליתי את הכרית מחדש, ועכשיו אני מניקה בעיקר איתה.
הכי חשוב: אל תתייאשי! תנסי הכל, תנסי להניק בנפרד, ותנסי להניק ביחד. אני מניקה אותן לפי דרישה, יש פעמים ביום ובלילה שהן יונקות בנפרד, ויש פעמים ביום ובלילה שאני מניקה את שתיהן יחד ולכל דבר יש את היתרונות שלו.

3. לגבי שאיבה:
שוב, מסכימה עם הדר, קודם תראי שהן יונקות כמו שצריך, אל תמהרי לשאוב - מי אמר שאת צריכה? זה לא דחוף.
בכל אופן, בבתי החולים יש משאבות שאת יכולה להשתמש בהן בחינם אז אין שום סיבה לשכור או לקנות. המשאבות של בתי החולים מצוינות. משום מה נוטים לחשוב שאם יש תאומים אז בהכרח צריך לשאוב, זה גם מה שאני חשבתי. כרגע אני מניקה מלא (בלי שום תוספת של תמ"ל) כבר 4 חודשים, והסיבה היחידה שהתחלתי לשאוב היא כדי להכין סטוק לגן ולימים שאני עובדת עד מאוחר וסבתא שומרת עליהן - כשהן איתי הן רק יונקות, ואין לנו שום צורך בחלב שאוב.

בהצלחה ותהני מהן
ואל תקשיבי לאף אחד שמלחיץ אותך בנושא...
 

bracha24

New member
תודה על כל האינפורמציה ולגבי שאיבה

ראשית תודה רבה על המידע והשיתוף של מה שעבר עלייך מאז שהתאומות נולדו.
אין כמו עיצה של מי שעוברת את זה וחווה על בשרה את הקשיים והרגעים הטובים.
מקווה לעזור בעתיד כמוך לאחרות.
לגבי השאיבה, אני גרה בחו"ל ומבחינת הביטוח שלי עדיף לי לשכור משאבה כבר בבית החולים כי אז הביטוח הרפואי שלי מכסה את העלות של ההשכרה. ואם אני לא אשכיר בשלב המוקדם הזה, העלות תהיה גבוהה - כמו כל דבר רפואי בארה"ב. כך שאני מעדיפה להביא את המכונה הביתה ובמידה ואראה שאני לא משתמשת בה אני אחזיר אותה.
שיהיה לך בהצלחה!
 

ונוס 26

New member
לא הבנתי שאת גרה בחו"ל - עכשיו זה מובן

אני התיחסתי לארץ - כאן בבתי החולים יש משאבות בחינם לשימוש שוטף בזמן האשפוז, ואח"כ אני נוהגת לקחת משאבה מיד שרה (תמורת 120 ש"ח פקדון שניתן לקבל חזרה בתום השימוש, או לתרום), מסתבר שיש גם יתרונות לחיים בארץ

תהני מהתאומים, שמחתי לעזור
 

DOUBLE2

New member
הנקה ביחד או לחוד - שאלה

היי, אני רואה שגם את וגם הדר תאומים ממליצות על הנקה בנפרד בימים הראשונים. איך בדיוק עובדת הנקה בנפרד. אמת - אני מבינה שהתאומים לא יהיו רעבים בו בזמן, אבל מה אם כן?
מההנקה של הבכור, אני זוכרת שבזמן שהיינו בבית חולים (בילינו שם כמעט שבועיים) כל שלוש שעות על השעון הנקתי אותו. לעיתים הערתי במתכוון, אז גם פה? פעם להעיר את זה ופעם את זה?
אשמח לעצות... תודה ענקית על ההשקעה בתשובות!
 

ונוס 26

New member
כן - תעירי אותם אחד אחרי השני, כשסיימת להניק

אם יעברו פעם אחת שעתיים וחצי ופעם אחרת קצת יותר משלוש שעות זה לא מאד נורא (כמובן הכל תלוי במשקל שלהם - אם הם יהיו קטנים במיוחד, עדיף יהיה להניק במרווחים קטנים יותר).
בכל אופן זה הסתדר לי לגמרי - ההנקה הראשונה ראשונה היתה בנפרד, בן זוגי הגיע אלי לחדר עם עתליה, השניה עדיין היתה בבדיקות כי היה משהו במדדים של הסוכר. אז מיד הנקתי את עתליה, ואח"כ כשהוא הביא את אילאיל הנקתי אותה. גם בפעמים הבאות שהנקתי הן יכלו לחכות - כמו שאת בעצמך כותבת בהנקות הראשונות הרבה פעמים אנחנו יוזמות את ההנקה והן לא כ"כ רעבות גם ככה (כי הן מלאות באוכל מהרחם), אז זה די פשוט. אני חושבת שכשהתמלאתי בחלב - ביום השלישי והן כבר היו רעבות היו פעמים שהן בקשו לינוק ביחד אבל אז כבר לא היתה לי בעיה, חלק מההנקות היו ביחד וחלק בנפרד, לפי מה שהן רצו.
בכל מקרה יהיה מי שיעזור לך בבית החולים - אם תיעזרי בתינוקיה, תוכלי לבקש מהאחות שתשמור על אחת בזמן שאת מנקה את השניה. אצלי הן לא היו בתינוקיה, אלא עשיתי ביות מלא, ולכן היתה לי עזרה מאמא שלי ומחמותי בכל שעות היום, אם במקרה רציתי להניק רק אחת והשניה היתה קצת רעבה אז אמי/חמותי הרגיעה את הרעבה ועזרה לה לחכות בתור.
ובפעם הראשונה ששניהם יהיו רעבים לגמרי באותו הזמן ויבכו ביחד ויהיה קשה להרגיע אותם - אז זו תהיה ההזדמנות לנסות הנקה ביחד


שום דבר לא קריטי - כמה שאת יכולה בהתחלה תנסי להניק בנפרד, כשתצטרכי להניק ביחד תניקי ביחד...
 
קצת מהנסיון שלנו

שלום לך ! מאחלת לך המשך הריון ארוך ותקין ולידה מהירה וקלה בבריאות ובשלום לך ולתאומים !

לגבי השאלות שהעלת, אתחיל דווקא מנושא סדר היום: יש לי, תודה לאל, ששה ילדים, השניים האחרונים תאומים. עם ארבעת הילדים האחרונים שמתי לב שסדר היום הלך ונבע מהם והתגבש לו לאט לאט, בשבועות הראשונים, עוד אין הרבה סדר, רק לומדים שיש לילה ויוםף, אחר כך התחילו להתגבש להם שלוש שינות ביום, שנת בוקר, שנת צהריים ושנת אחר הצהריים (הכל כמובן מאד בגדול), בהמשך, ירדה שנת אחר הצריים, אחר כך זו של הבוקר ורק בגיל הרבה יותר גדול גם שנת הצהריים יורדת (תארתי תהליך שמתמשך לאורך השנתיים הראשונות בערך). מה שאני רוצ הלהדגיש הוא שלא הייתי צריכה ללמד אותם משהו או מאד להתאמץ עם זה, כשהייתי מספיק איתם וקשובה אליהם, זה נוצר מעצמו. אחר כך, אחד הסימנים שהם לא מרגישים טוב היה שסדר היום השתבש ופתאם היה קושי להרדם לשינות ביום, או שינות קצרות עם הרבה התעוררויות וכו' וכו'. הרבה יותר פשוט, אני חושבת, ללמוד לקרוא את הספר האישי שבא עם הילד האישי שלך (או שניים במקרה הזה) מאשר לנסות להתאים את הילד לספר כזה או אחר.

לגבי ההנקה - אני מצטערת בדיעבד שלא היתה איתי כרית הנקה לתאומים כבר בבית החולים כי היה לי מאד קשה להניק שעות על גבי שעות וגם להכיל את הבכי של אחד מהם כשהשני ינק (זה אולי לא בימים הממש ראשונים אבל די מהר מגיע...). אל תחששי מקשר נפרד עם כל אחד מהם, זה הולך ומתגבש ומהר מאד מזהים את ההבדלים בינהם והנטיות של כל אחד. ועוד טיפ ממש חשוב להנקה ובכלל להתחלה המורכבת עם תאומים - תזכרי שהכל הכל זמני. בשלושה חודשים הראשונים, ההנקות מאד ארוכות וקשה להאמין שזה יתקצר מתישהו, ואז פתאם זה קורה, ואת מגלה שהופס, הנקת כמה דקות והם שבעים ומרוצים ! ההשקעה בגידול תאומים בחודשים הראושנים (לא רוצה להרתיע אבל האמת שמדובר יותר בשנה שנתיים הראשונות
) מאד גדולה ואינטנסיבית אבל עכשו (עוד חודשיים בני שלוש !!1)אני מרגישה שיש עוד ועוד רגעים של אושר צרוף משניימיות הזו !

אז שיעבור בשלום ותשתמשי בנו בפורום הזה כי זה מקור תמיכה עצום !
 

bracha24

New member
תודה רבה על כל המידע!

עוזר לי מאוד לשמוע מבנות אחרות שחוות הנקה וגידול של תאומים. אני חושבת שהעובדה שזה מתקרב (בכל זאת כמעט שבוע 32) מכניסה אותי קצת ללחץ.
מסכימה איתך לגבי הספר האישי של כל ילד בנפרד. הספר הלוחשת לתינוקות הוא רק מקור קריאה אחד וגם בו נאמר שצריך להקשיב לצורכי התינוקות.
יש לי כרית מעין חצי עיגול שקניתי לשינה בלילה. ואני חושבת שאביא אותה איתי לבית החולים להנקה. ואולי בשלב מסויים ארכוש כרית בסגנון המאמאסיטה שהיא גדולה יותר.

שוב תודה ובהצלחה!
 

ונוס 26

New member
עונה תוך כדי הנקה של שתיהן ביחד

הבנות הנפלאות (מחר בנות 4 חודשים בדיוק) יונקות עכשיו ביחד, על גבי כרית ההנקה (הנקה של לפני השינה) - ואני גולשת בפורום תוך כדי, תראי איזה יופי!

בגדול אני מאד מסכימה עם כל מה שהדר תאומים אמרה - החל מהביקורת על הלוחשת וכלה בהמלצות לגבי ההנקה. אני אוסיף ואחזק כמה דברים מניסיוני:
1. לגבי הלוחשת:
התאומות שלי הן מספר 3+4, ניסיתי ליישם את עצותיה של הלוחשת עם שני הבנים הגדולים, שאינם תאומים, וכל פעם די נכשלתי מחדש. רק שתדעי - השיטה שלה נשמעת מדהימה כשקוראים, ויש הורים שבאמת מצליחים ליישם את זה ומספרים לך איזה כיף זה כשהתינוק נרדם לבד וכו' - אבל זה לא אומר שאצלך זה יעבוד, ואם זה לא עובד הבעיה היא לא אצלך ולא אצל התינוקות שלך. ממה שאני מבינה מההודעה שלך, התאומים הם הלידה הראשונה שלך, במהלך הזמן עוד תגלי שכל תינוק הוא עולם ומלואו, וגידול של אחד לעולם לא יהיה דומה לגידול של אחר, אז מאד סביר ששיטה מסוימת שעובדת אצל אחד לא תעבוד אצל השני. ממליצה לקחת את כל העצות שלה בערבון מוגבל, לנסות - כי ניסיון לא יזיק, ולא להתייחס לזה כאמת מוחלטת.
ובכל אופן, אכן השיטה שלה ממש לא מותאמת לתאומים, היא לא מתייחסת לזה כלל. אני יודעת שיש הורים שמסנכרנים את התאומים שלה ומנהלים לשניהם סדר יום זהה, אני ניסיתי את זה וזה עשה רק צרות! אפילו הלוחשת מסכימה שלכל תינוק יש שעון פנימי שונה (היא מדגישה בספר שהיא מדברת על סדר יום ולא על לוח זמנים קבוע כי לכל תינוק יש לו"ז משלו), והתאומות שלי, שהן זהות, מוכיחות את זה כל יום מחדש. איזו סיבה שבעולם יש שהן תמיד יהיו רעבות או עייפות בדיוק באותו הזמן???
2. לגבי הנקה:
אני הנקתי כל אחת בנפרד בהנקות הראשונות וכבר בימים הראשונים, בבית החולים הנקתי את שתיהן ביחד, אבל אני כבר מניקה מדופלמת, הנקתי שני בנים עד גיל גדול (עד שנתיים וחצי), והתינוקות שלי יונקות היטב. בפעמים הראשונות תניקי בנפרד, ברגע שאת בטוחה שההנקה הולכת טוב תנסי ביחד. אני כל יום ניסיתי תנוחת הנקה חדשה של הנקה ביחד, זה לא כל כך פשוט ומה שהיה נוח לחלוטין אתמול הופך ללא נוח יומיים אח"כ, מכל מיני סיבות - ולהפך - בהתחלה ההנקה עם הכרית היתה ממש לא נוחה ואפילו בלתי אפשרית בשבילי, אז אחסנתי את הכרית למעלה, וכשהן היו בנות חודשיים גיליתי את הכרית מחדש, ועכשיו אני מניקה בעיקר איתה.
הכי חשוב: אל תתייאשי! תנסי הכל, תנסי להניק בנפרד, ותנסי להניק ביחד. אני מניקה אותן לפי דרישה, יש פעמים ביום ובלילה שהן יונקות בנפרד, ויש פעמים ביום ובלילה שאני מניקה את שתיהן יחד ולכל דבר יש את היתרונות שלו.

3. לגבי שאיבה:
שוב, מסכימה עם הדר, קודם תראי שהן יונקות כמו שצריך, אל תמהרי לשאוב - מי אמר שאת צריכה? זה לא דחוף.
בכל אופן, בבתי החולים יש משאבות שאת יכולה להשתמש בהן בחינם אז אין שום סיבה לשכור או לקנות. המשאבות של בתי החולים מצוינות. משום מה נוטים לחשוב שאם יש תאומים אז בהכרח צריך לשאוב, זה גם מה שאני חשבתי. כרגע אני מניקה מלא (בלי שום תוספת של תמ"ל) כבר 4 חודשים, והסיבה היחידה שהתחלתי לשאוב היא כדי להכין סטוק לגן ולימים שאני עובדת עד מאוחר וסבתא שומרת עליהן - כשהן איתי הן רק יונקות, ואין לנו שום צורך בחלב שאוב.

בהצלחה ותהני מהן
ואל תקשיבי לאף אחד שמלחיץ אותך בנושא...
 
למעלה